Widok

Nihil novi

To zaskakujące, że nie rozumiesz prostych kontekstowo wypowiedzi. Nikt ci nie zarzucił , że jesteś antysemitą, a wręcz przeciwnie – Stworek sugerowała bardzo trafnie, że to Ty bezpodstawnie zarzucasz wszystkim wrogie zamiary wobec swojej osoby i hydeparkowy „antysemityzm”, czyli antyiksizm.
Izaak Singer napisał kiedyś, że „jeśli jest jeszcze na tym świecie kraj, w którym nie ma antysemityzmu, Żydzi postarają się, aby jak najszybciej tam zawitał... antysemityzm jest dla Żydów pokarmem, źródłem siły... najdoskonalszym narzędziem walki ze światem”. Nie godziłem się i nie godzę z tymi słowami akurat w odniesieniu do Żydów, którzy – moim zdaniem – nie wymyślili sobie antysemityzmu i jest na to aż za wiele dowodów, ale ten cytat też doskonale pasuje do Twojej osoby i wyraża identyczną myśl, co ten poniżej..., a mianowicie: „Jeśli jeszcze gdzieś nie ma antyiksizmu, xxx postara się, by jak najszybciej się tam pojawił... antyiksizm jest dla xxx pokarmem, źródłem siły... najdoskonalszym narzędziem walki ze światem”. Pytanie tylko, czy te skargi i oszczerstwa, doszukiwanie się wrogich podtekstów w każdej wypowiedzi, to wynik przemyślanej strategii, czy po prostu zwykłe odchylenie paranoidalne. Stawiam oczywiście na to drugie. A poza tym, nie mam Ci nic nowego do powiedzenia – jesteś irytujący do granic, bezczelny, wulgarny, kłamiesz, bo nie uwierzę za nic w świecie, że ktoś znajduje czas, żeby zmieniać te Twoje wywody... zresztą – wybacz, ale ze sr... bardziej Ci do „twarzy” niż ze spaniem, biorąc pod uwagę zawartość Twoich postów. Nie pisz o „PRAWDZIE”, bo nawet nie wiesz, co to takiego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Stworku

Do dziś pamiętam pełne plastyki sceny z Priscilli Królowej Pustyni, tam zobaczyłam jeszcze jedno niesamowite wcielenie Hugo Weavinga.
Potem Włądca Pierścieni i Matrix...
Jest niezły, podobny w sposobie aktorstwa do Roberta DeNiro.

hehehehe

a u mnie w domu stoi siatka pełna przepysznych pralinek...ach jak pachną...niestety tym razem nie dali mi czekolady...jak coś zostanie to...może przyniosę w niedzielę...

A Stray Child....

Jeszcze pięć minut temu byłam święcie przekonana, że jest facetem. Ot, stereotyp.
Straszne, jak podoba mi się coraz bardziej muzyka Yuki Kajiura. Piszę tu o muzyce do "Noir" (z niezrównanym "Canta Per Me" na czele) i do ".Hack//Sign". Melodie często proste, lecz niesamwicie silne i wyraziste. Duży nacisk położony na smyczki i partie woklalne. Partie wokalne, głos... lub częściej głosy - żeńskie, o bardzo specyficznym brzmieniu. Elementy wybrane spośród szerokiego spektrum stylów grania, dźwięków, rodzajów muzyki, złożone w całość o zdecydowanym, wyrazistym charakterze. Ta siła i ten charakter przy cudnej meldyjności jednocześnie, to główne zalety kompozycji pani Yuki Kajiura .
Niewiele jest kobiet wśród kompozytorów filmowych. Yuki-San jest drugą, po Rachel Portman, panią, o której wiem, że zajmuje się tym zawodowo. Mam nadzieję niedługo usłyszeć jej talent towarzyszący jakiemuś nowemu anime :)

Ejdzent Smis

Szczesliwi ci, ktorzy moga sie jeszcze czesac... prawda?

(a Hugo Weaving i tak swietnym aktorem jest.)

Z cyklu znalezione w sieci

o tym jak się studiuje medycynę w Krakowie.

Fate!

Uczesz się! Jak ty wyglądasz???

G. I. Jane

Welcome in the real world.

^__^

jak w matriksie :) pisze co innego i widze co innego :P

hmmmm... nr2

powierzone czy power zone?

hmmm...

zostalo mi powiezone odpowiedzialne zadanie pilnowania caaaalego pokoju! czuje sie dzielna jak G.I.Jane :)))

klikacie na własną odpowiedzialność.

żeby nie było pretensji do mnie później. :>

M.R.

Xionc!

Kawał dla oczekująjcych na windę petentów w urzędzie

- Gdzie się podział kurz z mojego biurka?! - pyta marszałek województwa sprzątaczkę.
Wytarłam dokładnie ściereczką proszę pana. - odpowiedziała putzfrau.
- Coś pani narobiła!?! Miałem tam zapisane ważne telefony!

Hmm.. Kto ma odpowiedzieć na zagadkę jeśli nikt nie może podpowiadać? Też paradoks?

jaaaami :)

Kangurek mnie zaszantazowal i kupila mi jedzonko zebym jeszcze zostala ^_^ uwielbiam byc szantazowana :)

Xionc

Hehehe, klasyczna zagadka o 2 blizniakach, z ktorych jeden zawszer klamie a drugi zawsze mowi prawde. Jak ich rozroznic zadajac tylko jedno pytanie?

(jesli ktos wie, to prosze nie podpowiadac)

M.R.

a jak Ty bys chcial/a? jesli winda w urzedzie to tylko w bok ^__^

Fate

Ale co to za winda, jak kolejny raz zepsuta?
Gdzie nią pojechać?
W boook?

AAA!!

to tu jest winda? ^__^

Na trzecim?

Zaraz tam pójdę i dam Ci klapsa. Oj biedne kości, tak wysoko muszą mnie wnieść po schodach .v. Kto zepsuł windę?
Dlaczego ta pani przy sklepiku koło windy patrzy takim dziwnym wzrokiem?

yyy...

ale ja jestem na III pietrze, sorki *_*

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (240 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

muza na dziś (787 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

Młody alkoholik - Dramat, z którego pragnę wyjść, a nie umiem. (156 odpowiedzi)

Witam wszystkich którzy odwiedzili mój temat. Wiem, że tekst jest dość obszerny, ale chciałbym w...

do góry