Widok

Niepubliczne Przedszkole

Witam,
bardzo proszę o opinie na temat Niepublicznego Przedszkola w Baninie przy ul Lipowej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam! Posiłki przygotowujemy sami:)
pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
odnośnie przedszkola w Żukowie, to pewnie chodzi o Promyczek...super przedszkole, ale ciężko się dostać, mój synek został wpisany na listę rezerwową jako 35 i Pani Dyrektor powiedziała wprost, że nie ma szans na przyjęcie...a szkoda, bo i cena niska i warunki idealne...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
no właśnie Kubuś Puchatek hmmm...uderzył mnie fakt, że nie można obejrzeć górnej części przedszkola; prosiłam o pokazanie mi tych pomieszczeń dwa razy i dwukrotnie mi odmówiono; tłumaczenie, że wniosę bakterie jakoś mnie nie przekonuje...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przystanek Przygoda nie bardzo może się szczycić czystością; podwórko również pozostawia wiele do życzenia...ogólnie wrażenie nie koniecznie pozytywne...
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 6
wszytkie przedszkola w Baninie i okolicznych wsiach są niepubliczne, nawet w Żukowie, przedszkole niepubliczne od punktu przedszkolnego różni się tylko organizacją, wszytkie tak samo powinny realizować program, a oferta to już indywidualna sprawa.
Dzieci przybwa i przedszkoli też, każdy chwali swoją placókę bo konkurencja ogromna. Najlepiej placówki odwiedzić i poznać opiekunów. Ceny sa zbliżone, a warunki bardzo różne, jednak najważniejsi sa nauczyciele bo to oni przebywają z dziećmi i tym samym kształtują ich rozwój. Warto także brać pod uwagę opinie malucha :) często rodzice kieruja się ofertą, wyposażeniem, zapominjąc że maluch powinnien w tym ważnym wieku być przede wszystkim szczęśliwy i bezpieczny. Powodzenia rodzicom życzę w trafnym wyborze! i pozdrawiam
Dyrektor przedszkola w Baninie
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Polecam przedszkole "Kogucik" w Żukowie, miła kadra ,dobre warunki lokalowe, cena nie wygórowana.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
Też polecam moj synek czuje sie tam znacznie lepiej niz w poprzednim przedszkolu no i jedzenie maja bardzo dobre
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
może ci coś napisac o Koguciku w żukowie albo Krasnoludku? krasnoludek tez jest w osowej. Czy to sa dobre przedszkola i które lepiej wybrać?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
my właśnie zapisujemy córkę do przedszkola promyczek w Żukowie, mam nadzieję , że będzie dobrze:) zaczynamy od maja. też 350zł miesięcznie, więc cena atrakcyjna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
tak, za radarem 2 ulica w prawo.... ok 350 zł miesięcznie -drugą połowę dofinansowuje gmina . jest kilka grup wiekowych..... zapisałam tam swoje dziecko. Jest etap 2 tygodni adaptacji za 50 zł. place zabaw cudne...warte polecenia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
UWAGA
Przedszkole na sosnowej poszerzyło ofertę o zerówkę ! nareszcie ! zapisuje Michałka, bo warto patrząc na to co dzieje sie w przedszkolu.
Czy ktos ma informację o weekendowych zajęciach w przedszkolu na sosnowej?
podobo są zapisy za zajęcia dla rodziców z dziećmi?
Dla mnie super bo mam 1,5 roczną Julię i będziemy mogły zająć czas na wczesnej edukacji.
Piszcie jak ktos bedzie miał informacje
PILNE
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Mam takie same odczucia. Jedynie Panie Kasia i Agnieszka są niesamowite i tylko dzięki nim ten punkt funkcjonuje i przyciąga chętnych.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mała reklama nie jest zła:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przystanek Przygoda
Jestem pedagogiem i mamą czwórki dzieci. Otworzyłam tą placówkę dzięki konkursowi dotowanemu przez UE. Został nagrodzony w ten sposób mój pomysł i filozofia opieki i pracy z dziećmi.

Pracujemy od godziny 6:30 do 17, w dwóch pełnych grupach wiekowych (młodszej 10 osobowej, starszej 12 osobowej).
Dzieci codziennie: rysują, malują i tworzą różne prace, również jadalne. Gimnastykują się przy muzyce z elementami rytmiki,grają na instrumentach, śpiewają w języku polskim i angielskim. Wielozmysłowo poznają nowy temat, bawią się na świeżym powietrzu. Raz w tygodniu bawią się z panią Magdą- anglistką, gimnastykują się w rytmie judo, pobierają lekcje muzyki z p. Agnieszką. Raz na dwa tygodnie mają profilaktyczne zabawy przeciwdziałające wadom wymowy z p. Beatą- logopedą oraz bawią się przy okazji rozładowując dziecięce napięcia z p. Moniką- psychologiem dziecięcym. Raz w miesiącu biorą udział w zajęciach z hipoterapii oraz przedstawieniach teatralnych.

Przystanek Przygoda w Rębiechowie jest placówką bardzo kameralną, w której bardzo dużą uwagę zwracam na domową, przyjazną atmosferę oraz sympatyczną, ciepłą i oddaną dzieciom kadrę.
Pani Agnieszka i Kasia, ale również Małgosia, Ania, Sylwia, Magda, Monika i (mam nadzieję:)) ja oraz wiele innych stale współpracujących ze mną osób, właśnie odpowiadają temu opisowi.
Codziennie dzieci (już najmłodsze) poznają nowy temat, starszaki oprócz tego realizują program wg Podstawy programowej wychowania przedszkolnego. Poznajemy życie małych zwierząt: pasikoników, żab...- wtedy wyruszamy z dziećmi do ogrodu (450 m2) na poszukiwanie tych zwierząt. Kiedy indziej poznajemy winogrona, marchew, czy inne warzywo lub owoc- w takiej sytuacji idziemy do naszego dużego ogrodu warzywnego i szklarni. Codziennie odwiedzamy nasze dwa króliki.
Plac zabaw jest przestronny, pokryty trawą, wyposażony w dużą piaskownicę, zjeżdżalnię, huśtawki. Nie wiem szczerze powiedziawszy gdzie ktoś dopatrzył się brudu:)?
Trawa jest wydeptana tylko dlatego, że dzieci codziennie z niej korzystają:) a piasek w szatni jest nanoszony przez zadowolone, szczęśliwe z przeżycia nowej przygody dzieci.
Co do sprzątania, to placówka jest sprzątana w części komunikacyjnej w południe, po spacerze, a całość po zamknięciu.
Przedszkole i żłobek są częścią mojego domu, moje najmłodsze dzieci uczęszczają do obu grup. Skazywałabym również własne dzieci na bród i niebezpieczeństwo bakterii- każda mama wie, że jest to wbrew instynktowi macierzyńskiemu:)

Zapraszam Państwa do odwiedzenia Przystanku Przygoda:)
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 9
Muszę przyznać, że ta bezpodstawna krytyka zrobiła na mnie większe wrażenie niż myślałam:) i pomniejszyłam swój ogród o jedno 0. W rzeczywistości ma on 4500 m2:)

Jeszcze raz zapraszam do odwiedzin
Mirka Wolnik
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 11
Witam,
czy czegoś więcej można się o przedszkolu Promyczek dowiedzieć? jak liczne są grupy, jacy nauczyciele, jedzenie, itp?. Może mają Państwo jakieś doświadczenia z tą placówką?

pozdrawiam
Poza tym doszły do mnie informacje, że są tam 2 grupy, językowa i zwykła gdzie językowa ma 5h dziennie języka angielskiego
i zastanawiam się jak to się sprawdza jeżeli chodzi o naukę maluszków?
Czytając opinie rodziców jestem załamana. Prześcigacie się w którym przedszkolu jest angielski i masa innych zajęć. Biedne te Wasze dzieci. Dzieci w wieku przedszkolnym mają się dobrze bawić, a bawiąc rozwijać się. Jeżeli przedszkole w ofercie pisze, że ma zajęcia z logopedii, rysunku, rytmiki, itp. jest to żałosne, bo przecież od tego są. To tak jakby szkoła chwaliła się w ofercie, że uczy dzieci czytać. Może mniej reklam, kolorowych czasopism i trochę zdrowego rozsądku. I co z tego że w którymś przedszkolu są umywalki w szatni.
Dzieci to nie cyborki, dajcie im trochę luzu. Mają całe życie na naukę. Myślę, że każde z przedszkoli w Baninie jest w stanie dobrze się zająć waszymi Królewnami i Królewiczami. Przedszkole nie załatwi sprawy za rodziców. Dobry przykład w domu to podstawa.
Matka dwójki dzieci:)
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 4
Miła Pani- masz rację .Najważniejsza zabawa swobodna i to co robią nauczycielki w ramach realizacji podstawy programowej-a więc aktywność ruchowa, intelektualna, plastyczna, muzyczna itd. Zajęcia dodatkowe realizuje się po południu i wyrażają zgodę na uczestnictwo dziecka - rodzice.Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Banino

Ozonowanie domu (17 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

do góry