Widok

Nie doceniamy tego co mamy cz.2

Kontynuacja wątku, który musiał zostać zamknięty z powodu ograniczeń technicznych
https://forum.trojmiasto.pl/Nie-doceniamy-tego-co-mamy-t946928,1,140.html
Moje miasto to trojmiasto
https://www.trojmiasto.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak traktować takiego Xa, który jednocześnie robił dla mnie wiele dobrych rzeczy (jawnie) i wiele złych rzeczy (tajnie)?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Te wszystkie emocje są sztuczne.

Jestem całkowicie sztuczną postacią.

Zaczynam wątpić, czy istnieje jakiś prawdziwy ja. Jest tylko forma, a w niej pruski podkład i nadkład, i ewentualnie wywołane duchy.

Fabularne filmy o Bośni wydają mi się słabe, sądząc z opisów i fragmentów. Tak się złożyło. Może kiedy obejrzy się sześć, uzyskuje się jakiś obraz ogólny.

https://www.wprost.pl/swiat/10318875/2/rzez-ormian-zapomniane-ludobojstwo-z-poczatku-xx-wieku-dzis-105-rocznica.html
To czytałem. Podobnych tekstów jest wiele.
105 lat to nie tak dużo. Niedawno znajdowano jeszcze 100-latków, 105-latków, którzy byli dziećmi w tym czasie i wiele pamiętali.
Mieszkają poza granicami Turcji, powiedzmy w Armenii, i nawet nie odwiedzają swoich dawnych domów rodzinnych.

Uciekinierów z takich sytuacji zawsze chętnie przyjmowano jako uchodźców na Zachodzie. Możliwe, że to modelowi uchodźcy.

W pewien sposób mniej muszę w takiej skrajnej sytuacji, narzuconej.

Stwierdziłem, że każdy niepegierowiec jest jednak szczebelek wyżej. To ja jestem w tej najbardziej atakowanej i zagrożonej grupie, z urodzenia, z wychowania.

Widzę teraz, jak stopniowo się to wikłało i komplikowało.
Nie lubię zdołowanych ludzi, a to typowa postawa w tej sytuacji. Ja oczywiście jestem dziwaczny, bo traktuję to jako rodzaj artystycznego horroru.

Czego się dowiedziałem? Że moja sytuacja jest jeszcze o wiele cięższa, niż myślałem, i beznadziejna. Z drugiej strony jestem nieważny. Ujrzenie całokształtu zdołowało mnie w sumie. Nie uciekam od tego w jakiś świat fantazji. Taka jest sytuacja.

W każdym razie znają sytuację, i tak postanowili.

W pewnym sensie nic się nie dzieje przypadkowo, nie popełniają błędów. Ktoś może uważać, że jest super, wydawać się super, ale dla nich jest tylko niechcianym rywalem.

Dosłownie skończyło się jak 10 lat temu. Dochodzi się do miejsca, gdzie są te dwa mocarstwa, i dają po głowie każdemu, kto za bardzo się nimi interesuje i ich wspólną polityką.
Ta polityka mi nie odpowiada, ale trwa od kilkudziesięciu lat. Gdy ktoś im podskakuje, rozwalają go, często doszczętnie, tak żeby się już nie podniósł.

Dość szczegółowy artykuł o Indonezji:
https://opinie.wp.pl/ludobojstwo-w-indonezji-sprawcy-zbrodni-zostali-uznani-za-bohaterow-6126037814982273a
Ale partia była liczniejsza w 1965, 3 mln osób.

Historyjek z tych kilku krajów są tysiące, niestety padają na mózg.
Ostatnio wchodzę na wyższy poziom, gdzie widzę szersze schematy czy podsumowania.
Od szczegółu do ogółu.

Ci więźniowie w drugim obozie ustnie przekazywali wszystko, co wiedzieli o okolicznych obozach.

Czy nie było lepiej, gdy siedziałem sobie spokojnie w swoim świecie, w swoim kąciku, nie szkodząc nikomu?

Ogólnie ci ocalali są kapryśni, wiecznie niezadowoleni, z pretensjami do całego świata.
Grupa sprawców i tak przeważa nad nimi. Właściwie tylko w Rwandzie ofiary obecnie rządzą, ale też tak nie do końca, muszą dzielić się władzą i są niewielką mniejszością.
Dlatego jest tyle materiałów tylko z Rwandy, gdzie ofiary swobodnie się wypowiadają.

Facet, który na stołówce nie chciał rozmawiać z dziennikarzami, przetrwał.

Inne tematy z forum Koronawirus

przeprowadzka !!?? (37 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...

Zakupy - stacjonarne czy przez internet? (70 odpowiedzi)

Cześć, robicie zakupy w sklepach stacjonarnych? Czy przez internet? Ja wychodzę, jeśli mam...

do góry