Widok

Nie doceniamy tego co mamy cz.2

Kontynuacja wątku, który musiał zostać zamknięty z powodu ograniczeń technicznych
https://forum.trojmiasto.pl/Nie-doceniamy-tego-co-mamy-t946928,1,140.html
Moje miasto to trojmiasto
https://www.trojmiasto.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Aresztowania nie wskrzeszają zabitych.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ocalali nie potrafią przebaczyć sąsiadom, a nieliczne aresztowania ważniejszych sprawców nie wystarczają im.

Wiele osób, które rozmawiały z dziennikarzami w tym drugim obozie, zaraz zabito.

Przed dziennikarzami inspekcję robił Czerwony Krzyż.
To niejasne, w pierwszym obozie wpuszczono dziennikarzy tylko na stołówkę, gdzie posiłek był fikcyjnie pożywny, potem trafili na drugi przypadkowo jadąc drogą, i tam bez uprzedzenia pozwolono im na o wiele więcej, tam zrobili wiele zdjęć.

Uciekinierzy chyba przewożeni z obozu do obozu byli pierwszym źródłem informacji dla świata. Ciągle przewożono ludzi między czterema obozami.

Możliwe, bo ten obóz to nr 2 po Srebrenicy.

Zabójcy chodzą wolno po ulicach w serbskiej części Bośni, mijają swoje ofiary, jak w Rwandzie i Indonezji.

Widzę, że w Bośni są niższe i wyższe szacunki zabitych w danym obozie. Np. 1000 i 5000. Bardziej prawdopodobne jest 5000, a to już prawie połowa jego więźniów.
Ale to byłaby 1/7 wszystkich zabitych Boszniaków-cywilów.

Kilka obozów stało się sławnych, ale były ich setki, często dość małych. Nad tym też udało się zapanować, kiedy postanowiono rozliczyć ten konflikt.

Głównych sprawców łatwo jest ustalić. Jacyś pomniejsi mogą się wymknąć, choć nawet to nie jest proste.

A jednak po tej akcji z obozami wojna dopiero rozkręciła się na dobre i trwała kilka lat.

Wygląda na to, że jednak zagraniczni reporterzy. Przed takimi wizytami wywożono najbardziej wycieńczonych, ale niektóre szkielety ludzkie pozostawały.

Obozy w Bośni. Próbuję ustalić, kto robił te zdjęcia ludzi-szkieletów. Podobno miejscowi fotografowali i przekazywali niewywołane klisze zachodnim dziennikarzom. Te najsłynniejsze obozy zamknięto z tego powodu już po kilku miesiącach, na samym początku wojny. W okolicy krążyły różne opowieści.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Musa_Dagh

Właściwie jestem teraz pierwszy w kolejce, choć może wymknę się.

Teraz powinna się wyjaśnić sytuacja w Polsce, ta kotłowanina.

To można zapomnieć o tamtym rejonie.

Ploty, że Z wykorkował, ostatni brakujący.

Inne tematy z forum Koronawirus

przeprowadzka !!?? (37 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...

Zakupy - stacjonarne czy przez internet? (70 odpowiedzi)

Cześć, robicie zakupy w sklepach stacjonarnych? Czy przez internet? Ja wychodzę, jeśli mam...

do góry