Widok

Nowie mieszkanko

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
W czewrcu odbieramy nowe mieszakanko. Domyślam, się że wiele z Was już mieszka na swoim i przez to przeszło. Może przyjdą Wam do głowy jakieś rady w urządzaniu nowego mieszkanka, jakie koszty poniosłyście związane z wykończeniem i umeblowaniem mieszkania 48 m^2. Wszelkie uwagi będą dla mnie bardzo cenne, bo jestem w tych sprawach zielona.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
zaraz Ci wstawię fotkę jak chcesz

kurcze, bo ja nie wiem, czy sie zdecydować na taki, czy nie

wymarzyłam sobie szafki w takim z*******ym "niebieskim odcienbiu drewna" i do tego by mi pasowały grafitowe podłogi i blaty

ale sie zraziłam właśnie tym, że ciągle jak brugny wygląda, ale u was jest widać inaczej, to już sama nie wiem

no i na moim blacie tez nic nie widac, ale staram się gorących garnków nie stawiac bezpośrednio na blacie no i dbam o czystośc
ogólnie wygląda super do szarych kafelek ponad blatem

ja mam blat w kolorze grafitowym, ale to jest zwykły blat a nie z kamienia
te z kamienia rzeczywiście trzeba polerować ale one są bardzo drogie

Beatka, ja mam ciemnobrązowy. Od 6 lat. Stawiamy na nim gorące garnki i w ogóle jest użytkowany intensywnie. Jakiekolwiek ślady użytkowania są tylko w miejscach, gdzie jakaś cholera sobie chlebuś kroiła bez deski do krojenia (a to i tak prawie niewidoczne). Jest to najzwyklejszy blat kuchenny, kupowany w hurtowni na metry...
wiper, napisz mi o tym blacie w kuchni? jaki ty masz, że mówisz że sie fajnie go użytkuje?
te co ja widziałam, to słyszałam o d kolezanki, ze nie do doczyszczenia, trzeba polerować na połysk, a za 5 minut, znókw brudny, czy sie na nim robi cos, czy nie....

a ja tez chce ciemny, i kafle w kuchni na podłodze też grafit-mat, ale sie zaczeła zastanawiać, ja to z tym blatem u ciebi?

U nas remont wyniósł około 20 tys. (podstawowy), ale jeszcze wiele rzeczy pozostaje do kupienia. Ja z własnego doswiadczenia polecam PRAKTIKER , Castoramę - najtaniej.

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
Hej!!!

My w czerwcu też odbieramy mieszkanie...
A gdzie bedziecie mieszkac??

Pozdrawiam!!!
gwisia a gdzie kupiliście to mieszkanko jesli mozna wiedziec?
ja mam panele i jest OK, tylko trzeba uwazac jak sie je uklada, musi zostac odpowiednia przerwa miedzy sciana i panelami, zeby mialy gdzie "pracowac" - ale ta sama zasada obowiazuje przy desce/parkiecie. Jak jest za malo miejsca to bable na podlodze sie robia :(

być moze zalezy to od jakosci, my mamy panele po poprzednich włascicielach i sa troche porysowane ale ujdą jeszcze, natomiast ja jestem przyzwyczjona do parkietów wiec ten kurz mnie po prostu wkurza ;)

Dzięki za wszystkie cenne uwagi. Po raz kolejny spotykam się ze złą opinia o panelach podłogowych. Chwilowo zajmujemy sypialnie teściów z panelami i nie narzekamy. Są one jasnego koloru, ale bardzo łatwo się czyszczą i wogóle nie widac na nich brudu. Ani teżź się nie rysują. Więc może to zależy od typu paneli. Ale w sumie te panele maja doipiero około pół roku.
no widzisz, brak cierpliwości ... a jakby tam były jeszcze wątki dla niepracujacych-pracujących to dopiero by Ci brakowało ...
Jest jeszcze jedno fajne miejsce: Klub Bab Budowniczych ;)))

http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=43732
my nasze najpierw wyprobowalismy w sklepie :)))) bylo wygodne wiec zostalo z nami :))))

to tak jak u nas z łóżkiem..po półtora miesiaca kupiliśmy pierwsze które nam się spodobało

dla mnie koszmarem byl wybor kafelkow do lazienki :) nie moglam sie zdecydowac, miesiac to trwalo az w koncu skonczylo sie na pierwszym pomysle :)

urządzanie to już sama przyjemność :)
własnie szukam komody do salonu, najchetniej bym chciała jakiś antyk ale straszna drożyzna

co do urzadzania mieszkania pisz do mystic

Beatko wpisz murator i na pewno wyskoczy ci główna strona a tam bedzie już odnośnikdo forum

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

do góry