Widok

Nie dałam rady wypić glukozy

Zdrowie Temat dostępny też na forum:
Co teraz ? Czy jest jakaś alternatywa do tego badania ?
Nie jestem w stanie przełknąć tego płynu i nie zwymiotować . Ani woda ani cytryna nie pomagają. Czy słyszałyście o jakimś innym sposobie pomiaru tego cukru? Znajoma mówiła ,że można to zastąpić pomiarem krwii z palca.Wiecie coś na ten temat?
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 15

To jeszcze zależy kto ile musi tej glukozy wypić i ile wysiedzieć. Moje wszystkie koleżanki miały glukozę po 75 i badanie krwi po godzinie i po dwóch, więc się nasiedziały. Ja w każdej ciąży miałam do wypicia zawsze tylko 50 i odsiedzenie godziny, więc było mi o wiele łatwiej niż koleżankom.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chyba jednak jest roznica miedzy czekolada a cukrową ulepą
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

tez mialam za pierwszy razem problem zeby wypic, ale potem jakos poszlo :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mialam dzis to samo po 40 min zwymiotowalam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

a wiesz o tym, że pijąc za szybko czekają jeszcze 2 pobierania krwi? twoje maluchy też są zagrożone.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

a to wy robicie tylko to badanie jak jesteście ciężarówkami? gratuluję. badania się robi przed ciążą zacznijcie czasem myśleć
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

a dzieci żyją?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Noe chodzi o smak! Ja mam silne wymioty przez całą ciążę (jestem w 7 miesiącu teraz) i wypijam tą glukozę a potem wymiotuje przez następne pół godziny. Mój organizm nie jest w stanie tego zatrzymać...

Ale badania na cukrzyce są też obowiązkowe w ciąży to cię tak dziwi, że ciężarne je wykonują???
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja kupiłam glukozę smakową właśnie cytrynowa ale to duże nie dało. Wymiotowałam 3 razy w ciągu 2 godzin. Lekarz nie wysyłał mnie ponownie na badanie, stwierdził ze sytuacja się powtórzy i nie ma mnie co męczyć. Dał mi glukomert i mierze cukier na czczo i po posiłkach
Ja bym się tak nie madrowala. Ja wypiłam na 3 łyki i wymioty byly
Swoją droga w pierwszych dwóch ciążach miałam zwykle bezsmakowe glukozy piłam powoli ale bez przesady i było Ok a w 3 ciąży glukoza smakową cytrynowa wyputa szybko i masakra. W tej 3 ciąży wogole nie mogę zjeść za dużo słodkiego wiec to tez zależy od osobistych predyspozycji. Tak samo jak np z porodem, każdy ma inny próg bólu. A swoją droga to na sama myśl o wypiciu glukozy zbiera mi się ...

Nauczyć się czytac ze zrozumieniem i się nie rozmnazaj.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Cytryna ma ogromny wpływ na wynik badania.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Lepszy psychiatryk niż durna baba
Cytryna fałszuje wyniki. :))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Wszystkie ciężarówki tutaj są prostackie niestety
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Od kiedy
Obyś Ty nie miała dzieci bo napewno by były zagrożone. Jednostka? A z Ciebie co za jednostka żeby tak się odzywać. Kobieto lecz się na głowę bo ewidentnie potrzebujesz psychiatry.

Badanie krwi polecam wykonywać w ośrodku Hemoklinika. Wyniki są bardzo dokładne i stosunkowo szybko podawane.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Gdzie na wakacje z rocznym dzieckiem?? (29 odpowiedzi)

Hej, intensywanie szukam miejsca, w które mogłabym pojechać z rocznym synkiem. Zależy mi przede...

Jaki wozek wybrac? (82 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

do góry