Widok

Nie doceniamy tego co mamy cz.3

Kontynuacja wątku.
https://forum.trojmiasto.pl/Nie-doceniamy-tego-co-mamy-t946928,1,140.html
https://forum.trojmiasto.pl/Nie-doceniamy-tego-co-mamy-cz-2-t992442,1,140.html
Moje miasto to trojmiasto
https://www.trojmiasto.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

To cały skomplikowany światek, taki dawny folwark-PGR.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cały teren zmienia się dynamicznie od 10 lat.

A jednak w latach 90. wnętrze pałacu uległo zniszczeniu. Te rodziny nie broniły swojego terenu. Najwyraźniej wyprowadziły się w którymś momencie.

Ale koło pałacu chyba ostało się drzewo papierówka. Zaraz przypominam sobie konkretne sceny, gdy siedzę na papierówce. Która była właśnie już poza ogrodzeniem, ale tam też siatka była naruszona.
Papierówka to jedno z najwcześniej dojrzewających jabłek.
Potem w pałacu zamieszkały dwie czy trzy rodziny, około 1986, i tamten teren stał się ich terenem.

Ż i C to wielcy przyjaciele.

C będą rządzić po swojemu, co może przynieść jakieś radykalne rozwiązania. Widzę, że ta sytuacja stabilizuje się. Nie wiadomo, co im przyjdzie do głowy.
Ale może będą potrzebować przychylnych im białasów, wtedy zgłoszę się. Już się zgłosiłem.

Jest to dla mnie raczej tragiczne.

A mogą chcieć być atakowani, by dorosnąć czy coś takiego. Mam im pomagać w tym procesie dojrzewania?

Tyle mam przemyśleń po 2 tygodniach. Zawsze do przodu.

Sam fakt, że do tego doszło, i trwa to już kilka lat.
Świat szuka jakiejkolwiek stabilnej władzy.

Koronawirus uderzył słabo w Azji i Afryce, przez co sądzę, że C naprawdę rządzą. Z Afryką są teraz bardzo zaprzyjaźnieni.
Czy to znaczy, że ten krąg będzie teraz rządził wszystkimi pozostałymi? Nic się nie zmienia i na to wygląda. To jednak zbyt dziwne.

Myślę o tym, że może to być próba zrobienia z Polski kraju, gdzie toczą się jakieś walki. Czego nie potrzebuję zdecydowanie. Nawet taka zaraza wszystko zdezorganizowała.

Są różnice kulturowe i dziwaczne sposoby myślenia.

Oni są jacyś wredni. Przecież A intensywnie im pomagali we wszystkim, wręcz opiekowali się ich rezerwatem. Dlaczego mieliby chociaż tknąć A? A i tam na miejscu mieli wiele dobrych posad i byli szanowani.
Wierzę, że Ż poradzą sobie w każdej sytuacji.

To nie rozumiem. Ż aktywnie i sami z siebie atakują A? W końcu zostałem odcięty od Ż jak od jakiejś zarazy, i dobrze mi z tym. Dobrze i niedobrze, bo jednak miałem w nich jakieś oparcie, choć słabe i może chcieli mnie ośmieszać.

A jednak mam wręcz blokadę na takie swoje zachowania. A więc ktoś by chciał mnie włączyć, ale nic z tego nie wychodzi.

To jest pewne zjawisko występujące przy ludobójstwach: że każdy ma uczestniczyć. Kto nie zechce, jest słabeuszem i może nawet zostać zlikwidowany przez własną grupę.

Takie atakowanie się jest dla mnie zwierzątkowate i dziecinne. Jestem jak Gandhi, nadstawiam drugi policzek. Nie nadaję się do fizycznej bitki. I tak ktoś za mnie odda, bo inni mają o wiele mniejsze hamulce.

Myślę, że oni po prostu mieli zamiar dalej wykorzystywać Liz.

W końcu gospodarka przestanie funkcjonować normalnie.

Inne tematy z forum Koronawirus

przeprowadzka !!?? (40 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...

do góry