Widok
Esclarmonde, Aik
Esc. - GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!
Aik - slyszalam o Twej ksiedze - dlatego pisalam o gruuubej.... Bedzie mi milo porozmawiac, dzis czekam - i badz cierpliwy, ostatnio sa klopoty z czatem. Co do innych sugestii, znam co najmniej jedna osobe, z ktora regularnie wymieniasz maile.... ta osoba jest PRZECIW.
Prawda, E-chan?
.......ale zakrecona wypowiedz ;))
Aik - slyszalam o Twej ksiedze - dlatego pisalam o gruuubej.... Bedzie mi milo porozmawiac, dzis czekam - i badz cierpliwy, ostatnio sa klopoty z czatem. Co do innych sugestii, znam co najmniej jedna osobe, z ktora regularnie wymieniasz maile.... ta osoba jest PRZECIW.
Prawda, E-chan?
.......ale zakrecona wypowiedz ;))
Ameno
Nigdzie nie jest i nie bylo napisane , ze trzeba przez cala ksiege ---- a okladka to tez czesc ksiegi ; no i ksiega moze byc dowolnie gruba , chyba ze bedzie tak ciezka , ze trzeba bedzie horyzontalnie :)))))
Sprzeciw? - w kazdej religii sa dyspensy ; postaram sie jakos zalatwic -- moze kilka ( karnet ?)
P.S. postaram sie byc o 18oo
Sprzeciw? - w kazdej religii sa dyspensy ; postaram sie jakos zalatwic -- moze kilka ( karnet ?)
P.S. postaram sie byc o 18oo
Tomko
No tak, ale jak by nie patrzeć, programy wędkarskie również służą hobby. Rozrywce. Tyle, że jest to powszechnie zaakceptowane. Dziwne, że można oburzać się na to, jak traktują rybki mieszkańcy domu BB, a potem przełączyć kanał i spokojnie patrzeć jak jakiś facet wyciąga z wody rybę za haczyk wbity w podniebienie.
Nie zrozum mnie źle, nie bronię BB, ale widzę nieścisłość. Każde sprawianie bólu żywej istocie , zwłaszcza w celach rozrywkowych jest naganne.
Nie zrozum mnie źle, nie bronię BB, ale widzę nieścisłość. Każde sprawianie bólu żywej istocie , zwłaszcza w celach rozrywkowych jest naganne.
Bakcylia
Kiedyś raz łowiłem osobiście ryby. Jak trzeba było je głuszyć, to przechodziły mnie dreszcze. Miłem potem dość, tym bardziej, że złowiłem jakieś marne małe rybki.
Nie jem obecnie żadnych zwierząt z tego powodu, że nie chcę się przyczyniać do ich śmierci. Nie chcę, by cierpiały z mojej winy. Niczyjej winy.
Czy coś robię aktywnie? Obecnie nie. Poza przyznawaniem się do wegetarianizmu. Od tego jednak zaczynam.
Poza tym czasem nagłaśniam takie przypadki łamania praw zwierząt.
Nie jem obecnie żadnych zwierząt z tego powodu, że nie chcę się przyczyniać do ich śmierci. Nie chcę, by cierpiały z mojej winy. Niczyjej winy.
Czy coś robię aktywnie? Obecnie nie. Poza przyznawaniem się do wegetarianizmu. Od tego jednak zaczynam.
Poza tym czasem nagłaśniam takie przypadki łamania praw zwierząt.