Widok

Niepowściągliwe wymioty ciężarnych

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam drogie panie ,czy któraś z Was spotkała się bądz chorowała na taką przypadłość jak w temacie??mnie prawdopodobnie dotyczy i za bardzo nie wiem o co chodzi,dowiedziałam się o tym podczas rozmowy telefonicznej z moją lekarką jutro muszę zrobić badania a w sobotę wizyta, kurczę czuję się po prostu fatalnie:(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moja siostra to miała w pierwszym trymestrze. Cały czas wymiotowala, nawet po wodzie,nic jej organizm nie przyjmował, tylko kroplowki w szpitalu pomogły. Po 3 mies samo przeszło.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mialam, wymiotowalam do konca 7 miesiąca w połowie 8 urodzilam. Przez pierwsze trzy miesiące ciąży schudlam 10 kilo. Nic nie pomagalo, ciągle ladowalam w szpitalu na kroplówkach ( troche sie poprawialo) a w domu znów to samo. Po 5 miesiacu troche sie poprawilo ale bez rewelacji. W końcu sie do tego przyzwyczaiłam, bealam witaminy dużo pilam. Dziecko zdrowe urodziło się troche wczesniej ale wszystko ok bylo.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziękuje za odpo, trochę jestem przerażona i współczuję , że się tak długo męczyłaś mmam, jeśli mogę mam parę pytań : a jak trafiałaś do szpitala dostawałaś skierowania od lekarza?? jak długo leżałaś w szpitalu?? skąd w ogóle się u Ciebie to wzięło??ehh a pracowałaś??czy dostałaś zwolnienie lekarskie?ja na razie wzięłam sobie tydzień urlopu ,zobaczę co mi lekarka w sobotę powie...
Do szpitala trafiłam ze skrajnym odwodnieniem, dostałam skierowanie do szpitala juz w 9 tyg. Moja ciaza w dodatku byla zagrozona wiec caly czas lezalam, od pierwszego pobytu w szpitalu na zwolnieniu i albo lezalam w domu albo w szpitalu, a bylam tam bardzo często.
Rozumiem, u mnie chyba nie jest aż tak zle
w takich skrajnych przypadkach lekarz przepisuje tabletki przeciwwymiotne
U mnie niestety nawet tabletki przeciwwymiotne nie pomogły- Torecan
najgorsze były pierwsze miesiące na samą myśl o czymkolwek do jedzenia wymiotowałam, ok 4 mieś zaczeło być o niebo lepiej trzymaj się !
Dziękuję dziewczyny za pocieszenie, ja już nie wiem co mam sama ze sobą zrobić, może to głupie ale trochę lepiej mi, że ktoś przeżywał to samo:/
Ja tez miałam, wymioty po 10-12 razy dziennie. Trwało to do 20 tyg. Kroplówki tez mało pomagały. Czasem o 5 rano budziły mnie mdłości i musiałam lecieć do wc. Polecam tabletki Vomex A. Można je sprowadzić przez kogoś znajomego zNiemiec. Na dużo kobiet działają super, mnie niestety usypiało. Lub tez Agyrax z Holandii, wystarczy znaleźć apteki internetowe. No i opaski przeciwymiotne na nadgarstek podobno działają cuda, ja niestety za późno się o nich dowiedziałam, rownież z Niemiec.
Te opaski sa juz w Polsce. Widziałam nawet w rossmanie
A napiszcie proszę czy te leki o których piszecie nie szkodzą dzidzi??
No i po wizycie, z dzidzią ok a Pani doktor stwierdziła, że każda kobieta w ciąży jest słaba wymiotuję i ma mdłości i chudnie więc nie mam co marudzić tylko wypoczywać...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...

do góry