Widok
Nauki o bzdurach
Ale jaja :)
Przyszła ostatnio jakaś baba, stara i brzydka, mgr teologii czy czegoś podobnego i zbędnego i mówi że jak kobieta jest w ciąży będącej wynikiem gwałtu to nie ma prawa jej usunąć... no nieźle.
Pewnie sama była nieraz gwałcona i wie o czym mówi :)
Poproszę o opisy bzdur zasłyszanych na naukach :) Po raz kolejny nowy wątek :)
"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.
Przyszła ostatnio jakaś baba, stara i brzydka, mgr teologii czy czegoś podobnego i zbędnego i mówi że jak kobieta jest w ciąży będącej wynikiem gwałtu to nie ma prawa jej usunąć... no nieźle.
Pewnie sama była nieraz gwałcona i wie o czym mówi :)
Poproszę o opisy bzdur zasłyszanych na naukach :) Po raz kolejny nowy wątek :)
"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.
bo wiesz , teraz to temat na czasie, od czasu jak 14 letnia "agatka" zaszła w ciąze i isąd oswidczyłze kazde współżycie przed 15 rokiem zycia jest przestępstwem
zmobilizowało to moherowe bojówki do walki o dziecko agatki, która podjeła decyzje o usunieciu
dla mnie dramat, jestem katoliczką ale to jak moheryzm terroryzuje wolny wybór ludzi to woła o pomste...
czy moher jest łatwopalny? :D
TEKST REKLAMOWY ZOSTAŁ USUNIĘTY.
zmobilizowało to moherowe bojówki do walki o dziecko agatki, która podjeła decyzje o usunieciu
dla mnie dramat, jestem katoliczką ale to jak moheryzm terroryzuje wolny wybór ludzi to woła o pomste...
czy moher jest łatwopalny? :D
TEKST REKLAMOWY ZOSTAŁ USUNIĘTY.
Kojarzycie w Redłowie na naukach takie małżeństwo Krzysiu i jakaś nawiedzona szczupła baba?
Zdominowana przez męża, wychwala go po 20 latach małżeństwa, zero pytań, a broń boże krępujących :)
Robią wykłady na temat sakrum w sypialni :)
Zdominowana przez męża, wychwala go po 20 latach małżeństwa, zero pytań, a broń boże krępujących :)
Robią wykłady na temat sakrum w sypialni :)
nusia85 napisał(a):
> Dla mnie szacunek do siebie to i szacunek do swojego ciała, ale
> ok. A to zdanie z mężem zrozumiałam, że mąż nie szanuje
> kobiety, gdy każe/ pozwala jej brać tabletki, a nie, że jej
> jako kobiety i żony nie szanuje, bo bierze tabletki.
>
A ja wciaz nie zrozumialam jak ty to zroazumialas:DDD
> Dla mnie szacunek do siebie to i szacunek do swojego ciała, ale
> ok. A to zdanie z mężem zrozumiałam, że mąż nie szanuje
> kobiety, gdy każe/ pozwala jej brać tabletki, a nie, że jej
> jako kobiety i żony nie szanuje, bo bierze tabletki.
>
A ja wciaz nie zrozumialam jak ty to zroazumialas:DDD
Barakuda, napisałaś wcześniej, że bzdurą jest, że „mąż Cię nie będzie szanował, jak będziesz brała tabletki”. Z tym się zgadzam. To, że bierzesz tabletki, nie powinno umniejszać szacunku męża do Ciebie.
To, że mąż pozwala brać tabletki, co najwyżej może świadczyć o tym, że nie dba o żonę dość dobrze, że nie interesuje się skutkami ubocznymi, które kobieta musi znosić, a nie facet i że dla niego jest ważniejsze, by można było „zawsze i wszędzie”. W tym się przejawić może brak szacunku.
Ot, subtelna, ale chyba dość istotna różnica.
To, że mąż pozwala brać tabletki, co najwyżej może świadczyć o tym, że nie dba o żonę dość dobrze, że nie interesuje się skutkami ubocznymi, które kobieta musi znosić, a nie facet i że dla niego jest ważniejsze, by można było „zawsze i wszędzie”. W tym się przejawić może brak szacunku.
Ot, subtelna, ale chyba dość istotna różnica.
Ratunku, powalil mnie nieco tekst ze: "maz na cos tam pozwala"??
Czy kobieta jest w zwiazku dzieckiem piecioletnim zeby jej facet mial na cokolwiek pozwalac, zwlaszcza na cos co ma zwiazek z jej wlasnym cialem?? Czy Ty musisz udzielac mezowi swojego pozwolenia i blogoslawienstwa zeby mogl sobie rankiem zaserwowac witaminke C??? Ludzie....
Sadzilam poza tym naiwnie, ze idiotyzmy i przesady na temat rzekomej szkodliwosci pigulek antykoncepcyjnych (mam tu na mysli nowoczesne srodki nowej generacji o malej zawartosci hormonow) nie pokutuja juz w narodzie, a jednak.....
Hello...? Nie wspominajac juz o tym ze pigulki czesto zalecane sa przez lekarzy nie tylko z powodu swoich zastosowan anytkoncepcyjnach ale leczniczo (np w przypadku ciezkich miesiaczek lub innych problemow hormonalnych).
Czy kobieta jest w zwiazku dzieckiem piecioletnim zeby jej facet mial na cokolwiek pozwalac, zwlaszcza na cos co ma zwiazek z jej wlasnym cialem?? Czy Ty musisz udzielac mezowi swojego pozwolenia i blogoslawienstwa zeby mogl sobie rankiem zaserwowac witaminke C??? Ludzie....
Sadzilam poza tym naiwnie, ze idiotyzmy i przesady na temat rzekomej szkodliwosci pigulek antykoncepcyjnych (mam tu na mysli nowoczesne srodki nowej generacji o malej zawartosci hormonow) nie pokutuja juz w narodzie, a jednak.....
Hello...? Nie wspominajac juz o tym ze pigulki czesto zalecane sa przez lekarzy nie tylko z powodu swoich zastosowan anytkoncepcyjnach ale leczniczo (np w przypadku ciezkich miesiaczek lub innych problemow hormonalnych).