Widok

Nie tędy spór.

Ta parada już dawno przestała być sprawą gejów i les. Stała się sporem ludzi dążących do prawożądności a ludżmi nietolerancyjnymi dla wszelkich innośći.
Te inności to też proces p. Doroty Nieznalskiej.
Kto będzie następny?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zastanawiam sie czy istnieje kraj ktory by chcial by ktos inny sie mieszal w ich sprawy. Slyszales by ktos w podobnych warunkach narzekal? Polacy bluzgaja na politykow ale wyobraz sobie ze przychodza niemcy i mowia "macie zla polityke, damy wam naszych ludzi i oni to zmienia" - zgadnij jaka by byla reakcja;)
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
No cóż, nie doptrzyłem się nigdzie w mediach innego uzasadnienia. Wszelkie wypowiedzi holendrów, które były przytaczane przeciw konstytucji poruszały właśnie kwestie obyczajowe. Strach przed mieszaniem się Uni do ich praw obyczajowych.

Co innego francuzi - u nich ekonomia zadecydowała.

Free Mind
MAINDZIE,
a mi się wydaje że odrzucili konstytucję właśnie z powodu fobii, i to fobii przed nami i naszą darmową pracą (napędzają to media, ostatnio podały ze polscy kierowcy zatrudnieni we włoskiej firmie zarabiają 150 euro misięcznie i pracuja po 16 godzin i przez 3 miesiace nie bywają w domu - tyle ze zapomnieli dodać że za te pieniadze to pracują jedynie Chińczycy a Polacy dostają na czarno 1600 euro)
Właśnie nie mam, poprosiłem flagona bo stwierdził, że wie, jak jest w tych krajach, ale nie podał źródeł, żadnych sondaży.

Free Mind
Czy to ze zyje sie im dobrze ma jakies naukowe poparcie? Skad to wiesz ze zyje im sie dobrze? Wiesz to rzeczywiscie czy jest to tylko twoje zalozenie?
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
Dlaczego Holandia odrzuciła konstytucję europejską? Bo bali się Anty, że przyjdą tacy jak Ty i powiedzą im jak mają żyć. A im żyje się dobrze. Twoja przenośnia ze zgnilizną jest może ładna, ale nietrafna, chyna że byłbyś zakamuflowanym ksiedzem ;)

Free Mind
No jeśli sądzisz za mało czytasz, to pewnie tak jest, coż mnie wiedzieć o tym, Ty wiesz lepiej.
Do następnych Twoich zdań, chyba będzie potrzbne jakieś tłumaczenie, bo chyba się trochę zapętliłeś.
Ale przjdzdźmy do najważnieszego czyli do odpowiedzi na "dlaczego".
Odpowiedź na pierwsze "dlaczego" jest prosta i oczywista:
Małżeństwo to związek Mężczyzny i Kobiety.
Na drugie "dlaczego" odpowiedź jest taka sama jak na pierwsze.
Trzecie "dlaczego": Bo są dewiantami.
Pierwsze "przecież": będzie normalnie traktował też swojego sąsiada dopóty, dopóki nie dowie się, że ów sąsiad współżyje ze swoim ...psem. Gdy się dowie, napewno go nie zabije, ale nie należy się dziwić, że będzie na niego spoglądał z niechęcią i obrzydzeniem. ...Nie znaczy, że dopóki nie dowie zoofilia jest czymś normalnym.
A masz jakis sondaz pod reka?;)
Nie powiem ze powinnas, ale to moglo by wyjasnic pewne rzeczy. To do czego nawiazujesz tam zostaly juz wytlumaczone i kazdy sie na ten temat wypowiedzial.....
Czy rząd amerykański opanowali kosmici?
;)

Sorry Anty ale chyba przesadzasz, sondaże są anonimowe i nie trzeba na siłe twierdzić, że homo są OK.

Free Mind
gwisia napisał(a):

> Do pewnych rzeczy społeczeństwo musi dojrzeć.

Czesto jednak nie zauwaza granicy gdy dojrzalo a gdy zaczelo juz gnic....
Jasne ze dobrze, gdyby ktos powiedzial ze jest inaczej to by mial parade pod nosem, albo by go zakrzyczeli ze nietolerancyjny, ze homofob, ze faszysta, komuch i takie inne. W takich warunkach to lepiej trzymac pysk na klodke. Pozatym kazdy sie do wszystkiego moze przyzwyczaic. U nas tez nikt nie narzeka ze polacy smieca na ulicach, mimo ze jestesmy jednym z najbrudniejszych panstw. Nikt nie narzeka ze "seks" w filmach, i reklamach przekroczyl juz dawno granice dobrego smaku, i nikt nie jeczy ze seks w mediach nazywa sie miloscia. Ludzie potrafia wiele wytrzymac i szybko sie przyzwyczajaja.
;)

Free Mind
Do pewnych rzeczy społeczeństwo musi dojrzeć.

Jak widać im z tym dobrze, ciekawe dlaczego?

Free Mind
nie przeczytalam. a co powinnam? nawet nie mam pojecia, jak przebiegałla cala parada, bo akurat tego dnia radio wlaczone mialam tylko w pracy, wiec w sumie malo wiem. ale mam swje zdanie na temat homoseksulalizmu.

Źródła powiadasz? proszę bardzo: ...rzeczywistość.
Czy są takie, (dla odmiany)które dowodzą, że w i ę k s z o ś ć Holendrów to zboczeńcy?"
Shirkus ja tez mam pytanie, przeczytalas ten caly watek o paradzie homo?
Free Mind napisał(a):

A znaczna większość Szwedów,
> Holendrów, Duńczyków też nie należy do reszty swoich
> społeczeństw!

Nie wiem jak to ze szwedami, ale wole by nie bylo tego co w tych pozostalych dwoch panstwach, w jednym jest legalne prawie wszystko co jest niemoralne i zle, a w drugim jest legalne cos co polacy nazywaja pedofilia.....o tym juz bylo. Mam nadzieje ze nigdy nie zblizymy sie nawet od "tolerancji" tych panstw. Sa pewne granice a oni je bardzo daleko przekroczyli....
flagon napisał(a):

> "A znaczna większość Szwedów, Holendrów, Duńczyków też nie
> należy do reszty swoich społeczeństw!"
> -Tak najdelikatniej, to mijasz się z prawdą

A to mnie zaciekawiło. Mógłbyś podać źródła, bo jeśli mijam się z prawdą to chciałbym skorygować swoją wiedze.

Free Mind
do góry