Widok

Niska temperatura u dziecka.

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Synek w środę wrócił z przedszkola z katarem.
Następnego dnia temp.38,3 podałam Ibum ,w zasadzie jako lek przeciwzapalny.Temp.nie spadła.Wieczorem Panadol i ładnie zeszło.
Ale..Dziś temp.w dzień 36.7 a o godz.20tej 36.1.
Nadal ma katar.kaszel mokry.Ale biega,szaleje..
Martwie się tą temp.że niska.
Podaję tylko Mucosolwan,witaminy.
Kiedyś miał podobnie po zbiciu gorączki 35,5.
Mam do Was pytanie.Czy z tak niską temperaturą już się spotkałyście u swoich dzieci?
W internecie przeczytałam że może tak zachowywać się organizm jak jest osłabiony.
Bardzo się martwie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
nie panikuj, jak najbardziej takie syt. mieszczą się w normie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
napewno też jest osłabiony , jednak niektóre syropki p/gorączkowe potrafiły mojemu synowi zbić temp. aż za mocno (zmniejszałam wtedy dawki) - zwykle działo się tak przy wirusówkach
Dziękuję za pomoc.
Synek m/c temu miał wycięty trzeci migdał.To jego pierwsza infekcja po zabiegu.
Teraz się poci.Mam nadzieje że będzie dobrze.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
na pewno będzie dobrze, często tak się dzieje u dzieci, że temperatura spada poniżej 36,6 :)
image
u nas podobnie się zdarzało. Najpierw gorączka powyżej 38st. np, potem syrop/czopek zbijał nieznacznie temp., aż w końcu jak spadała to właśnie jakoś do 36,1 st. Ale w ciągu kilku godz. temp. wracała do normy, więc już przywykłam,że w naszym wypadku jest to oznaka,że już za moment będzie dobrze;)

Oby i w przypadku Twojego smyka tak było! :)
Dziewczyny dziękuję za odpowiedzi.
W nocy mały miał stan podgorączkowy,więc dałam mu Sambusol (czarny bez) i do tej godziny jest dobrze.
Ten czarny bez nie raz nas ratował przed gorączką.
Pozdrawiam bardzo serdecznie wszystkie mamy.)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sambucol

Sprawdza się termometr Multi Temp przy mojej trójce dzieciorów w domu. Rzadko kiedy są takiego miesiące żeby wszyscy byli zdrowy także aparat ciągle jest w ruchu. Podczerwień szybko mierzy, nawet w jedną sekundę mam wynik.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Zamówiłam sobie w tym roku bezdotykowy Multitemp i radzi sobie ekstra, szybko podaje wynik, ściągnie temp też z powietrza, czy przedmiotu.

Kupiłam niedawno Multi Temp dobry poręczny mały aparacik z wyraźnym wyświetlaczem, łapie sygnał szybciutko;)!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Takie objawy sa przy sepsie.
Słucham?skąd Pani wie
Moja córka w wieku 2 latka była osłabiona, zero kaszlu, kataru itp. Zmierzylam temperaturę 35,7 ....do 36,0 w drugiej dobie takiej temp udaliśmy się do lekarza tam od razu skierowanie na IP ... z krwi zrobili CRP i diagnoza sepsa :/
Jakaś bakteria, która nie podwyższył temperatury ciała a ja obniżyła. Na szczęście szybko został podany antybiotyk.

Kolezanka mi polecala Multi Temp i jak na razie jestem zadowolona z tego jak mierzy bardzo szybki wynik ladna prezentacja na wyswietlaczu wszystko widac jak na dloni
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Synek w nocy od zawsze ma temp 35,8-36,0 i ma sie świetnie ☺️

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zatrudnij profesjonalnego hakera! (5 odpowiedzi)

Moje doświadczenie to programowanie, uruchamianie exploitów, konfigurowanie ataków DDOS i lubię...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (104 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...

do góry