Widok

Nebulizator - jaki i gdzie kupić najtaniej Gdańsk :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny mam pytanie jaki polecacie nebulizator dla niemowląt. Najlepiej taki aby można było stosować w razie potrzeby u całej rodziny tylko nie wiem czy takie są dostępne.

Podajcie miejsce gdzie można kupić nie drogo.
Allegro odpada bo muszę mieć go na jutro.

A może ma ktoś do sprzedania.
image
image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Agusia:) - my kupowaliśmy, ale w Wejherowie w Aptece Gemini za 150zł. Jest tam maseczka dla dorosłych, dla dzieci i taki ustnik.
imageimage
Medel w SuperPharm (np w Galerii Bałtyckiej). Model podstawowy za 149, szybszy za 249.

Polecany chyba na wszystkich forach, sama go mam i uważam, że jest dobry.

W zestawie jest maseczka dla niemowląt i dorosłych oraz końcówka do nosa.

Jest możliwość późniejszego dokupienia dodatkowych masek.
Właśnie chciałam o nim napisać bo przypomniała mi się rozmowa na ten temat :)
Hehe, chyba całe forum inhalowało się tej zimy ;)

U nas inhalacje naprawdę pomogły. Dopiero po kilku dniach udało nam się przekonać potworka, jak już zaczął siedzieć z maską ogladając kreskówki, to wielotygodniowe choróbsko wreszcie poooszło!
No właśnie moja Kornelia znów ma katar i zmiany na oskrzelach a dwa tygodnie temu odstawiliśmy antybiotyk :/

Dziewczyny a powiedzcie mi jeszcze o co chodzi z tą firmą Medel bo w necie znalazłam taką informację:

...W razie braku nebulizatora Medel będą wysyłane Nebulizatory Philips Respironics Family które weszły na Polski rynek własnie w zamian za nebulizator Family Soft Touch, Philipsy maja wydłużoną gwarancję...

Czyli mam rozumieć, że to jest to samo tak?
image
image

image
To samo, chyba Philips kupił Medel, tak jak kiedyś Avent.

My na nebulizatorze Medel już mamy jakieś nalepki Philipsa, pieczątki dystrybutora Philips itp.
my niedawno kupiliśmy ten http://allegro.pl/inhalator-medel-pro-soft-touch-gdansk-fvat-i1520739855.html zdecydowaliśmy się na ten model głównie dlatego,że jest cichszy niż większość innych :) mogę go spokojnie polecić
image

Fotografia okolicznościowa, sesje dziecięce, portretowe itd.
www.ans-photo.pl
Agatha u Nas inhalacje się skończyły i siostra wypożyczyła mój ćpalnik :))
jak z córką zaczęły "ćpanko" to od razu ustąpiło a tak to syropki,sropki i nic
U nas był dwa razy bactrim, w międzyczasie Klacid, do tego oczywiście bateria syropków - i też nic nie pomagało - jedno choróbsko przechodziło w drugie. Dopiero dołączenie inhalacji pomogło.
Ja mam taki i też mogę go spokojnie polecić bo nie chodzi jak kombajn (czego się obawiałam) i sprawdził się super http://allegro.pl/dla-dzieci-inhalator-nebulizator-aerosmoczek-usa-i1501565957.html i mam nadzieję że nie zmienię zdania,zostanie taki cichy ;)
Ja na same sropki,syropki i takie tam popłynęłam 250 zł i "psu w d.." poszło bo i tak nie pomogło ,dopiero ćpanko przyniosło rezultaty
Bo tak się kończą scenariusze, gdy lekarze w przychodni, zamiast pobrac krew czy zrobic wymazy, walą dziecku na dzien dobry antybiotyk!

Pozniej po wielkich mękach i osłabieniu organizmu, dziecko i tak ma właczane inhalacje!

Że matki się na to godzą, o losie!
image

image
ja mam super i bardzo tani inhalator MIKO-szybko i mocno wytwarza parę:)Na allegro kosztował 99zł.Ma oczywiście dwie maseczki,końcówkę do nosa/ust i zapasowy filtr.
Wiecie jak byłam z synkiem w szpitalu(ostre zapalenie oskrzeli)mięli tam stary inhalator a na dodatek filtr tak czarny,zasyfiały,że brzydziłam się dotknąć,wzięłam swoj.
Acha,sprawdz na allegro sprzedawców z trójmiasta,to nie dość,że zapłacisz troszkę mniej(nawet jeśli 10zł w kieszeni zostanie)to masz opcję odbiór osobisty,ale pewnie już zakupiłaś,bo wątek wczorajszy:)miłego inhalowania życzę:))))
My kopiliśmy ten
http://allegro.pl/microlife-inhalator-neb-100-neb100-tylko-kurier-i1462379636.html

odbiór mieliśmy akurat w aptece w Rumi. Jestem z niego zadowolona. Maseczka dla dzieci i dorosłych, ustnik i dren.
My też mamy microlife ale neb 50. Kupiliśmy w aptece na Osowej za 135zł. Nie znam się na tym, ale dla mnie najważniejsze, że leci para ;) i działa na tyle cicho, że nawet zdarzało nam się podczas choroby w nocy jedną córcię inhalować a druga spała :)

Mam do Was przy okazji pytanie czym inhalujecie tak profilaktycznie? My w czasie choroby (oskrzela) - dostaliśmy pulmicort z atroventem i solą fizjologiczną.
Zastanawiam się, czym inhalować, jak intuicyjne będę czuła, że coś się wykluwa - samą solą? czy może stosujecie jakieś eukaliptusy czy inne bajery?
Inhalacje samą solą nie powinny na pewno zaszkodzić a nawet nawilżą drogi oddechowe i dziecko szybciej pozbędzie sie bakterii/wirusów:)
image
image
Dzięki dziewczyny za wszystkie opinie zdecydowałam się na taki:
http://allegro.pl/inhalator-philips-respironics-family-dawny-medel-i1520739853.html?source=oo

Odbiór osobisty w Gdańsku :) Mąż właśnie pojechał go odebrać :)
image
image

image
Profilaktycznie sterydami można narobic tylko złego;/

Nie wolno!

Jedynie sól.
Pulmicort stosuje się ściśle według wskazań lekarza, cod o wieku dziecka, wagi, stopnia zaawansowania choroby!

Antrovert wysusha oskrzela , po chorobie!
image

image
No właśnie - do podobnego wniosku doszłam i nie używam sama tego pulmicortu, ale zastanawia mnie np. dodanie kropelki eukaliptusa - koleżanka mówi, że u nich w Anglii to właśnie tak zalecają inhalować, a u nas pediatra nic nie wspomniała...
Z tego co wiem, to bez problemu dostaniesz na http://www.medbryt.com.pl sam zamawialem, poza tym jest to glowny producent aparatury medycznej, inhalatory i nebulizator będzie mial bez problemu. Polecam :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

księgowa?? czy warto? (45 odpowiedzi)

post dotyczył będzie pracy.. a właściwie jej zmiany...obecnie pracuję jako powiedzmy pracownik...

Woda na oknach - mam dość. (96 odpowiedzi)

codziennie rano musze wycierac okna i wode na parapecie. wedlug wlascicielki mieszkania wplyw na...

do góry