Widok

Nie nadążam już za tymi facetami.

Co jest nie tak.?
Mniejsza gdzie ich poznaje i na jakim portalu czy stronie. Zawsze trafiam na takich co tylko jest w głowie jedno. Najpierw cześć, potem jak opisz się. Ewentualnie zdj chcą. Potem temat seksu...
W trakcie konwersacji wychodzi ze jestem z tych dziwnych bo :
1- nie chodzę w cyckami i cipulą na wierzchu.
2- nie idę z każdym i nie różne się jak i gdzie popadnie.
3- za inteligetna jestem czy co.

Dziwne by było mając 45 lat i myśleć tylko o seksie a być głupim jak but. Prawda jest taka że żadko się zdążą abym nie przegladała podając logiczne argumenty. Jak udaje głupią też jest źle. No do ciężkiego gwinta o co wam facetom chodzi?Jestem rozsądna - źle
Głupia - zle
Mądra - źle
O seksie myśląc - źle.

Powiedzcie mi o co tak naprawdę chodzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeśli do teraz tego nie zrozumiałaś, to nikt Ci już nie pomoże.
Ale tak bez rozwijania powiem, że jeśli coś nie działa raz, to problem może leżeć po drugiej stronie, jeśli stale, to trzeba szukać rozwiązania w sobie.
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja wiem czego chce i mam kogoś. Ale prawda jest taka że facet nigdy nie wie czego chce.

Po prostu jesteś zbyt opresyjna i roszczeniowa.
Niby piszesz, że facetom tylko jedno w głowie, a po chwili, że nie wiedzą, czego chcą.
To tylko Ty nie potrafisz się pogodzić z tym, czego oni chcą, a co Ty możesz dać (czyli to, co w pierwszym zdaniu tego postu).
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"

Niby jedno chcą i to dostają. A potem się okazuje że kręcą na boku albo patrzą w inną stronę.

Jak pisał poeta "On był stały, tylko one się zmieniały"
To czysta biologia, dla przetrwania własnych genów mężczyzna musi je rozprzestrzenić w najbardziej różnorodnym środowisku.
Kobieta zaś ma mniejsze możliwości czasowe, więc nie może iść na ilość. Musi zatem wybierać partnera, który ma szanse zapewnić jej potomstwu przetrwanie, zatem leci na kasę i cwaniaków, bo to w jej mniemaniu może spełnić swoją rolę. Tyle, że potrzeby obu płci się nie pokrywają, więc nie zawsze to wychodzi jakby niektórzy oczekiwali.
Oczywiście to działa w podświadomości, a potem świadomość dopisuje sobie do tego ładne uzasadnienia.

Antyspoleczny
wy faceci macie poziom rozumowania w małej główce. Nie w głowie. W takim czymś co mieści się pomiędzy uszami. Tam macie przeciągu lub chwasty.

Więc jak to się dzieje, że kobiety dają się na to nabrać, nie potrafią nas zrozumieć i wciąż na nowo popełniają te same błędy?
Czym zatem myślą kobiety?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Antyspoleczny
Ja szybko się uczę i nie popełniłam tego samego błędu.
A jak komuś się nie podoba to droga wolna. Ale jakoś mój się już nie skarży hak dostał słusznie w lampę. Zna moje poglądy i jakoś nie ucieka. Ale są takie osoby co dają się wciągnąć w gierki. U mnie zawsze bylo hak seks to seks, a jak związek na poważnie to związek. a nie brykanie....

mnie wystarcza jak potrafi sklecić kilka zdań bez błędu ortograficznego...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

wdr
Ja umiem klecić po francusku.
Ja pitole, ty pierdół uszukuje, my się wszyscy pitolila.ona.
,Sorry za słowo
Prawda o was facetach jest taka że nigdy was się zadowoli bo zawsze znajdziecie coś co jest powodem do odejścia. Jesteście z jedną a myślicie o skoku w bok bo wam się nudzi w związku. Ja wiem czego chce i jaja jestem. Gdybym chciała miałabym codziennie tabuny. Ale nie chce i nie będę z siebie robić debilke czy k... y. Taka prawda.

będąc na twoim miejscu też bym strzelił focha ;P

hmm...
Próbuję zrozumieć Twoją wypowiedź i ... w gruncie rzeczy nie wiem o co Ci chodzi.
"Zawsze trafiam na takich co tylko jest w głowie jedno"
"Ja wiem czego chce i mam kogoś."
"Prawda o was facetach jest taka że nigdy was się zadowoli bo zawsze znajdziecie coś co jest powodem do odejścia"
"Gdybym chciała miałabym codziennie tabuny"

Rozumiałabym frustrację osoby poszukującej związku, ale skoro kogoś masz, to w czym problem?
A jeśli ten ktoś myśli tylko o jednym, to może należałoby porozmawiać z tą osobą a nie pisać o tym na forum.
Forum nie pomoże. A szczera rozmowa z partnerem/partnerką - może pomóc.
Napisałaś, że nieważne czy robisz z siebie głupią czy mądrą - zawsze jest źle, ale gdybyś chciała to byś miała tabuny. Zbyt to skomplikowane...

Rada: może zacznij szukać kogoś w realu a nie w internecie?
Wtedy nie będzie prośby o zdjęcie ani gadek o seksie. Bo jak chemia będzie to nikt nie będzie pytał czy pójdziesz do łóżka... to zdarzy się samo :)

Luśka
To tylko spostrzeżenia na temat facetów. Wystarczy dobra gratka i dobry wabi.

>Napisałaś, że nieważne czy robisz z siebie głupią czy mądrą

Mądrości w jej rozumowaniu nie dostrzegam. Może jest inteligentna i udaje głupią, ale z mądrością to nie ma nic wspólnego. Gdyby była mądra rozumiałaby świat, widziałaby związek przyczynowo-skutkowy i umiała z nim współdziałać dla korzyści obu stron.

Gdzie ty dostrzegasz inteligencję ? zdradź ten moment w którym ona emanuje...

Nie mówiłem, że dostrzegam, użyłem formy przypuszczającej, wszakże może właśnie teraz udaje głupią?;)

Obawiam się że cały czas próbuje udawać mądrą ;P

Zawsze chodzi o to: http://youtu.be/13OXUhtXrJk
Jestem Kobietą i również, zawsze o to mi chodzi.
Trafisz na odpowiedniego Faceta/ów to wszystko zagra. Komplikowanie relacji (jakichkolwiek) mija się z celem. Jest to strasznie męczące. Nikt nie lubi ciśnienia i ustawiania. Tam gdzie zatrybi, niczego nie trzeba tłumaczyć i przegadywać. Wszystko lekko płynie, spokojnie klei się i cieszy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Towarzyskie

Wynajmować czy na kredyt brać... Jak żyć? (183 odpowiedzi)

Co lepsze, a może co gorsze..?! Bawić się w wynajem, spłacać czyjś kredyt czy już lepiej zacząć...

Samotna mama, czy ktoś ją zechce? :D (476 odpowiedzi)

Wiem, że takich wątków już było mnóstwo, ale cóż... Do jego założenia "zainspirowała" mnie...

PANOWIE po pięćdziesiątce :) (87 odpowiedzi)

Może tutaj bywają NORMALNI panowie po pięćdziesiątce, którzy chcieliby nawiązać znajomość z...

do góry