Widok

Nauki o bzdurach

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Ale jaja :)

Przyszła ostatnio jakaś baba, stara i brzydka, mgr teologii czy czegoś podobnego i zbędnego i mówi że jak kobieta jest w ciąży będącej wynikiem gwałtu to nie ma prawa jej usunąć... no nieźle.

Pewnie sama była nieraz gwałcona i wie o czym mówi :)

Poproszę o opisy bzdur zasłyszanych na naukach :) Po raz kolejny nowy wątek :)

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
aborcja to ciezki temat....

u nas ksiadz poswiecil drugie cale dwugodzinne zajecia na powody uniewaznienia malzenstwa ;) "..pamietajcie kochani...rozwodow nie ma, ale mozna malzenstwo uniewaznic..."

bo wiesz , teraz to temat na czasie, od czasu jak 14 letnia "agatka" zaszła w ciąze i isąd oswidczyłze kazde współżycie przed 15 rokiem zycia jest przestępstwem

zmobilizowało to moherowe bojówki do walki o dziecko agatki, która podjeła decyzje o usunieciu

dla mnie dramat, jestem katoliczką ale to jak moheryzm terroryzuje wolny wybór ludzi to woła o pomste...
czy moher jest łatwopalny? :D

TEKST REKLAMOWY ZOSTAŁ USUNIĘTY.
oj chaberek uwazaj....bo Cie zaraz ktoras zaatakuje ;P

chaberek napisał(a):

.... jestem katoliczką ....
>

Dobrze wiedzieć :]

Kojarzycie w Redłowie na naukach takie małżeństwo Krzysiu i jakaś nawiedzona szczupła baba?

Zdominowana przez męża, wychwala go po 20 latach małżeństwa, zero pytań, a broń boże krępujących :)

Robią wykłady na temat sakrum w sypialni :)

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

ja usłyszałam, że jak kobieta bierze tabletki anty to się nie szanuje i że mąż jej nie szanuje!

TEKST REKLAMOWY ZOSTAŁ USUNIĘTY.
A co, może szanuje swoje zdrowie? Ja bym na przykład nie pozwoliła mężowi brać tabletek niszczących wątrobę. Ani tym bardziej mu kazała. A tabletki anty niszczą fizjologiczną płodność, czy się to komuś podoba, czy nie. Płodność, która z założenia jest darem.
W tym akurat bzdury żadnej nie widzę.

nusia85 tu nie chodzi o szanowanie zdrowia tylko o szacunek dla samej siebie. A to ze moj maz nie bedzie mnie szanowal bo biore tabletki jest bzdura!

Ponury - bzdura jest to, co robisz. Po co chodzi na nauki, ktore uwazasz za bzdure?? To jest dopiero paradoks.
> Ponury - bzdura jest to, co robisz. Po co chodzi na nauki,
> ktore uwazasz za bzdure?? To jest dopiero paradoks.

niestety, Ponury pewnie zaraz Ci odpisze, że "dla picu"
i mimo, że Twoja refleksja nasuwa się zapewne wielu osobom, on sam w tym bzdury nie widzi...

i mi tu akurat nie chodzi o same nauki, bo zapewne można na nich nieraz dziwne rzeczy usłyszeć, ale o sam fakt ślubu kościelnego...

Na naukach grzecznie siedzi w ławce a potem przychodzi na forum anonimowo zalozyc watek jaki to Kosciol jest glupi a ksieza zacofani etc. etc. Nastepnie bierze slub koscielny, spowiada sie i zgrywa wielkiego buntownika, przysiegajac przed Bogiem milosc, wiernosc... Zenada.
Dla mnie szacunek do siebie to i szacunek do swojego ciała, ale ok. A to zdanie z mężem zrozumiałam, że mąż nie szanuje kobiety, gdy każe/ pozwala jej brać tabletki, a nie, że jej jako kobiety i żony nie szanuje, bo bierze tabletki.

.

To było do Barakudy małe sprostowanie :)

A co do Ponurego, to pokazał jaki jest, już w innym wątku... Ale jemu nie przeszkadza wewnętrzna niespójność.

nusia85 napisał(a):

> Dla mnie szacunek do siebie to i szacunek do swojego ciała, ale
> ok. A to zdanie z mężem zrozumiałam, że mąż nie szanuje
> kobiety, gdy każe/ pozwala jej brać tabletki, a nie, że jej
> jako kobiety i żony nie szanuje, bo bierze tabletki.
>
A ja wciaz nie zrozumialam jak ty to zroazumialas:DDD

jak dla mnie zwyczajny pozer,
aby zniwelowac swoj dysonans wypisuje na forum jaki to kosciol jest zly i niedobry.. chodzac na Masze Sw. i zawierajac Sakrament Malzenstwa
zal..
Barakuda, napisałaś wcześniej, że bzdurą jest, że „mąż Cię nie będzie szanował, jak będziesz brała tabletki”. Z tym się zgadzam. To, że bierzesz tabletki, nie powinno umniejszać szacunku męża do Ciebie.

To, że mąż pozwala brać tabletki, co najwyżej może świadczyć o tym, że nie dba o żonę dość dobrze, że nie interesuje się skutkami ubocznymi, które kobieta musi znosić, a nie facet i że dla niego jest ważniejsze, by można było „zawsze i wszędzie”. W tym się przejawić może brak szacunku.

Ot, subtelna, ale chyba dość istotna różnica.

Ratunku, powalil mnie nieco tekst ze: "maz na cos tam pozwala"??
Czy kobieta jest w zwiazku dzieckiem piecioletnim zeby jej facet mial na cokolwiek pozwalac, zwlaszcza na cos co ma zwiazek z jej wlasnym cialem?? Czy Ty musisz udzielac mezowi swojego pozwolenia i blogoslawienstwa zeby mogl sobie rankiem zaserwowac witaminke C??? Ludzie....

Sadzilam poza tym naiwnie, ze idiotyzmy i przesady na temat rzekomej szkodliwosci pigulek antykoncepcyjnych (mam tu na mysli nowoczesne srodki nowej generacji o malej zawartosci hormonow) nie pokutuja juz w narodzie, a jednak.....
Hello...? Nie wspominajac juz o tym ze pigulki czesto zalecane sa przez lekarzy nie tylko z powodu swoich zastosowan anytkoncepcyjnach ale leczniczo (np w przypadku ciezkich miesiaczek lub innych problemow hormonalnych).
do góry