Widok

Nowie mieszkanko

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
W czewrcu odbieramy nowe mieszakanko. Domyślam, się że wiele z Was już mieszka na swoim i przez to przeszło. Może przyjdą Wam do głowy jakieś rady w urządzaniu nowego mieszkanka, jakie koszty poniosłyście związane z wykończeniem i umeblowaniem mieszkania 48 m^2. Wszelkie uwagi będą dla mnie bardzo cenne, bo jestem w tych sprawach zielona.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ehh, nowe...to ominą Cię gładzie w całym mieszkaniu, zrywanie 5 warstw tapet ze wszystkich pokoi itp.
my musielismy praktycznie wszystko zrobic, zostały jeszcze okna do wymiany, łazienka do wyremontowania i przedpokój

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
My tez musieliśmy remontować całe mieszkanie, zrywać błazerię na korytarzu w kuchni i toalecie, kasetony na sufitach, całą łązienke, kuchnie, toaletę. Naszczęście juz mamy wszystko wycekolowane, okan wymienione, pomalowane, teraz zbieram na meble do dużego pokoju:)

Po położeniu kafelków i wyschnięciu fug, dobrze jest zaimpregnować te fugi. Jeżeli płytki są rustykalne (niepolerowane) zaimpregnuj również płytki. Dzięki temu płytki zawsze będą wygladać jak nowe, brud nie będzie wchodzić w szczeliny.
Na etapie zakładania instalacji dobrze ofotografujcie całe mieszkanie. Dzięki temu nie będziecie musieli się zastanawiać, czy w to miejsce można wbić gwóźdź.
z własnego doświadczenia nie polecam paneli; kurz się t=strasznie na nich zbiera; jeżeli macie tylko mozliwośc to zafundujcie sobie parkiet

-odradzam czarny, lub grafitowy blat w kuchni, nie doczyścisz się !!!!!
-polecam bardzo uwązni kupywac krany do umywalek i zlewów

w zalezności od umiejetności układacza kafelek :)
moge doradzić tak, jeśli ktos bedzie wam robił, znajomy, tata, czy sami, generalnie nie super-fachowiec, to polecam fugi w kolorze kafli, a nie kontrastowym, nie widac wtedy niedociągnięć :)

ja mam grafitowy blat i nie widać zabrudzeń

tylko trzeba to zrobić dobrze bo jeśli wam sie nie uda to będzie gorzej niz gdyby sie tego nie robiło. My np mamy bardzo mała fuge i wogle tego nie impregnowaliśmy.

Ja mam ciemne fronty jasny blat w lekkie ciapki i jestem z niego bardzo zadwolona.

my mamy mieszkanie 62 m kupiliśmy używane ale od początku było tylko wynajmowane więc było w stanie jak od dewelopera robiliśmy wszystko od początku czyli kafle malowanie, podłogi remont nie wiem ile bo my nie płaciliśmy ale dużo myślę że w granicy 50 tyś z roletami karniszami i meblami do pokoi
A ja polecam stosowne działy na forum muratora - kopalnia informacji i pomysłów. Inspirujące też jest forum na gazeta.pl
inspirujące to fakt, ale mi brak cierpliwości w przegladaniu tysiąca postów i watków

ale może koleżanka ma ochotę się nas poradzić:)

konwaliowa, masz jakiegoś linka do forum muratora?
chętnie zajrzę :)

Beatko wpisz murator i na pewno wyskoczy ci główna strona a tam bedzie już odnośnikdo forum

co do urzadzania mieszkania pisz do mystic

urządzanie to już sama przyjemność :)
własnie szukam komody do salonu, najchetniej bym chciała jakiś antyk ale straszna drożyzna

dla mnie koszmarem byl wybor kafelkow do lazienki :) nie moglam sie zdecydowac, miesiac to trwalo az w koncu skonczylo sie na pierwszym pomysle :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry