Widok

No to zobaczmy, kim się Smarzowski inspirował

Jak już wcześniej mówiłem "Kler" jest świetnym materiałem szkoleniowym, który pokazuje, jak biedne lewactwo zapędza się samo w kozi róg. Chyba wszyscy wiedzą, że narodowi socjaliści reprezentowali lewactwo. Wystarczy zapoznać się z wypowiedzią Josepha Goebbelsa wygłoszoną podczas wiecu w r. 1937:

"Każdego dnia wychodzą na światło dzienne przypadki nadużyć seksualych, których dopuszczają się członkowie kleru katolickiego. Niestety, nie można już mówić o pojedyńczych przypadkach, lecz raczej o zbiorowej zapaśći moralnej. Wielu kapłanów i zakonników przyznało się do winy. Bez wątpienia owe tysiące przypadków odkrytych przez wymiar sr*wiedliwości stanowią zaledwie wycinek prawdziwych liczb, wziąwszy pod uwagę, że hierarchia kościelna zdołała ukryć i zatuszować wielu zwyrodnialców."

Czyżby reżyser Smarzowski korzystał z tego źródła ? Goebbels czyli Urban.

https://www.salon24.pl/u/zetjot/899637,jaka-ta-elyta-cwana-od-goebbelsa-do-urbana
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Stary tchórzu, obrazasz i nienawidzisz ludzi. Spotkaj sie ze mna i powiedz mi w oczy ze jestem lewactwem. Wyzyj sie.
Zostaniesz raz w zyciu jak mezczyzna potraktowany.

Tchórz smierdzacy!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jestes prawdziwym bohaterem.
Cenie ludzi, obrazajacych innych zza monitorka.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Prosze, odwaga opuszcza jak trzeba wyjsc zza monitorka.
Bycie c*otą cale zycie, c*otą ktora sie wszystkich i wszystkiego boi musi byc okropne.

przeciez wyraznie powiedział,ze zrodłem jego inspiracji sa autentyczne wydarzenia nadesłane jemu
nawet przez ksiezy...on nie ujawnia jakie to sa osoby, bo nie moze
i nie ujawni ,ani nazwisk ,ani parafii, ani hierarchii i daty

a ty dalej wciskasz,razem z innymi kolesiami fanatykami
ze wiesz lepiej
na jakiej podstawie powstał film
co miał w głowie rezyser
o czym myslał
na czym sie opierał

wiesz co maja w głowie wszyscy
taki "bozia po bozi ' jestes
chore ..chore ..chore!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wiedziałem, ze wcześniej czy później pojawi się argument ad hitlerum.
Zwykle świadczy on o totalnej bezradności intelektualnej argumentującego.
Pojawianie się argumentu ad hitlerum (tu : ad goebbelsum) zwykle zamyka jakakolwiek możliwość wymiany argumentow.

Ratler powołując się na Goebbelsa nieudolnie probuje przypisać Smarzowskiemu inspiracje.
Spokojnie, obok Goebbelsa możnaby znaleźć pęczek zupełnie odmiennych ideologicznie postaci, które w tej sprawie wyraziłoby się tak samo.
Wniosek, który można wyciągnąć jest tylko taki :
„W czasie gdy Goebbels wypowiadał swoje słowa Kościół miał ten sam problem, który ma dzisiaj.”

Ratlerek, do ławki marsz, z logiki siadaj dwa
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jest jeszcze drugi, tym razem prawidłowy wniosek:

Powtarzajacy perspektywę Goebbelsa Urban, a za Urbanem Smarzowski to naziści. Do danej grupy społecznej zaliczamy ludzi kierujących się tą samą perspektywą ideową, w tym wypadku nazistowską. c.b.d.o

W końcu naziści to lewactwo.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Stary tchorz, wlez pod swoj kamien.
Ale wstyd byc takim tchorzem.
Wirtualny 80letni bohater. Frustrat. Nieudacznik. Czyli prawdziwy Polak.

Odważniak się znalazł.
Przed Crossem podkuliłeś ogon, bo zdałeś sobie sprawę, że rozmowę w cztery oczy zakończyłbyś na OIOM-ie.
Trza to odreagować, to do dziadka startujesz...
Damski bokser...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

Stary pijaczyno, tobie juz wóda rozum odebrala. Kto sie nie chcial spotkac to kazdy wie doskonale.
A ten staruszek to taki mily stary czlowiek no nie?
Sadyl jestes d**ilem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

nazistowska propaganda o ksiezach
o ja cie....

zaczyna byc zabawnie

a jak nazwac nurt ,ktory inspirował inkwizytorów
do bestialskiego mordowania ludzi-kobiet i dziewczynek w szczegolnosci

i jak nazwac nurt ,ktory pod pozorem nawracania na własciwa wiare pozwalał mordowac miliony rdzennych mieszkancow
np Ameryki..

w ogole jak nazwac nurt ,kiedy ksieza ,biskupi błogosławia wojska zadajace rzerz w roznych zakatkach
z krzyem na plaszczach czy nie??

ilu wowczas zgineło ludzi
?
przyblizone ilosci co do czasow 2 wojny i hitleryzmu i gebelsizmu
a moze i wiecej

wiec logicznym stwierdzeniem jest
ze Kosciol jest rownie dobry w mordowaniu milionow co Hitler
jedna banda zwyrodnialców
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

rzeczywiscie biedny dziadek
jeden z tych co parasolka zadzga na ulicy w protescie przed kinem
bo przeciez jego swietych ksiezy nie wolno obrazac
tego biednego dziadziusia nie obchodzi to,ze dopuszczaja sie krzywdzenia dzieci
ze dzieciak ma spieprzo..e całe zycie
oj biedny dziadzius

takim dziadziusiom ,byłym hitlerowcom d*py obmywamy
i takim,co ich popierali i klaskali jak oni szli na front mordowac dzieci
i potem oni sie tak zachwycja kwiatuszkami i szczeniaczkami...zu schone blumenschien..oj oj

ale ze ich granaty rozrywały dzieciaki
ze umierały w meczarniach tego ku...y nie chca pamietac,o tym nie mysla

podobnego rodzaju ten dziadzius
tylko nie raczycie tego widziec

on ich bedzie bronił-dewiantow ,złodziei ,oszustów za wszelka cene--bo oni sa swieci
jak jego wiara

tak samo swieta była wyzszosc rasy niemieckiej--

stad zamnkiete oczy i sumienia

w człowieku moze byc i anioł i bestia zarazem
zalezy co mu pasuje
a juz szczegolnie w fanatykach
biednych dziadziusiach popierajaych zbrodniczy system
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polecam film Misja z Robertem de Niro. Nieporozumień i kłamstw odnotowuję więcej niż ciemnych kart, choć ciemne karty oczywiście są i były. Przykładowo stosy to domena państw protestanckich, głównie Nimiec. Bez porównania zupełnie, co nie znaczy że u papistów się nie zdarzały.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Raven
umyj okulary prosze
ty juz do tego zaklamania nie pasujesz
pozytywny i nieglupi chlop z ciebie...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

raven

Ludziom prostym z wcześniejszych pokoleń propaganda komunistyczna wyprała mózgi, ale także uniemożliwiła dostęp do informacji. Świat zachodni także nie jest wolny, z rozmaitych, partykularnych i politycznych względów, od propagandy.
Po r. 1989 naiwni ludzie dali się podejść propagandzie demoliberalnej i bazującej na niej fałszywej "transformacji ustrojowej".

Amerykański socjolog Rodney Stark postanowił przewietrzyć stereotypy dotyczące historii Zachodu i roli KK pisząc książkę " Nie mów fałszywego świadectwa". Potężna dawka informacji, która pokazuje, że propaganda stworzyła świat postawiony na głowie.
Temat rzeka.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tego już się leczyć nie da. Stary odpłynął całkowicie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie noszę okularów jak na razie. Bez nich widzę tyle, że statystycznie i w skali globalnej to chrześcijanie to są ci "good guys". Nie ma bardziej prześladowanej religii. Przybija się ich do krzyża, pali żywcem, rozstrzeliwuje, chrześcijanki sa zbiorowo gwałcone i przerabiane na niewolnice seksualne. To jest Kościół, taka misterna konstrukcja utkana z miłości i pewnych zasad moralnych. Nie są to zawsze rzeczy namacalne i dające się zmierzyć.
Oprócz tego jest kościół instytucjonalny. Tu jest różnie. Zbudowano go na furiacie, choleryku i tchórzu, św. Piotrze oraz na brutalnym mordercy, św. Pawle. Ale to by było bardzo niesprawiedliwe na tym zakończyć opis tych dwóch. Wykonali sporą pracę, czyli takie oczyszczenie wewnątrz Kościoła. Jest zreszta piękna legenda o drugim zaparciu się Piotra. Sienkiewicz ją rozpowszechił i nawet Nobla za to zgarnął. Piotr ponoć uciekał z Rzymu, bo tam już trwały prześladowania chrześcijan. Jezusa na drodze spotkał i zapytał: dokąd idziesz, Panie (Quo vadis, Domine). Ano do Rzymu, Piotrek, do Rzymu. Bo jeśli Ty, moja opoka, dajesz nogę, to Ja muszę się dać ponownie ukrzyżować.
Piotr oczywiście wrócił i dalej już wiadomo. Pawłowi z kolei głowę obcięto. To sa takie pewne sygnały, zapowiedzi, czego mamy oczekiwać. Długo by pisać, więc pójde na skróty. Myślę, że Watykan zostanie splądrowany i zniszczony i krew męczenników po raz kolejny pociągnie dalej ten statek. Jaśniej niż w Fatimie tego się nie dało przedstawić. Watykaniści boją się bardzo i mechanizm wyparcia jest tu potężny skoro uznali że 3 tajemnica jest zakończona i dotyczy zamachu na Jana Pawła II. A takiego wała dotyczy! Jeśli im mało, to jest jeszcze wizja Piusa X, chyba największego z nowożytnych papieży. Zapadł w coś w rodzaju śpiączki na jednym ze spotkań. Wszyscy myśleli, ze mu się zeszło. Jak się obudził, to był przerażony i powiedział: "Widziałem Rzym skąpany we krwi księży i biskupów, widziałem któregoś z papieży jak w ucieczce rzuca się do wypełnionego zwłokami Tybru i tonie. Ujrzałem nasze świątynie w gruzach i wiernych, którzy je podpalają. Nie wiem, kim był ów papież, ale z całą pewnością nie był Włochem. Dzień Sądu nadejdzie, gdy w świętym Rzymie rozpadnie się Koloseum..."

Kto chce ten niechaj wierzy
Kto nie chce niech nie wierzy
Nam na tym nie zależy
Więc wypijmy jeszcze.

Ale to gdzieś tak po 20ej dopiero proponuję.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

raven

W kwestii formalnej - Kościół ma trzy aspekty, które muszą być traktowane łącznie;
1. mistyczne ciało Chrstusa, założyciela
2. lud Boży
3. instytucja kierowana przez duchownych, następców Chrystusa i Apostołów
Punkt pierwszy, kluczowy, stanowi Kotwicę.

Warto zauważyć, że jednym z najważniejszych symboli polskich, emblematycznym, jest także kotwica.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tamto to było raczej dla Isztar. Widzisz, każdy trochę manipuluje i dostosowuje przekaz. Kobiety bardzo lubią takie sensacje, wizje, przepowiednie. I bardzo dobrze, bo to wszystko raczej na 100 % prawda. Każdy politolog czy demograf przyzna, że masakra w Watykanie jest bardziej niż prawdopodobna. No bo jeśli oni masowo napływają i mnożą sie na potęgę a z drugiej strony walka wpisana jest w ich doktrynę filozoficzną zwaną religią islamu, no to jak to się ma niby inaczej potoczyć? A argument, ze Kościłół to mistyczne ciało Chrystusa tylko to potwierdza na gruncie duchowym. Skoro Głowa została zamordowana i zmartwychwstała, to jak Ciało może żyć bez głowy? Też musi w brutalny sposób obumrzeć, zeby powstać. Ja to tylko mogę ubolewać, że tylu ludzi chce być w tej drużynie mordujących i domagających się Barabasza. Bo ostateczny wynik rozgrywki jest już ustalony.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

pozostanmy wiec przy swoich stanowiskach

broncie obłudnikow -meczennikow
a j bede bronic
ofiary -dzieci

pewnie ze to nie jest kwestia slepoty tylko takiej opcji
ze jeden lubi to a drugi tamto

jeden lubi bajaderke
a drugi daktyle..
itd

sprawiedliwosc jest przeciez sprawa swiatopogladowa
szczegolnie kiedy ten swiat stoi na głowie

------------
nie wiem czym sie rozni mezczyzna czy kobieta ktorzy
uwazaja ze dzieciom sie nalezy najwieksza obronaz e strony spoleczenstwa najpierwej

od mezczyzny i kobiety ktorzy uwazaja ze ksiezom nalezy sie obrona najpierwej

pewnie jakas struktura mozgu?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Hydepark

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (704 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

Vibracje (25 odpowiedzi)

Au revoir, Alain Delon... http://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU

Meble do pesjonatu nad morzem (3 odpowiedzi)

Prowadzę nieduży pensjonat nad morzem, który w tym roku chciałbym trochę odświeżyć. Zastanawiam...

do góry