Widok

Nie doceniamy tego co mamy cz.2

Kontynuacja wątku, który musiał zostać zamknięty z powodu ograniczeń technicznych
https://forum.trojmiasto.pl/Nie-doceniamy-tego-co-mamy-t946928,1,140.html
Moje miasto to trojmiasto
https://www.trojmiasto.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

W każdym razie lider Serbów i lider Boszniaków to dwaj różni ludzie, a nie jeden i ten sam człowiek.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na pewno nadal jest napięcie w takich miejscach.

W takich obcych krajach nawet nie wiem, po której jestem stronie. Nie muszę tego wiedzieć. Nie mieszkam tam. Lepiej za bardzo się nie wczuwać.

Nie wiem, dlaczego nie łączą się po prostu z Serbią w jeden organizm. Być może Serbia nie chce takich podejrzanych jednak terenów.

A jednak to miasto, z którego wygnano prawie wszystkich Chorwatów i Boszniaków i wysadzono 16 meczetów. Ubytki ludności uzupełniono Serbami ze stref nieserbskich.

https://farm5.staticflickr.com/4190/34634713352_a2d9e532f8_b.jpg
Republika Serbska, czyli ta serbska część Bośni, prezentuje się atrakcyjnie, nowocześnie i wydaje się radosnym miejscem. To np. Banja Luka, największe miasto.

IV Rzesza w kosmosie.

Obcy ogłupieni przez Elizabeth.

To ponure, jeśli Ziemia to najwyższy poziom w kosmosie.

Miałem kontakt z rzekomo Obcą. Niczym nie różni się od kobiety A czy Nr. Jest zvipowana.
I co to ma znaczyć? Że Obcy tracą całą swoją przewagę? Niedługo staną się kolonią Ziemi, jak tak dalej pójdzie. Były takie przypadki w historii, nawet częste.

A takie długotrwałe wyniszczanie można jedynie porównać do tych kolejek.

Komuniści Indonezji przynajmniej mieli szybką, krótką śmierć.

Obecnie nie jest to całkowity stan po czystce i uchodźcach, tylko raczej proporcje wróciły do lat 60., z serbską dominacją.

Wydaje się, że od lat 60. Boszniacy rozmnażali się dwa razy szybciej od Serbów na tamtych terenach i Serbowie, którzy kiedyś tam zdecydowanie dominowali, poczuli się zagrożeni.

Grupy etniczne jednak mają lepszą tożsamość niż polityczne, to silniejsze więzi.

dobry i .sprawdzony elektryk-naprawy.pl i bardzo tani

Czystki w pewien sposób powiodły się, ale czy o to chodzi? Meczety zburzono, ale przecież te miasta mają długą historię.

Podczas ostrzału trzeba schować się w piwnicy.
Wygląd mieli nędzny po 3 latach, ale dziś są w części bośniacko-chorwackiej, bo wywalczyli to sobie.
Prijedor, Foca, Višegrad są w części serbskiej, wszystkie te miejsca, gdzie były czystki. Serbowie zacierali ślady, mieli na to wiele lat. Boszniacy nie wracają raczej do takich miast, choć się to zdarza.

Srebrenica i Zepa do dziś pozostają serbskie.

Cały czas trwa ostrzał w takich sytuacjach, często ze wszystkich stron.

Inne tematy z forum Koronawirus

Zakupy - stacjonarne czy przez internet? (70 odpowiedzi)

Cześć, robicie zakupy w sklepach stacjonarnych? Czy przez internet? Ja wychodzę, jeśli mam...

przeprowadzka !!?? (37 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...

do góry