Widok

Nie chcę kwiatów - ale jak to napisać!

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Tak sobie myślę iż wolałabym aby nasi goście zamiast wydawać pieniadze na kwiaty, którymi się póżniej nie będziemy miała jak nacieszyć .... bo gdzie je zmieścić na 29 m2 to obdarowali nas czymś co może póziej sprawić komuś innemu radość ... w ten sposób radość będzie podwójna...
Nawet już wiem dokładnie co bym chciała pozbierać: artykuły na maleńkich dzieci wychowujacych się w domu samotnje matki (butelki, ubranka, smoczki itp)
No ..tylko nie mam pomysłu jak ta swoją prośbę zgrabnie ubrać w słowa i napisać na zaproszeniu! No i tak aby nie urazić nawet najbardziej wrażliwych (czytaj czepiających sie drobiazgów). POMOŻCIE!
Może macie jakieś pomysły!

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
XXX napisał(a):

> 1.slub zawiera sie (najczesciej) raz w zyciu
> 2 .raz w zyciu dostaniesz tyle kwiatow (chyba ze jestes
> nauczycielka )
> 3 . dzien po , wiem ze to klopot taka ilosc kwiatow ,
> zaczynasz swoj najszczesliwszy okres w zyciu , choc przez pare
> dni bedziecie sie budzic w pokoju pelnym kwiatow - warto miec
> takie wspomnienia !!!!

święta racja! Może jestem egoistką (choć pomagać można na różne sposoby), ale ja się cieszę z kwiatów, uwielbiam je, a innej okazji na posiadanie pokoju pełnego kwiatów nie będę raczej miała... Tylko co nasze kotki zrobią z tymi kwiatami?... ;-)
U mnie bedzie taki dopisek:

Drodzy Goscie
Jezeli planujecie obdarowac nas kwiatami, w zamian za to serdecznie prosimy o maskotki i zabawki, ktore przekazemy dzieciom z Domu Dziecka.

Mloda Para
Ja mojej siostrze i szwagrowi porobiłam mnóstwo zdjęć w kwiatach ślubnych. Pięknie wyglądali. Chyba na 50 rocznicę znów będą miec okazję do takich zdjęć.

Inne tematy z forum Wesele

Co zamiast ciężkiego dymu na pierwszy taniec? (3 odpowiedzi)

Nie chcemy ciężkiego dymu przy pierwszym tańcu. Co innego można zorganizować, żeby dodać trochę...

Dj Waldzior (7 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (62 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

do góry