Widok

Naturyzm/Nudyzm

Witam wszystkich chcących odpowiedzieć na ten wątek.

Zastanawia mnie wasze podejście do naturyzmu/nudyzmu. Nie będę się rozpisywał nad różnicami obu pojęć, bo informacja ta jest umieszczona na stronach www związanych z naturyzmem.

Proszę wasze odpowiedzi udzielać w punktach, tak jak zadane są pytania. Pytania piszę w rodzaju męskim, bo pytam cię jako osobę.

1) Czy ty byłeś kiedykolwiek na plaży naturystów?

2) Jeśli tak to ile razy i gdzie najczęściej?

3) Czy na plażę naturystów trafiłeś przypadkowo, czy zaszedłeś tam specjalnie?

4) Jakie wrażenia masz po pobycie na takiej plaży?

5) Czy wracasz lub wrócisz chętnie w takie miejsca?

6) Jeśli nigdy nie trafiłeś na taką plażę, to czy kiedyś masz zamiar pójść na taką plażę?

7) Co sądzisz o naturyzmie rodzinnym?

8) Czy w domu śpisz lub lubisz spać nago przy ciepłych nocach?

9) Czy jesteś płcią męską czy żeńską bez względu na wiek?

Pozdrawiam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie mam potrzeby ekshibicjonizmu :))) Ale golasy zupełnie mi nie przeszkadzają :)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bylem kiedys na Sobieszewie ale trafilem przypakiem;) Bardzo lubie ten rodzaj spedzania czasu. Baryryzm to poprostu powrot do natury, chec obcowania z nia. TO nie jest ekshibicjonizm. Nie jest zboczenie.

Wspolczuje wszystkim wstydliwym, W lozku tez upraiwacie seks w ubraniu lub po egipskich ciemnosciach?haha
kaszalot napisałeś w pierwszym poście, że jesteś rodzaju mąskiego, a teraz zaprzeczasz, czy nie wiesz co jesteś
Wstyd to świadomość odrzucenia. Każdy chce być wyjątkowy. Na plaży nudystów przez chwile może poczuć się bardzo dobrze. Nie ma wyjątkowych, wszyscy są równi. Ale kto zdecyduje, która para będzie miała dziecko? Czyje geny będą lepsze? Zawsze przyjdzie ktoś bardziej wyjątkowy. Więc wstyd związany z odrzuceniem pojawi się wcześniej czy później. Zakrycie ciała, to częściowe ukrycie tego co jest delikatne i czułe. To tak jak ktoś obrażony przez grupę ludzi odchodzi od niej (chowa się, żeby nie mieć z nimi kontaktu). JP nie pomylił się co do wstydliwości w aspekcie seksualnym.
to ja jestem, ten jeden z końca listy ? :\
@ kaszalot

Wydaje mi się, że decyzję w tym względzie podjęli nasi przodkowie, wybierając kulturę zamiast natury, a nasza wolność dotyczy już zupełnie innych kwestii, już w ramach kultury. Nie ma i nie było na Ziemi spolecznośći, w której nie obowiązywałby jakiś choćby minimalny strój, będący oznaką przynależności do świata kultury.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
1) Tak
2)Dębki, Stogi. Częściej Stogi.
3)Specjalnie
4)Zwykła plaża, może tylko kultury trochę więcej niż na zwykłej, bo nikt się nie wgapia...
5)Oczywiście. Na zwykłą plażę wołami mnie nie zaciągniesz.
6)nie dotyczy:)
7)Naturalne. Przerabiałam:)
8)Nie ważne jak jest chłodno - NIGDY nie sypiamy z mężem w pidżamach.
9)Kobieta
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
człowieku czy ty się dobrze czujesz??
Zaszalałeś.
yyyyy
Gratuluję, jesteś 2. personą odpowiadającą rzeczowo na zadane pytania.
Mam nadzieję że więcej będzie takich osób.

Dziękuję.
1.tak
2.duzo (ok 7)
3.specjalnie i raczej zajechałam (Karwia)
4.pozytywne (świetnie się wyspałam i cudownie opaliłam)
5.szukam nowych
7.zdecydowanie nie
8.sypiam nago
9.jestem 100% kobietą ze względu
na wiek .Jak będę starsza to zastanowię
się nad kwestią % kobiecości
"Sądzisz, że taki Hal przyzna się przed nami wszystkimi, że lubi w niedzielne przedpołudnie gonić żonę i dzieci z gołym wackiem po plaży? albo i że nie?"

Teraz to już na pewno przynajmniej przez tydzień będę miał koszmary.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja to raz gołego wacka widziałem w MTv!
nikt tu nie jest anonimowy może jedynie nie logując się używać wymyślonych sloganów dla swej osoby a poniżej widać jego prawdziwe ja......;)
nie którzy na forum sami do siebie piszą i sobie odpowiadają.......;P
No to proszę podaj konkrety sprzeczności z doktryną chrześcijańską. Ja cały czas szukam jakiś sprzeczności i zgodności lub brakiem sprzeczności z doktryną chrześcijańską w szczególności Kościoła Powszechnego. Żadnych dokumentów oficjalnych nie znalazłem, bo biblii nie mogę interpretować w dowolny sposób, wiec szukam oficjalnych dokumentów. Bardzo proszę abyś coś zaproponował jeśli coś masz lub wiesz (chodzi o link).
Dobre,

Jak ktoś pisze komentarze jako zalogowany użytkownik to masz rację. Ale przecież nikomu nie każemy pisać pod nickiem, który jest związany z logowaniem. można zawsze jako anonim.

Ale muszę przyznać, ze bardzo mnie rozbawiła Twa odpowiedź.
@ Kaszalot

zadajesz akie pytania forumowiczom - społeczności, która jakoś tam się zna i wzajemnie kojarzy

i dziwisz się, że ie uzyskujesz odpowiedzi?

Sądzisz, że taki Hal przyzna się przed nami wszystkimi, że lubi w niedzielne przedpołudnie gonić żonę i dzieci z gołym wackiem po plaży? albo i że nie?
I musisz z tym żyć - przerażające, prawda? :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Według mnie Ty Panie Hydrant wzbudzasz największą kontrowersję.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (234 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry