Widok

Niskie leukocyty i neutrofile

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć, córka od 1.5 miesiąca ma katar, sluzowaty- przezroczysty, nie codziennie, tak co drugi dzień. Byliśmy u laryngologa, co prawda migdał powiększony troszkę, ale wg niego to nie przyczyna - on obstawia alergie. Dostaliśmy Rupafin na miesiąc. W środę idziemy do alergologa. Dzisiaj robiłam badania krwii i niepokoi mnie niski wynik:
Leukocyty 4.68 (Norma od 5)
Neutrofile 0.92 (Norma od 1.5)

Już się naczytałam o białaczkach i innych ciężkich chorobach. Pediatra W teleporadzie stwierdzila, że takie wyniki to wirus/zęby/Moze ten migdał. Do kontroli morfologia za 3 miesiące. Miał ktoś taka sytuację?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Syn po infekcjach ma zawsze poniżej normy. Lepiej sluchac lekarza niż googla. Tam zawsze wychodzi rak
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mój miał w styczniu neutrofile 0,18, po dwóch tygodniach powtórzyliśmy badanie i było 1,2. U dzieci norma zaczyna się od około 1,0, ten zapis w nawiasie dotyczy dorosłego. Lekarka mi powiedziała, że jeśli 2 wyniki następujące po sobie są poniżej 0,5 wtedy dopiero wdraża się diagnostykę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry