Widok
Izka, trzeba ignorować tego typu ludzi, którzy nie potrafią merytorycznie oraz z kulturą dyskutować. Niestety tego typu frustratów nie brakuje na tym forum. Chyba niektórych kredyty przytłaczają albo są dołowani w domu/pracy i tu się anonimowo wyżywają.
Co do tego sklepu to sam jestem ciekaw co się tam otworzy. Warzywnik by się przydał :)
Pozdrawiam
Co do tego sklepu to sam jestem ciekaw co się tam otworzy. Warzywnik by się przydał :)
Pozdrawiam
do Kasia znam ten sklep bo czasem tam wpadam i cos kupię .
Racje bytu powiadasz a to ciekawe bo niedawno Piekarnia eklerek miała sie zamykac a po chleb ludzie zawsze przychodza lub ciasta zamówić a dobre maja i pieczywo super.
Powód - małe obroty.
Do tego dolicz wynajem lokalu, zaplać Zus i zakup towar to zobaczysz jakie będą zyski.
Prawo rynku jest bezwzględne- zarabiać a nie racic i dokładać do interesu.
Powiem Ci ,że rozmawiam z ludzmi i nie każdy w Bania-luce kupi dżem za 10 zł bo wile Pań sama robi.
Miła jest Pani z tego sklepu i jej syn, pomysł fajny ale niestety pustki -mało klientów.
Oby się nie zlikwidował czego tym Państwu nie życzę.
Racje bytu powiadasz a to ciekawe bo niedawno Piekarnia eklerek miała sie zamykac a po chleb ludzie zawsze przychodza lub ciasta zamówić a dobre maja i pieczywo super.
Powód - małe obroty.
Do tego dolicz wynajem lokalu, zaplać Zus i zakup towar to zobaczysz jakie będą zyski.
Prawo rynku jest bezwzględne- zarabiać a nie racic i dokładać do interesu.
Powiem Ci ,że rozmawiam z ludzmi i nie każdy w Bania-luce kupi dżem za 10 zł bo wile Pań sama robi.
Miła jest Pani z tego sklepu i jej syn, pomysł fajny ale niestety pustki -mało klientów.
Oby się nie zlikwidował czego tym Państwu nie życzę.
Winko
Jest winiarnia Festus, wina w Sopocie, Gdynia. Bardzo dobrze zaopatzrone sklepiki, małe, super.
To samo wino kupisz w Biedronce za połowe ceny lub mniej. A my mielismy srebrna kartę stałego klienta do Festusa.
Zapytaj ludzi gdzie wino kupia. Jeden zapłaci a inny nie przepłaci i pójdzie do Biedry.
Ile Twoim zdaniem ludzi chodzi do Bania-luci?
Byłam tam ze znajomymi, zrobilismy tam zakupy raz czy dwa i na tym koniec. A miesiąc jest długi a czynsz wysoki.
Znam ludzi co prowadzili własne sklepiki, pieknie urzadzone z fajnym asortymentem ale jak klinet biedny to nie wchodzi, dzis kazdy kase liczy nawet ten co ma gruby portfel.
Ja zawsze wspieram nasza Banińską inicjatywę prywatna bo ludziska chcą coś zrobić cos stworzyć i to jest fajne ale bez klienta , który zostawi sporo gotówki to raczej cienko będzie :)
Jest winiarnia Festus, wina w Sopocie, Gdynia. Bardzo dobrze zaopatzrone sklepiki, małe, super.
To samo wino kupisz w Biedronce za połowe ceny lub mniej. A my mielismy srebrna kartę stałego klienta do Festusa.
Zapytaj ludzi gdzie wino kupia. Jeden zapłaci a inny nie przepłaci i pójdzie do Biedry.
Ile Twoim zdaniem ludzi chodzi do Bania-luci?
Byłam tam ze znajomymi, zrobilismy tam zakupy raz czy dwa i na tym koniec. A miesiąc jest długi a czynsz wysoki.
Znam ludzi co prowadzili własne sklepiki, pieknie urzadzone z fajnym asortymentem ale jak klinet biedny to nie wchodzi, dzis kazdy kase liczy nawet ten co ma gruby portfel.
Ja zawsze wspieram nasza Banińską inicjatywę prywatna bo ludziska chcą coś zrobić cos stworzyć i to jest fajne ale bez klienta , który zostawi sporo gotówki to raczej cienko będzie :)
obok piekarni Eklerek , Vis a vis domu seniora czyli jak jestes przy Xsavierze to jedziesz asfaltem w stronę Żukowa.Po lewej stronie pawilony.
Wiesz gdzie jest stacja benzynowa to za stacją. Blisko od Xaviera.
I Tam jest sklep elektryczny i salon urody i piekarnia Eklerek i Bania-Luca.
Warto się wybrać , zobaczyć.
Z tego co wiem ma tam tez powstać nowa Resteuracja.
Wiesz gdzie jest stacja benzynowa to za stacją. Blisko od Xaviera.
I Tam jest sklep elektryczny i salon urody i piekarnia Eklerek i Bania-Luca.
Warto się wybrać , zobaczyć.
Z tego co wiem ma tam tez powstać nowa Resteuracja.
Tu właścicielka sklepu kolonialnego Bania Luca , przepraszam, ale merytorycznie muszę się odnieść, choć zawsze wolę rozmawiać z ludźmi "w realu", wino proszę Państwa można u nas kupić od 19 zł,nie mamy win które mogą Państwo kupić w Biedronce,mamy za to karty stałego klienta białą, srebrną i złotą; wszystkie artykuły pozycjonujemy do cen w internecie, nasz asortyment jest coraz bogatszy (rozwija się w oparciu o zapytania i opinie Państwa);nasze przyprawy lub nabiał zwłaszcza kozi bije ceną i wyborem wszystkie okoliczne placówki;
Prosimy o dalsze wsparcie - wina już bronią się swoją magią i uczciwą ceną, drogie są tylko te których nigdzie poza horeca Państwo nie kupią, a nasze najdroższe wino jest o 100 zł tańsze niż w internecie,
naprawdę przykro czytać nieprawdę na swój temat...
Brakuje nam Państwa głównie jeśli chodzi o zdrową żywność, bo nie sposób inwestować w bardzo krótkie terminy ważności np. najzdrowszych olei lnianych etc.
Pozostając z szacunkiem i podziwem dla wiedzy lub aspiracji wszystkich naszych klientów
Prosimy o dalsze wsparcie - wina już bronią się swoją magią i uczciwą ceną, drogie są tylko te których nigdzie poza horeca Państwo nie kupią, a nasze najdroższe wino jest o 100 zł tańsze niż w internecie,
naprawdę przykro czytać nieprawdę na swój temat...
Brakuje nam Państwa głównie jeśli chodzi o zdrową żywność, bo nie sposób inwestować w bardzo krótkie terminy ważności np. najzdrowszych olei lnianych etc.
Pozostając z szacunkiem i podziwem dla wiedzy lub aspiracji wszystkich naszych klientów
Pani Mauro
Nikt tu nieprawdy nie pisał o Pani sklepiku, raczej każdy pozytywnie się wypowiada. Ja lubię Pani sklep i pisałam ,że jest miło wejść, problem dotyczył czego innego. Że każdy kupi dżem za 9zł wiadomo nie wszystko dla wszystkich.
Pisałam też ,że jeden kupi wino w Biedronce za 10 zł inny u Pani a jeszcze inny w Festusie za 80 zł. Piszę o tym co słyszę od ludzi .
Cieszę się ,że mamy taki sklepik w Baninie i pisałam ,że szkoda ,że mało jest klientów i oby przetrwał czego życzę z całego serca i zawsze polecam znajomym z Banina.
To moje wyjaśnienie. :)
A i chałwę macie super
Nikt tu nieprawdy nie pisał o Pani sklepiku, raczej każdy pozytywnie się wypowiada. Ja lubię Pani sklep i pisałam ,że jest miło wejść, problem dotyczył czego innego. Że każdy kupi dżem za 9zł wiadomo nie wszystko dla wszystkich.
Pisałam też ,że jeden kupi wino w Biedronce za 10 zł inny u Pani a jeszcze inny w Festusie za 80 zł. Piszę o tym co słyszę od ludzi .
Cieszę się ,że mamy taki sklepik w Baninie i pisałam ,że szkoda ,że mało jest klientów i oby przetrwał czego życzę z całego serca i zawsze polecam znajomym z Banina.
To moje wyjaśnienie. :)
A i chałwę macie super
Przede wszystkim szacunek dla Pani Maury za to, że się podpisała a nie wystąpiła jako kolejny anonim na tym forum.
Sklep Banialuka bardzo mi się podoba i nawet w Trójmieście nie ma w tym klimacie za wielu miejsc. Wybór win naprawdę duży i urozmaicony. Dla przykładu odwiedził mnie znajomy z Singapuru, rzucił trzema nazwami win czy też szczepów - ku naszemu zaskoczeniu, wszystkie były dostępne od ręki. Pani Maura imponowała nam wiedzą o winach. Zadowoleni udaliśmy się dalej degustować :)
Moja żona, pomimo, że robi trochę dżemów sama czy też kupuje we wspomnianej Biedronce, to jest częstym gościem Banialuki i kupuje tam różnego rodzaju konfitury, sery, oleje itp Ja z reguły udaję się po wino :)
Generalnie polecam i oby więcej takich miejsc w Baninie. Na pewno będę wspierał tego typu lokalny biznes.
Sklep Banialuka bardzo mi się podoba i nawet w Trójmieście nie ma w tym klimacie za wielu miejsc. Wybór win naprawdę duży i urozmaicony. Dla przykładu odwiedził mnie znajomy z Singapuru, rzucił trzema nazwami win czy też szczepów - ku naszemu zaskoczeniu, wszystkie były dostępne od ręki. Pani Maura imponowała nam wiedzą o winach. Zadowoleni udaliśmy się dalej degustować :)
Moja żona, pomimo, że robi trochę dżemów sama czy też kupuje we wspomnianej Biedronce, to jest częstym gościem Banialuki i kupuje tam różnego rodzaju konfitury, sery, oleje itp Ja z reguły udaję się po wino :)
Generalnie polecam i oby więcej takich miejsc w Baninie. Na pewno będę wspierał tego typu lokalny biznes.
tu daleko, nie mam auta itp.
Ludzie wszystko można. Jak było cieplej to rowerem jechałam i zakupy zrobiłam a czasem spacerkiem tez można dojść.
Nie przesadzajcie.
Ja przejadę 5 km rowerem mam kosz i zapakuje zakupy.
Dla chcącego nic trudnego.
Teraz gorzej bo mróz jest ale jak sie posiada auto to pikus
Ludzie wszystko można. Jak było cieplej to rowerem jechałam i zakupy zrobiłam a czasem spacerkiem tez można dojść.
Nie przesadzajcie.
Ja przejadę 5 km rowerem mam kosz i zapakuje zakupy.
Dla chcącego nic trudnego.
Teraz gorzej bo mróz jest ale jak sie posiada auto to pikus
a sklepik w Feniksie już otwarty, bibleloty juz taki kiedys tam był.
Sorry ale sie nie utrzyma za ten czynsz. Ile sprzedaż stroików, serweteczek itp.Większy wybór w kwaiciarni przy Xavierze jest choć tam nietanio.
Życzę powodzenia ale pomysł nietrafiony. I jeszcze wejście od strony fitness.
Sorry ale nie wiem jak ludzie tworzą biznes-plan.
Sorry ale sie nie utrzyma za ten czynsz. Ile sprzedaż stroików, serweteczek itp.Większy wybór w kwaiciarni przy Xavierze jest choć tam nietanio.
Życzę powodzenia ale pomysł nietrafiony. I jeszcze wejście od strony fitness.
Sorry ale nie wiem jak ludzie tworzą biznes-plan.
Odnośnie sklepu który otworzył się w centrum handlowym Feniks bo o nim tutaj chyba mowa (zdążyłam zauważyć że zboczyliście z tematu) jest piękny, przepiękne ozdoby coś wspaniałego i w bardzo rozsądnej cenie, kobieta z którą rozmawiałam ma super wizję na rozwój tego miejsca, w porównaniu co było kiedyś po drugiej stronie centrum jest nie do opisania wszystko spójne i grające w pięknym klimacie. Będę stałą klientką i już sama złożyłam zamówienie na świąteczne ozdoby.
PS: Chciałam zaznaczyć że nie są to rzeczy które są z "Renku" na którym robię również zakupy :)
PS: Chciałam zaznaczyć że nie są to rzeczy które są z "Renku" na którym robię również zakupy :)
Byłam w tym sklepiku i to nie tylko zwykły sklepik, można sobie złożyć zamówienia na wystrój wnętrza . kobitka jest rewelacyjna na renku takich stroików nie ma ! /to nie są sztuczności - plastiki/ Ja na pewno zamówię stroik na stół wigilijny bo są pięknie wykonane i naturalne. Umiecie tylko krytykować to wychodzi wam najlepiej!!!! Widać że właściciele lokali starają się aby stworzyć namiastkę "luksusu " na naszej wsi a Wy - tylko krytykujecie .Wejdż i zobacz co jest i jakie ceny!!!!!!!!!!!!!!!!
wchodzisz do sklepu czy na sklep. Do hali czy na halę a może w halę.
A swoja drogą te wszystkie lampiony - kwiaciarnia i inne podobne własnie z Renku pochodzą lub innej hurtowni
Jest taka firma , która zajmuje się serwisem roślin dla firm. Zamawiasz, przywożą Ci kwiaty doniczkowe, prawdziwe w wielkich glinianych donicach.
Zapytałam kiedys gdzie kupują donice, a w Renku tyle ,że cena wzrasta ( 500 a 800 jest różnica) , niestety klient naiwny płaci .To tak na marginesie odbiegając od tematu.
Dla mnie fajne bibeloty miało Almi Decor, Home & You i TXMaxx a i Ikea miewa fajne
A swoja drogą te wszystkie lampiony - kwiaciarnia i inne podobne własnie z Renku pochodzą lub innej hurtowni
Jest taka firma , która zajmuje się serwisem roślin dla firm. Zamawiasz, przywożą Ci kwiaty doniczkowe, prawdziwe w wielkich glinianych donicach.
Zapytałam kiedys gdzie kupują donice, a w Renku tyle ,że cena wzrasta ( 500 a 800 jest różnica) , niestety klient naiwny płaci .To tak na marginesie odbiegając od tematu.
Dla mnie fajne bibeloty miało Almi Decor, Home & You i TXMaxx a i Ikea miewa fajne
do wszystkich życzliwych pesymistów: sklep powstał z myślą o ludziach lubiących rzeczy ładne i niebanalne, których nie dostaniesz w sklepie za rogiem. w Baninie ten sklep nie ma konkurencji. od właścicielki wiem że niedługo rusza sprzedaż internetowa a od stycznia wchodzi do sprzedaży duńska marka bloomingville a z czasem nawet house doctor. jeśli ktoś zna się na trendach wie o czym pisze!!!! poza tym ta kobieta robi piękne rzeczy z pasją i podpowiada jak z prostych rzeczy zrobić coś naprawdę super. choć wie że nie będzie łatwo ma plan i pomysł na siebie. co niektórzy mogą jej tego pozazdrościć. życzę powodzenia!!!!
do zapałki;
Ironia? i w dodatku mała?
Obrażasz w poście powyżej sąsiadkę, którą bardzo dobrze znasz pisząc:
cyt."Sklepik otworzyła Pani , która nie jest "starą "mieszkanką Banina , tylko Pani z getta. ; ) : )"
I pomyśleć,że takie wpisy idą na konto starych mieszkańców Banina.
Oj nieładnie, nieładnie i jeszcze masz pretensje do Kaszuba.
Ironia? i w dodatku mała?
Obrażasz w poście powyżej sąsiadkę, którą bardzo dobrze znasz pisząc:
cyt."Sklepik otworzyła Pani , która nie jest "starą "mieszkanką Banina , tylko Pani z getta. ; ) : )"
I pomyśleć,że takie wpisy idą na konto starych mieszkańców Banina.
Oj nieładnie, nieładnie i jeszcze masz pretensje do Kaszuba.