Widok

Nauki przedmałżeńskie

Chwarzno - Wiczlino Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam

Dziewczyny kiedy planujecie isc na nauki przedmalzenskie? Noi wazne pytanie gdzie ...
Jak to wszystko wyglada- to juz pytanie do tych co maja to soba ( od pierwszego spotkania) ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
My chodziliśmy na nauki przedślubne do Kolegiaty we Wrzeszczu. Cztery spotkania po około godzinie, luźne rozmowy, nie było tak źle. Za to bardzo dużo par chodzi. Gorsze są nauki poradni rodzinnej, 3 spotkania. Na szczęście trafiliśmy na super kobietkę, nie zadawała "dziwnych" pytań i nie interesowała się naszymi "tymi " sprawami ;p Całość, te 7 spotkań zajęły nam 4 miesiące, bo do poradni rodzinnej są strasznie długie kolejki i zapisywać się można było około naz na miesiąc. Dlatego polecam jak najszybciej "odbębnić" nauki przedślubne i poradnię i mieć to z głowy ;)
A za takie nauki cos sie placi? Moze to glupie pytanie,ale nie mam pojecia....

A gdzie chodza dziewczyny z Gdyni na nauki ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
jeśli zależy Ci na "ambitniejszych" naukach, to polecam Dominikanów w Gdańsku, albo nauki weekendowe u Jezuitów w Gdyni, albo Matemblewo.
A w Gdyni w Serca Jezus ?
A czy ta poradnia rodzinna jest konieczna? Pytam bo za bardzo nie wiem na czym to polega i w czym to mi ma pomoc. I jeszcze jedno pytanko,kiedy mamy zaczac uczeszczac na nauki przedslubne gdy slub mamy w czerwcu?
Z gory dziekuje
Konieczna jest napewno. Nam ksiadz powiedzial,ze im szybciej tym lepiej ...
Dziewczyny,mam pyt-czy na te nauki to możemy sobie tak z bomby,z ulicy przyjść,czy jakoś wcześniej musimy się zapowiedzieć?:-)
Z Gdyni to też u Józefa na Grabówku:-)
No wlasnie podlaczam sie do pytania Betinki
hopka.
na nauki mozecie przyjsc normalnie, z ulicy. W Gdyni dużym powodzeniem cieszą się te organizowane w kościele na 3-go Maja, trwaja m-c i rozpoczynaja się w każdy pierwszy wtorek miesiaca.
Dzięki:-)
a ktos sie orientuje kiedy sie odbywaja nauki w katedrze oliwskiej?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Betinka a Ty kiedy wybierasz sie na nauki ?
Ja NIE polecam nauk na Ujescisku (parafia ojca Pio). Omijajcie szerokim lukiem! Wiekszosc znajomych chodzi do dominikanow, wiec slyszalam, ze tam naprawde sa fajne i "ambitne".
a my polecamy w Kosciele Sw. Igncego w Gdansku, na ul. Brzegi (przyTrakcie Sw, Wojciecha).
http://www.ignacy.diecezja.gda.pl/

lepiej umawiac sie tel-my mielismy 3 spotkania podczas jednej wizyty (2.5h). Koszt 25 za spotkanie x 3 + ew, materialydo poczytania (nie jest to obowiazkowe).

Poradnictwo małżeńskie: prowadzi p. Ewa Jakubiak, kontakt indywidualny z parą przygotowującą się do małżeństwa, termin do uzgodnienia pod nr. tel. 58/303 72 86 lub 792 007 538
Dziewczyny ja potrzebuje tylko w Gdyni :) wiec jesli ktoras poleca, ma numer telefonu, czy stronke to baardzo prosze :)
Cytrynko,ja myślałam,żeby może jeszcze w tym roku zrobić:-)bo to można obojętnie kiedy.Chcę poszukać nauk w innej formie,bo narzeczony jest ciężkim przypadkiem i obawiam się,że wyrzucam nas z hukiem,gdy luby zabierze głos:-)
Jezuici w Gdyni. było super.
...a potem przyjdą noce
jak psy wierne pod nasz dom...
do góry