Widok

Nie doceniamy tego co mamy cz.2

Kontynuacja wątku, który musiał zostać zamknięty z powodu ograniczeń technicznych
https://forum.trojmiasto.pl/Nie-doceniamy-tego-co-mamy-t946928,1,140.html
Moje miasto to trojmiasto
https://www.trojmiasto.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie mogę pamiętać tamtych czasów, a krążą fałszywe informacje. Prawdopodobnie były kolejki przez cały czas w komuniźmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Choć w Polsce kolejki były cały czas, w latach 60. i 70., w R pewnie też:
https://gp24.pl/dekada-gierka-w-slupsku-rosly-fabryki-i-dlugie-kolejki/ga/c3-4795997/zd/7287305

O coś tam poszło i ktoś podjął takie decyzje.

Martwię się, że może poszło o działalność Leppera czy też moją.

W Polsce też podobno wcześniej było lepiej.

Cóż, R też mają pewne tradycje. Głównie to kolejki.
Podobno lata 60., 70. były w R. bardziej obfite, a braki pojawiły się w latach 80.
Ta znana powieść pochodzi z 83: https://lubimyczytac.pl/ksiazka/161952/kolejka

Trudno mi ustalić w tej chwili, jak to przebiegło. Na pewno pomogło to H wykonywać schemat. Do pomocy musiał zwerbować R.

Gdyby taka decyzja nie została podjęta w tamtym momencie, byłoby potem mniej trupków.

Wierzę, że wszystko to zostanie z czasem zbadane.

Ciekawiłaby mnie ta modyfikacja ok. 2005 roku, gdy pegierowców zaczęto traktować jeszcze ostrzej, byli zwalniani nawet z prac sprzątaczek.

Technologicznie - najwyższa technologia.

Kobiety, które poznałem - właśnie z tych krajów były na topie - A, R, ale Nr to jeszcze wyższy poziom od nich, bardzo nowoczesne. Nie są to kraje przypadkowe, te organizujące.

Pomysł z Liz był chyba wcześniejszy, a norweski do niego był jakby do pary.

Nie żyję też wyłącznie pomysłem norweskim, choć jego efekty widzę od lat na co dzień. To gigantyczna dysproporcja majątkowa między prawicą i lewicą, prawicą i pegierowcami.

W tle A rozpętali silną propagandę antykomunistyczną, zachęcając do różnych takich pomysłów. Możliwe jednak, że ich udział był niewielki przy tym pomyśle norweskim. Ale też nie przeszkadzali.

Najwyraźniej pretensje do pegierowców o jakąś zdradę były bardzo silne.

Gdyby R u początków uznali pomysł norweski za zbyt drastyczny, to nie zostałby wprowadzony w życie.

Ja nie jestem zbytnio ruszany, bo nie jestem w oficjalnych komunikatorach. Tu gdzieś w kąciku sobie piszę. Najbardziej obawiają się otwarcie głoszących. Choć z drugiej strony sami ich namawiają. Ja też byłem namawiany do anonimowego przedstawienia sprawy. Zachodni wiedzą, że prowadzi to do konfliktu z R.

Izolatorium - to proszę zbudować dla mnie. Wymagania mam skromne. Może to być wyspa bezludna czy coś takiego.

Miałem chociażby Internet. Ten wprawdzie nie informował mnie o mojej sytuacji (to tak, jakby ukryć koronawirusa przed narodem), ale umożliwiał dziesiątki fajnych rzeczy.

Inne tematy z forum Koronawirus

Zakupy - stacjonarne czy przez internet? (70 odpowiedzi)

Cześć, robicie zakupy w sklepach stacjonarnych? Czy przez internet? Ja wychodzę, jeśli mam...

przeprowadzka !!?? (37 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...

do góry