Widok
Dr Kosiak, przyjmuje w przychodni Endomed na Opolskiej w Gdańsku - 80 zł wizyta tel. 58 346 13 35 i dr Czerniak lub Czernik (pracuje na AM - kolejki podobno b. długie), a prywatnie przyjmuje w Pruszczu Gdańskim tel. 58 683-21-77 koszt usg też 80 zł, konsultacje chyba są droższe. Byłam u obu i z obu jestem zadowolona, jednego i dugiego poleciła mi pediatra.
ja do dr Kaluzynskiej chodze z jednym i z drugim synem. nie ma u niej problemu ze skierowaniami na badania, pomimo kolejki (choc nie duzej) zawsze wszystko doglebnie wyjasni i opowie, odpowiada na kazde pytanie, jest mila i sympatyczna, aczkolwiek ciut zakrecona. ja jestem bardzo zadowolona. jak masz jakies pytania, to chetnie odpowiem
Evilku moj starszy syn mial reflux IV stopnia (tak opisano w szpitalu na zaspie, jednak pani dr ogladajac zdjecia nie widziala, ze jest az tak duzy), podobno on sam nie zanika, trzeba go leczyc tylko operacyjnie (ten IV stopnia), jednak pani dr nie kazala nam chodzic po urologach, tylko monitorowalismy stale siuski (mocz ogolny i posiewy) + usg raz na pol roku i w wieku 2 lat ponownie zrobiono nam CUM i cud sie stal - refluksu nie ma, potwierdzaja to rowniez wyniki moczu. Co jest najwspanialsze, nereczki nie dostaly za bardzo w kosc i sa na razie w porzadku. Teraz czekaja nas wizyty kontrolne co pol roku do ukonczenia 10 r.z., zeby zobaczyc czy nadal z nerkami bedzie wszystko ok. Nie moglam wyblagac skierowania na badanie krwi od naszego pediatry, a od pani dr dostalam bez problemu i to z rozmazem!
Mlodszy nie ma refluksu, ale ma inna wrodzona (genetyczna) wade nerek, takze z nim tez jestesmy pod stala kontrola u pani dr. Maly ma 6 m-cy a juz mial kilka posiewow, badanie krwi i usg.
Jeden byl, a drugi jest caly czas na Furaginie robionej w proszku, co jest mniejszym zlem niz nawracajace ZUM-y.
Ja jestem naprawde zadowolona.
Kiedy macie pierwsza wizyte? Daj znac jak Tobie przypadla do gustu pani dr.
Jesli zas chodzi o refluks, to nie martw sie, wszystko bedzie dobrze, on napewno sam sobie "pojdzie precz" ;-) tym berdziej, ze jest malutki :-)
Jesli bedziesz miala jakies konkretne pytania, to pytaj, zawsze chetnie pomoge, bo wiem co przezywasz, ja bylam w szoku, jak sie dowiedzialam o chorobie Bartka, a teraz mi to juz spowszechnialo...
Pozdrawiam
Mlodszy nie ma refluksu, ale ma inna wrodzona (genetyczna) wade nerek, takze z nim tez jestesmy pod stala kontrola u pani dr. Maly ma 6 m-cy a juz mial kilka posiewow, badanie krwi i usg.
Jeden byl, a drugi jest caly czas na Furaginie robionej w proszku, co jest mniejszym zlem niz nawracajace ZUM-y.
Ja jestem naprawde zadowolona.
Kiedy macie pierwsza wizyte? Daj znac jak Tobie przypadla do gustu pani dr.
Jesli zas chodzi o refluks, to nie martw sie, wszystko bedzie dobrze, on napewno sam sobie "pojdzie precz" ;-) tym berdziej, ze jest malutki :-)
Jesli bedziesz miala jakies konkretne pytania, to pytaj, zawsze chetnie pomoge, bo wiem co przezywasz, ja bylam w szoku, jak sie dowiedzialam o chorobie Bartka, a teraz mi to juz spowszechnialo...
Pozdrawiam