Widok

Nauczyciel przedszkola

Interesuje mnie jak w tej chwili kształtują się zarobki nauczycieli w przedszkolach,zarówno w prywatnych jak i państwowych.Chodzi mi o porównanie pensji godzinowo,ponieważ jak wiadomo przeważnie w państwowych placówkach przedszkolnych nauczyciel pracuje po 5h,natomiast w prywatnych normalnie po 8h.
Za odpowiedzi z góry dziękuję.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
pracowałam w prywatnym w 2009/2010;zarabiałam najniższą
Uuuu,no to lipa i pewnie po 8h? Myślałam,że w prywatnych płacą lepiej..
jakiś czas temu widziałam ogłoszenie, gdzie osobie z wyższym wykształceniem mającej zajmować się cały dzień dziećmi oferowano właśnie najniższą krajową ;) ALE można dorobić na nadgodzinach :] (super, jak za taką ciężką pracę)
No to faktycznie super... Dzięki dziewczyny,czekam na dalsze opinie :)
Najniższa krajowa to jedna sprawa.. ale do tego umowa zlecenie przez pierwszy rok (czy to jest zgodne z prawem?) i doświadczenie w pracy z dziećmi (jak ktoś ma doświadczenie, to według mnie powinien dostać więcej niż najniższa krajowa).

A co do głównego tematu, to jakieś dwa lata temu słyszałam, że dla stażysty (z tytułem licencjata) w przedszkolu państwowym oferowano 1200 zł netto (już razem z dodatkiem za wychowawstwo). Więc to było jakoś tak zgodnie z obowiązującą kwotą bazową. A teraz chyba dla stażysty (magister z przygotowaniem pedagogicznym) minimalna kwota to coś ok. 2200zł brutto.
Zależy, gdzie się trafi - znajoma jest 'przedszkolanką' w gminnym przedszkolu (skończyła licencjat) zarabia 2300 + jakieś dodatki nauczycielskie ( w tym "13-ka"), mało tego pracuje po 5 godzin, weekendy wolne no bo to państwówka. Dodam, że to w województwie pomorskim, jak sprawa wygląda w innych częściach Polski, ciężko mi powiedzieć.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
cześć "Ja" prywatne " przedszkola" to naciągacze! pracujesz po 8-9h lub więcej a netto masz najwięcej 1200 a najmniej 600-800zł; odłoszenia pojawiaja się te same co dwa tygonie lub miesiąc o to przykład : trzeba pamiętać że praca z dziećmi jest fajna ale jest męcząca i nikt zdrowy na umyśle nie będzie pracował np:12h
-normalnie pracuje się 5-7h z dziećmi
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziękuję Wam wszystkim za odpowiedzi,to dało mi już coś do myślenia ;)
Pozdrawiam :)
A czy ktoś może orientuje się w zarobkach pomocy nauczyciela w przedszkolu? (prywtanym i publicznym)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Otwórz swoje przedszkole. Dostaniesz dofinansowanie od państwa a małej klienteli też nie brakuje.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
w prywatnym 1500 brutto
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Praca

Ile zajelo Wam znalezienie pracy albo ile juz szukacie:P (59 odpowiedzi)

szukam pracy juz przeszlo miesiac i tak sie zastanawiam, czy ze mnie jest jakas wyjatkowa noga,...

jak znaleźć pracę bez znajomośći???? (63 odpowiedzi)

nie mam pojęcia juz co robić.....skonczyłam studia...nie mam doswiadczenia...ale też nie mam go...

asystentka stomatologiczna - gdzie zrobić kurs, ile się zarabia? (48 odpowiedzi)

czy jest tu osoba pracujaca w tym zawodzie? Gdzie mozna robic jakis kurs w tym kierunku? ile sie...

do góry