Widok

Nasz wieszcz polityczny Zetjot???

Miałem wątpliwości, kiedy zacząłem pisać ten wątek.
Wiem, że tytuł i cały wątek nie będzie tak intrygujący i przyciągający jak inne. Nie taki jest zamysł jego powstania. Miałem obawy, ale im więcej czytam zakładek forumowych, tym więcej nasuwa mi się pytań, a jak szukam odpowiedzi, to mam wątpliwości. Tak jak w tytule jest to wątek tylko i wyłącznie o wypowiedziach niejakiego Pana Zetjota. Ma on na celu poznanie waszych opinii na okoliczność jego bardzo, oj bardzo szeroko rozpowszechnianych teorii, prawd moralnych i wypowiedzi. Nie interesują mnie jego zachowania, jego słabostki, jego cechy, etc. Nie mam na celu obrazę jegomościa. Jestem tylko zainteresowany, czy tylko ja mam podobne spostrzeżenia na temat jego wypowiedzi, czy to ogół. Nie jest moim zamierzeniem wznieść jegomościa na piedestał celebryty, chciałbym tylko jeśli jest to w ogóle możliwe troszkę szerzej zrozumieć jego tok myślenia. Piszę to w formie wątku, a nie bezpośrednio do sprawcy wątku, bo będzie mijało się to z celem, ale bardzo proszę odzywać się w tym wątku, jeśli przeżyje choćby parę wpisów.
Będę dozgonnie wdzięczny jeśli troszkę mi rozjaśnicie moje wątpliwości.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
A co Pan tak się o ten bełkot i klawiaturę martwisz ? Martw się Pan o Alzheimera. I o swój cyrk i swoje małpy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie szkoda Ci klawiatury na taki bełkot?
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
@ Cross

Tak to właśnie działa. Facet z Alzheimerem pamięta tylko fakty z wczesnej młodości. Reszty nawet nie musi wypierać, bo po prostu nie pamięta.
Przecież to jest jeden wielki bełkot.
A co do weryfikacji to ja jestem za młody żeby jej podlegać.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ha,ha, ha. A co z Macierewiczem ? Alzheimer działa ?
Wstrętny Macierewicz, nie chciał Crossa zweryfikować pozytywnie ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
"Jutro o tym napiszę."

Już przebieram nogami z niecierpliwości. :)

Stanisław Lem
zejot ..a ja cie proszę abyś nie uważał na przejściach dla pieszych..plissss.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pan jest doskonalym egzemplarzem do opisu czytania bez zrozumienia.Jutro o tym napiszę. Pański mózg nie skanuje tego co Pan pisze ? Pisał pan o Macierewiczu, potem pisał pan o Halewiczu w kontekście porównawczym. Pan tego nie zauważył ? No to niech Pan przeleci to jeszcze raz.
Proszę w takim razie uważać na przejściach dla pieszych - na sygnalizatory i na pojazdy.
"A porównanie do Macierewicza uznałbym za komplement, więc skąd ta pomylka ?"

Nie przypominam sobie żebym porównywał Cię do Maciarewicza. Może więc to nie mnie potrzebna nauka czytania ze zrozumieniem.

W jednym na pewno masz rację. Dyskusja (o ile to można nazwać dyskusją) z Tobą zupełnie nie ma sensu.

Stanisław Lem
@ Cross

Naucz się pisać czytać to co piszesz, dobru czlowieku. Zdecyduj się czy piszesz o swoich wątpliwościach cz o moich wątpliwościach.
A porównanie do Macierewicza uznałbym za komplement, więc skąd ta pomylka ?

Proszę o rezygnację z gry w ping ponga ze mną i odbijanie moich zarzutów skierowanych do Pana. Jak widać z pierwszego mego zdania - niespójność jest Pańską cechą i tu wykazuje Pan konsekwencję.
@ giede

( pomijając osobste i niemerytoryczne wycieczki)

... i co dalej ?
Jeszcze ten jeden raz Ci odpowiem.

"propagowane przez ciebie twierdzenia"
"wiarygodność czlowieka... nie budzi twoich wątpliwości"
"główny problem...znacie już przyczyny katastrofy, staracie się dopasować do nich dowody."

Skoro uważasz powyższe za wycieczki osobiste (choć nie wiem jak moje wątpliwości odnośnie wiarygodności pana Maciarewicza mogą być wycieczką osobistą pod Twoim adresem) to dlaczego nie uważasz za wycieczkę osobistą porównanie kogoś do Halewicze (którego wielu na tym forum odbierało bardzo negatywnie)?
Osobę, której zachowanie lub sposób myślenia i działania charakteryzuje się taką niespójnością stosowanych zasad moralnych określa się mianem hipokryty.

Stanisław Lem
@ zetjot

"Zdarza się, że ludzie nie rozumieją tekstów napisanych przez innych ale żeby nie rozumieć swoich?"
Nareszcie coś napisałeś prawdziwego o sobie. Nawet popełniłeś w tym oświadczeniu charakterystyczny dla siebie błąd interpunkcyjny.

Mam radę; kup sobie zamek i...
@ Cross

Zdarza się,że ludzie nie rozumieją tekstów napisnych przez innych ale żeby nie rozumieć swoich ?

Tylko z tego wątku osobiste wycieczki i tezy wyciągnięte z kapelusza:

"propagowane przez ciebie twierdzenia"
"wiarygodność czlowieka... nie budzi twoich wątpliwości"
"główny problem...znacie już przyczyny katastrofy, staracie się dopasować do nich dowody."

A możę Pan żyje w rzeczywistości równoległej w której Pan spotkał jakiegoś innego zetjota, który "propaguje","nie ma wątpliwośći", "dopasowuje dowody do przyczyn".

To było adresowane do mnie ?

Mam poszukać innych sformułowań w innych jeszcze wątkach, których jest bez liku ?
Ja ? Osobiste wycieczki? Zacytuj.

I nie spędzam życia w rozkroku tylko zachowuję otwarty umysł.

"A może ktoś je "znikał" ? Pan też masz upodobanie do "znikania" faktów."

To w końcu media podają wiarygodne fakty czy prowadzą nagonkę medialną?

Stanisław Lem
No to jak było ?

Pojawiały się owe "pojawiające się" wiadomości czy się nie pojawiały ?
A może ktoś je "znikał" ? Pan też masz upodobanie do "znikania" faktów.

Całe życie spędzisz Pan w rozkroku ? Prostata zacznie nawalać.

A osobistych wycieczek nie zaprzestanę tak długo jak będzie Pan je stosował.
Ok. Tak więc te "pojawiające się" wiadomości które tobie nie odpowiadają to nagonka medialna a te które choć w przybliżeniu potwierdzają głoszone przez Ciebie tezy to wiarygodna i wartościowa informacja. Bez podziału na media niezależne i mainstreamowe. Taki poziom dyskusji jest po prostu żenujący.
A co do przyczyny katastrofy smoleńskiej to "wy towarzyszu" jesteście przekonani że to był zamach. I niezależnie od tego czy i jakie pojawią się dowody nikt was nie przekona że białe jest białe.
Ponieważ poziom dyskusji stał się żenujący (jak już wspomniałem) na tym kończę moje wywody. Życzę przyjemnego wysadzania zatłoczonych pociągów w imię głoszonych przez siebie wyższych prawd.

"Pan nie umie trzymać się algorytmu, a mówiąc potocznie ma pan zwichrowany tok myślenia ? Zaraz okażę się złośliwy i obraźliwy bo zapytam - czy podobne problemy ma pan z trzymaniem moczu ?"

A tego rodzaju osobistych wycieczek nawet nie chce mi się komentować.

Stanisław Lem
@ Cross

Pan nie umie trzymać się algorytmu, a mówiąc potocznie ma pan zwichrowany tok myślenia ? Zaraz okażę się złośliwy i obraźliwy bo zapytam - czy podobne problemy ma pan z trzymaniem moczu ?

Nie chodzi tu o to, czy wiadomości są wiarygodne czy niewiarygodne tylko o to że się pojawiają, powtórzę żeby dotarło, POJAWIAJĄ w mediach. A dlaczego się pojaiają to zapytaj Pan właścicieli i manipulatorów.

A dlatego nie chodzi tu o to czy są wiarygodne czy nie , bo ani ja ani Pan nie są od ustalania, ktore są, a ktore nie są wiarygodne.

I nie dobijaj mnie Pan DURNOWATYMI idiotyzmami, że "to nie średniowiecze". Dałby Bóg, żeby myślał Pan tak poprawnie jak ci w średniowieczu.

I niech mi Pan poszuka dowodu na to,że "znam przyczynę katastrofy". Zapomniał Pan,że nie jesteśmy na zebraniu aktywu PZPR, gdzie mówiło się, że

"wy (towarzyszu) znacie przyczynę".

Dowodzi Pan brakiem informacji tylko swojej osobistej "mentalnej katastrofy".
Ciekawym jest że wiarygodność doniesień medialnych jest zależna od tego czy są zgodne z propagowanymi przez Ciebie twierdzeniami czy też nie. I oczywiście ja także pamiętam cyrk jaki odbywał się w mediach. Nie dość że pojawiały się doniesienia o ocalonych, o karetkach to były także pogłoski o tym że w miejscu katastrofy słychać było strzały i że rzekomo Rosjanie dobijali rannych. Ale po pierwsze to nie średniowiecze i nawet w Rosji nie dobija się ocalonych z katastrofy lotniczej (niezależnie od tego z jakiego kraju pochodził rozbity samolot) a po drugie żyję na tym świecie na tyle długo żeby wiedzieć że wiarygodność doniesień medialnych - zwłaszcza w sprawach tak ważkich - jest mocno dyskusyjna. Poza tym nie ma na poparcie teorii pana Maciarewicza kompletnie żadnych dowodów. Inna rzecz że dowody przemawiające za teorią pana Laska są równie słabe.
A główny problem z tobą i innymi wyznawcami polega na tym że wy już znacie przyczynę katastrofy i usilnie staracie się dopasować do niej dowody. I nic was nie przekona że białe jest białe a czarne jest czarne.

Stanisław Lem
Cross

Pan się wczoraj narodził a dziś już dorósł na tyle by móc komentować katastrofę smoleńską ?.

Ja doskonale pamiętam detale jakie pojawiały się w mediach tuż po katastrofie. I jednym z pierwszych doniesień pojawiających się w mediach było doniesienie o osobach, które przeżyły, o karetkach. Innym z doniesień, które się pojawiły zaraz po katastrofie, było doniesienie o ostrzeżeniu przed zamachem na jakiś samolot w Unii Europejskiej. I to nie były doniesienia z ZP Macierewicza, bo takiego zespołu jeszcze wtedy nie było. A potem nagle media nabrały wody w usta. Po czym nastąpiła charakterystyczna zmiana narracji z obwinianiem pijanych generałów, winami pilotów i czterema podejściami do lądowania.

Jeśli Pan nie przypomina sobie podstawowych elementów rozmaitych narracji, to ma Pan problem.Ja problemu nie mam, bo pamiętam, co kto, gdzie i kiedy mówił. A na pomniku pomordowanych soczniowców jest fraza, którą warto pamiętać i mieć na uwadze codziennie. Problem jest z brakiem honoru i poczucia wstydu.

Inne tematy z forum Hydepark

Bojano / Stołówka / Szkoła Podstawowa w Bojanie / investo pan Stopikowski (8 odpowiedzi)

Witam, zwracam się do Państwa z zapytaniem czy ktoś z korzystających i zamawiających posiłki dla...

muza na dziś (792 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

Grajdołki (357 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry