Widok

Narzędzia;-)

Drodzy panowie,szukam i chcę zakupić trochę narzędzi na użytek domowy,nie chcę chłamu który zegnie się,złamie albo wyszczerbi.Potrzebuję dobrej jakości śrubokrętów płaskich i gwiazdkowych i co tam jeszcze potrzebne do skręcania mebli:-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Chyba bardzo się mylisz albo składałeś meble dużo wcześniej, kiedy te instrukcje były precyzyjniej napisane.Instrukcje powinny być tak czytelne żeby taki amator jak ja poradził sobie bez problemu i tyle w temacie.Jysk to potrafi,Ikea niekoniecznie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pół roku temu składałem dużą garderobę z narożną wnęką. Mnóstwo detali. Instrukcja czytelna jak zawsze. Kupuję meble z Ikei od wielu lat. Moim zdaniem rzecz nie w instrukcji, ale w wyobraźni przestrzennej i logice budowy i funkcji mebli.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tak,masz rację ,taki szary i bez wyobraźni przestrzennej żuczek jak ja, złożył rozkładany,duży stół,cztery krzesła i komodę z ośmioma szufladami,gdzie mi tam do twojego mistrzostwa.
:-)))))))
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kobiety nie czytają instrukcji ze zrozumieniem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Mizoginizm pełną gębą. Trzeba sobie kimś własne braki zrekompensować, typowe dla tego modelu
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jaq...taaaaa....my kobiety to nic nie czytamy,a co dopiero ze zrozumieniem...się normalnie ześmiałam jak norka.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Momencik, kto napisal że nie rozumie instrukcji składania mebli z ikea ? Dla mnie nie stanowią one problemu. Logiczny i konsekwentny od lat schemat sprawdza się. Nie kombinować po swojemu, zidentyfikować części że spisem I rysunkami, nie pomijać kolejności montażu. Nie wiem czy wiecie, ale te schematy montażu Ikei były sprawdzane co do ich logiki i czytelności, przez dzieci z przedszkoli.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dobra,mam chwilkę przed składaniem kolejnej komody,i pobawimy się w g*wno burzę którą pan wszechwiedzący i najmądrzejszy w świecie rozpoczął.
Proszę mi podać ,gdzie napisałam że nie rozumiem instrukcji???Czytanie ze zrozumieniem zawiodło?Puknij się w swoje przemądrzałe czoło i poszukaj w słowniku znaczenia słowa "porównanie".Oczywiście że korzystałam z instrukcji,kartka po kartce,punkt po punkcie,bez własnych modyfikacji i meble stoją,nie rozpadły się,nawet szuflady lekko chodzą.Nudzisz się pan i czepiasz,lepiej poczytaj instrukcje ,ze zrozumieniem oczywiście ;-p
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ty i kocio macie problemy z instrukcjami Ikei. Tak stwierdzacie. Podczas gdy ja nie podzielam waszego zdania, posadzany jestem o nienawiść do kobiet. Nie ma nic prostszego od instrukcji montażu ebli Ikei. Nawet analfabeta je powinien zrozumieć.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ponadto można poprosić w sklepie Ikea o alternatywną wersję instrukcji montażu. Różni się ona od tej w opakowaniu mebli tym, że zamiast postaci ludzika/ludzikow składających meble, robią to misie I kotki. Wystarczy poprosić o to obsługę sklepu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

"Kobiety nie czytają instrukcji ze zrozumieniem"
Rozumiem że to zdanie to tak z sympatii do kobiet.
Kolejna komoda złożona,bez miśków i ludzików,czary to jakieś bo z pewnością nie kobieca inteligencja,prawdaż panie mądraliński?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie mam problemu z czytaniem nowych schematów z ikei ponieważ ich nie czytam. Do podcierania tyłka się nadają ale do niczego więcej.
Bardzo ceniłam sobie stare instrukcje bo były naprawdę jasne i zrozumiałe, tak że dziecko z przedszkola by sobie poradziło...
Jako fachowiec często spotykałam się z męskim szowinizmem, po wielu latach nie robi to na mnie wrażenia, raczej pozostawia niesmak
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Składanie bez schematów?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ale Was boli . Tylko dlaczego zapominacie o charakterze tej dyskusji ? Przecież temat jest oznakowany z przymrużeniem oka. Pani inka inka, czyżbym się mylił ?
Aha, Jako fachowiec od mebli, Pani kocio, nie chwalił bym się wkrętarką za 35 czy 50 zł :-)

Meble robię hobbistycznie, samą projektuję i wykonuję, a fachowcem jestem w zupełnie innej dziedzinie ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Proste instrukcje Ikea : https://pikfe.files.wordpress.com/2010/03/large_481911116.jpg

https://vader.joemonster.org/upload/ziu/473785df96088a47262561948dd8472624.jpg
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

>Nie ma nic prostszego od instrukcji montażu ebli Ikei. Nawet analfabeta je powinien zrozumieć.

> Dla mnie nie stanowią one problemu.

xDDD
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Manipulator. Leśny.

Wszyscy to i ja :D .... jak chodzi o elektronarzędzia to tanie w miarę ok mają w lidlu (parkside chyba) , okazjonalnie nawet czasem są w promocji. Jak lecisz po taniości zwróć uwagę aby plastik z którego są zrobione nie był "gumowany" - 2-3 lata i zaczyna się kleić do łap , to dotyczy wszystkiego nie tylko elektronarzędzi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wdr ten tego nooo powiadasz że wszystko klei Ci się do łap?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Hydepark

Młody alkoholik - Dramat, z którego pragnę wyjść, a nie umiem. (156 odpowiedzi)

Witam wszystkich którzy odwiedzili mój temat. Wiem, że tekst jest dość obszerny, ale chciałbym w...

Grajdołki (239 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

muza na dziś (787 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

do góry