Widok

Nowy Sklepik?

Nowy sklepik otwiera się w Centrum Feniks , ciekawe jaki ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Wcale mnie to nie ciekawi, jak się otworzy to się dowiem.Na pewno coś co zniknie po 6 miesiącach.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 10
Jaki optymista !!! , jak na razie to centrum istnieje i nikt nie zrezygnował. A ja się cieszę bo mam blisko na zakupy.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Izka, trzeba ignorować tego typu ludzi, którzy nie potrafią merytorycznie oraz z kulturą dyskutować. Niestety tego typu frustratów nie brakuje na tym forum. Chyba niektórych kredyty przytłaczają albo są dołowani w domu/pracy i tu się anonimowo wyżywają.
Co do tego sklepu to sam jestem ciekaw co się tam otworzy. Warzywnik by się przydał :)

Pozdrawiam
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1
Z tego co wiem to warzywniak będzie budowany blisko centrum Feniks przy domku jednorodzinnym. Fajnie by było, aby to centrum bardziej się rozwineło - jakiś kiosk ruchu ,brakuje mi prasy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
prasa jest w Xavierze i u Pana Janka po drugiej stronie asfaltu ile bys chciała sklepów z gazetami.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Tak się składa że nie jestem zmotoryzowana i na zakupy chodzę do Feniksa bo tu mam blisko i dla tego brak mi prasy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
U Janka na kreche;)
Z tego, co wiem, to będzie coś związanego z wystrojem wnętrz, artykuły gospodarstwa domowego itp.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
super, niech się otwierają, chętnie zobaczę! :)
zresztą po Banialuce (genialny sklepik kolonialny na Lotniczej) widać, że takie miejsca mają rację bytu
trzymam kciuki i.. to nie jest reklama :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
do Kasia znam ten sklep bo czasem tam wpadam i cos kupię .
Racje bytu powiadasz a to ciekawe bo niedawno Piekarnia eklerek miała sie zamykac a po chleb ludzie zawsze przychodza lub ciasta zamówić a dobre maja i pieczywo super.
Powód - małe obroty.
Do tego dolicz wynajem lokalu, zaplać Zus i zakup towar to zobaczysz jakie będą zyski.
Prawo rynku jest bezwzględne- zarabiać a nie racic i dokładać do interesu.
Powiem Ci ,że rozmawiam z ludzmi i nie każdy w Bania-luce kupi dżem za 10 zł bo wile Pań sama robi.
Miła jest Pani z tego sklepu i jej syn, pomysł fajny ale niestety pustki -mało klientów.
Oby się nie zlikwidował czego tym Państwu nie życzę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Byłam w tym sklepie, faktycznie fantastycznie zrobiony . Pani bardzo miła, ale ...no właśnie ceny nie dla wszystkich . Ja kupiłam winko bardzo smaczne ,myślę że każdy sklep znajdzie swojego klienta.
Winko
Jest winiarnia Festus, wina w Sopocie, Gdynia. Bardzo dobrze zaopatzrone sklepiki, małe, super.
To samo wino kupisz w Biedronce za połowe ceny lub mniej. A my mielismy srebrna kartę stałego klienta do Festusa.
Zapytaj ludzi gdzie wino kupia. Jeden zapłaci a inny nie przepłaci i pójdzie do Biedry.
Ile Twoim zdaniem ludzi chodzi do Bania-luci?
Byłam tam ze znajomymi, zrobilismy tam zakupy raz czy dwa i na tym koniec. A miesiąc jest długi a czynsz wysoki.
Znam ludzi co prowadzili własne sklepiki, pieknie urzadzone z fajnym asortymentem ale jak klinet biedny to nie wchodzi, dzis kazdy kase liczy nawet ten co ma gruby portfel.
Ja zawsze wspieram nasza Banińską inicjatywę prywatna bo ludziska chcą coś zrobić cos stworzyć i to jest fajne ale bez klienta , który zostawi sporo gotówki to raczej cienko będzie :)
Byłam tam kilka razy, zawsze byli ludzie poza mną, każdy coś kupował. Jasne, że może tak trafiłam, ale może być i tak, że jest zapotrzebowanie na taki towar. Wiem, że to ciężki kawałek chleba - po prostu dobrze życzę :)
gdzie dokładnie jest ta banialuka?
obok piekarni Eklerek , Vis a vis domu seniora czyli jak jestes przy Xsavierze to jedziesz asfaltem w stronę Żukowa.Po lewej stronie pawilony.
Wiesz gdzie jest stacja benzynowa to za stacją. Blisko od Xaviera.
I Tam jest sklep elektryczny i salon urody i piekarnia Eklerek i Bania-Luca.
Warto się wybrać , zobaczyć.
Z tego co wiem ma tam tez powstać nowa Resteuracja.
Jadąc od Pszennej to tez blisko - po prawej stronie. Obok firmy co sprzedaje stoliki szaklane
a Piekarnia tam się znajdująca ma najlepszy chleb w Baninie. A ciasta też super.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tu właścicielka sklepu kolonialnego Bania Luca , przepraszam, ale merytorycznie muszę się odnieść, choć zawsze wolę rozmawiać z ludźmi "w realu", wino proszę Państwa można u nas kupić od 19 zł,nie mamy win które mogą Państwo kupić w Biedronce,mamy za to karty stałego klienta białą, srebrną i złotą; wszystkie artykuły pozycjonujemy do cen w internecie, nasz asortyment jest coraz bogatszy (rozwija się w oparciu o zapytania i opinie Państwa);nasze przyprawy lub nabiał zwłaszcza kozi bije ceną i wyborem wszystkie okoliczne placówki;
Prosimy o dalsze wsparcie - wina już bronią się swoją magią i uczciwą ceną, drogie są tylko te których nigdzie poza horeca Państwo nie kupią, a nasze najdroższe wino jest o 100 zł tańsze niż w internecie,
naprawdę przykro czytać nieprawdę na swój temat...
Brakuje nam Państwa głównie jeśli chodzi o zdrową żywność, bo nie sposób inwestować w bardzo krótkie terminy ważności np. najzdrowszych olei lnianych etc.
Pozostając z szacunkiem i podziwem dla wiedzy lub aspiracji wszystkich naszych klientów
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pani Mauro
Nikt tu nieprawdy nie pisał o Pani sklepiku, raczej każdy pozytywnie się wypowiada. Ja lubię Pani sklep i pisałam ,że jest miło wejść, problem dotyczył czego innego. Że każdy kupi dżem za 9zł wiadomo nie wszystko dla wszystkich.
Pisałam też ,że jeden kupi wino w Biedronce za 10 zł inny u Pani a jeszcze inny w Festusie za 80 zł. Piszę o tym co słyszę od ludzi .
Cieszę się ,że mamy taki sklepik w Baninie i pisałam ,że szkoda ,że mało jest klientów i oby przetrwał czego życzę z całego serca i zawsze polecam znajomym z Banina.
To moje wyjaśnienie. :)
A i chałwę macie super
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mi też podoba się Pani sklepik /super klimacik/ na pewno zawitam po przyprawy bo wybór jest wyjątkowy. Trzymam kciuki aby z dnia na dzień klientów przybywało!!!!!!
Problemem obu sklepów z punktu widzenia biznesowego jest miejsce, po prostu trzeba tam specjalnie zajechać. Eklerek spokojnie mógłby zawalczyć z konkurencją, pieczywo i ciastka z innych punktów są słabe.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
wiesz, akurat w Baninie wszędzie trzeba specjalnie zajechać. na fitness trzeba dojechać, do biedronki trzeba dojechać, do xaviera też trzeba dojechać, a nawet do szkoły też trzeba dojechąc.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
niby tak, ale jak już i tak musisz jeździć to wybierzesz piekarnię obok warzywniaka, mięsnego i apteki gdzie zrobisz wszystkie zakupy na raz
Ja mimo że mam daleko do Eklerka, na pewno będę częstym klientem po spody do pizzy i ciasta bo na prawdę są godne '' grzechu''
a sama nie potrafisz zrobić
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7
Przede wszystkim szacunek dla Pani Maury za to, że się podpisała a nie wystąpiła jako kolejny anonim na tym forum.
Sklep Banialuka bardzo mi się podoba i nawet w Trójmieście nie ma w tym klimacie za wielu miejsc. Wybór win naprawdę duży i urozmaicony. Dla przykładu odwiedził mnie znajomy z Singapuru, rzucił trzema nazwami win czy też szczepów - ku naszemu zaskoczeniu, wszystkie były dostępne od ręki. Pani Maura imponowała nam wiedzą o winach. Zadowoleni udaliśmy się dalej degustować :)
Moja żona, pomimo, że robi trochę dżemów sama czy też kupuje we wspomnianej Biedronce, to jest częstym gościem Banialuki i kupuje tam różnego rodzaju konfitury, sery, oleje itp Ja z reguły udaję się po wino :)
Generalnie polecam i oby więcej takich miejsc w Baninie. Na pewno będę wspierał tego typu lokalny biznes.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
tu daleko, nie mam auta itp.
Ludzie wszystko można. Jak było cieplej to rowerem jechałam i zakupy zrobiłam a czasem spacerkiem tez można dojść.
Nie przesadzajcie.
Ja przejadę 5 km rowerem mam kosz i zapakuje zakupy.
Dla chcącego nic trudnego.
Teraz gorzej bo mróz jest ale jak sie posiada auto to pikus
Tu nie chodzi o to by wytykać komu się chce a komu nie
tylko żeby biznes przynosił zysk

spacerkiem, rowerkiem po Lotniczej...nie mam odwagi
ale do Eklerka jeżdżę bo chlebek smaczny
na lotniczej jest szeroki chodnik i ludzie rowerami jeżdżą, bez przesady.
To tak na marginesie :)
Na tym odcinku jest chodnik? okey
nie pamiętam jestem z centrum:)
Popieram. Pani Maura jest doskonałym fachowcem, a Jej sklepik ma specyficzny klimat. I oby takich więcej w Baninie. Niestety, trzeba jeszcze trochę czasu, aby ludziska przekonali się do Bania-Luki i Eklerka. W Baninie nie brakuje bowiem mieszkańców ceniących produkty inne niż z Biedronki.
to chyba kwestia cen , oszczędności - Biedronka.
Tak sądzę, czasem wola gorsze a tańsze a czasem tanie też może się dobre trafić dlatego różnie z ludzmi bywa. Nie każdy kasę ma.
A sklepik Bania Luca bardzo fajny trzeba rozreklamować
a sklepik w Feniksie już otwarty, bibleloty juz taki kiedys tam był.
Sorry ale sie nie utrzyma za ten czynsz. Ile sprzedaż stroików, serweteczek itp.Większy wybór w kwaiciarni przy Xavierze jest choć tam nietanio.
Życzę powodzenia ale pomysł nietrafiony. I jeszcze wejście od strony fitness.
Sorry ale nie wiem jak ludzie tworzą biznes-plan.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
W Eklerku można kupić ciacho, a obok w Bani- Luce można wypić pyszną kawę. Dla przejeżdżających dobry wybór...... Tam są również pyszne kawy, herbaty i różne przyprawy. Dzisiaj właśnie przejeżdżałam obok i"wpadłam" zobaczyć.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Podobne "bibeloty" :-) i dużo więcej użytecznych przedmiotów oraz od grudnia artykuły papiernicze, większy wybór chemii, kosmetyków, farb do włosów mamy w Sklepie Piękny Dom, który mieści się teraz przy Biedronce, szary budynek - po schodkach za barierami.
Odnośnie sklepu który otworzył się w centrum handlowym Feniks bo o nim tutaj chyba mowa (zdążyłam zauważyć że zboczyliście z tematu) jest piękny, przepiękne ozdoby coś wspaniałego i w bardzo rozsądnej cenie, kobieta z którą rozmawiałam ma super wizję na rozwój tego miejsca, w porównaniu co było kiedyś po drugiej stronie centrum jest nie do opisania wszystko spójne i grające w pięknym klimacie. Będę stałą klientką i już sama złożyłam zamówienie na świąteczne ozdoby.

PS: Chciałam zaznaczyć że nie są to rzeczy które są z "Renku" na którym robię również zakupy :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
niech Pani nie przesadza
Jakie wspaniałe, zwykłe jakich wszędzie pełno a w Renku nawet fajniejsze bywają. Sorry ale mamy chyba inny gust.
Sklep upadnie i wspomni Pani moje słowa.
Ja życzę tej babce powodzenia ale nieco się znam na handlu i wiem też jaka jest cena wynajmu za te lokale.
Byłam w tym sklepiku i to nie tylko zwykły sklepik, można sobie złożyć zamówienia na wystrój wnętrza . kobitka jest rewelacyjna na renku takich stroików nie ma ! /to nie są sztuczności - plastiki/ Ja na pewno zamówię stroik na stół wigilijny bo są pięknie wykonane i naturalne. Umiecie tylko krytykować to wychodzi wam najlepiej!!!! Widać że właściciele lokali starają się aby stworzyć namiastkę "luksusu " na naszej wsi a Wy - tylko krytykujecie .Wejdż i zobacz co jest i jakie ceny!!!!!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
nie NA tylko W sklepie, WE wsi i W renku jeżeli już
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
co do Renku to nie jestem pewien formy, przecież to giełda, a nie sklep.
Jeśli byłby to sklep to w Renku, ale skoro giełda to chyba na Renku ?
Swoją drogą ze 40 postów w temacie, a 80% nie związanych z nim, jak np.. mój.
wchodzisz do sklepu czy na sklep. Do hali czy na halę a może w halę.
A swoja drogą te wszystkie lampiony - kwiaciarnia i inne podobne własnie z Renku pochodzą lub innej hurtowni
Jest taka firma , która zajmuje się serwisem roślin dla firm. Zamawiasz, przywożą Ci kwiaty doniczkowe, prawdziwe w wielkich glinianych donicach.
Zapytałam kiedys gdzie kupują donice, a w Renku tyle ,że cena wzrasta ( 500 a 800 jest różnica) , niestety klient naiwny płaci .To tak na marginesie odbiegając od tematu.
Dla mnie fajne bibeloty miało Almi Decor, Home & You i TXMaxx a i Ikea miewa fajne
A widzisz są osoby wśród nas które pomimo tego że mieszkają w domach stać jest na kupno gotowego, a nie szukanie najtańszych rozwiązań - mniej wygodnych:)

Nie negujmy takich osób, możemy jedynie pozazdrościć, ale nie bądźmy zawistni!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
W takim razie wchodzę do giełdy czy w giełdę ? Bo wg mnie na giełdę (mimo że to brzmi jakbym uruchamiał akcje spółki).
Bo to jedyne co tu ma znaczenie, hala, ani sklep mnie nie przekonują.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
dyskusja bez sensu, a czy można uruchomić akcje spółki? ja np. uruchamiam silnik samochodu:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Oby przetrwał ok jest fajny ,życzę jak najlepiej , Banino się rozbudowuje, niedługo za Xavierem tez będą sklepy i fajnie bo kiedyś tu nic nie było
Powodzenia
Amen
Brnijmy dalej... Uruchamia go rozrusznik, a nie Ty. Ty wciskasz przycisk START, przekręcasz kluczyk w stacyjce, ewentualnie korzystasz z trzeciego sposobu... :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Przyznam, że dobre:) uruchamiam posrednio, tak jak i jadę samochodem a nie koniecznie w samochodzie:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Człowieku ale się czepiasz. ;/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Niestety czarno to widzę,ale życzę właścicielom powodzenia, wiem jak trudno jest wyżyć dziś z handlu.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
do wszystkich życzliwych pesymistów: sklep powstał z myślą o ludziach lubiących rzeczy ładne i niebanalne, których nie dostaniesz w sklepie za rogiem. w Baninie ten sklep nie ma konkurencji. od właścicielki wiem że niedługo rusza sprzedaż internetowa a od stycznia wchodzi do sprzedaży duńska marka bloomingville a z czasem nawet house doctor. jeśli ktoś zna się na trendach wie o czym pisze!!!! poza tym ta kobieta robi piękne rzeczy z pasją i podpowiada jak z prostych rzeczy zrobić coś naprawdę super. choć wie że nie będzie łatwo ma plan i pomysł na siebie. co niektórzy mogą jej tego pozazdrościć. życzę powodzenia!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
piękny dom może się schować- mydło i powidło, sieje kiczem ale nie ładne to co ładne tylko co się komu podoba. zastanawiam się jak ten sklep się utrzymuje???
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
Na Pani nieszczęście radzi sobie całkiem dobrze, zapraszam do nowej siedziby, gdzie trochę mniej powidła :-)
Byłam w nowym sklepiku, fajnie fakt, podoba mi sie i coś zakupię przed świetami
co do Sklepu Piękny Dom, ktos napisał mydło i powidło ale czasem jak cos potrzebne jest to tam własnie dostaniesz.
Po co takie durne komentarze typu z czego się utrzymuje z asortymentu różnorodnego, chemia, szkło, kosmetyka, gosp. domowe i inne.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Taki sklep jest bardzo potrzebny. Ja do takiego typu sklepu jeździłam do Wrzeszcza.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
o gustach sie nie dyskutuje
Jeden lubi Villeroya p 100 zł za kieliszek inny Rosenthala a inny szkło z Ikea. Każdy ma cos odmiennego w ofercie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
I to mi się podoba !!! Ja osobiście jestem zadowolona z naszych sklepików , tym bardziej że właściciele są naprawdę mili i pomocni w zakupach.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Opinia została zablokowana przez moderatora
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 16
Zastanawiam się nad zgłoszeniem powyższego postu na policję. Nazywanie mieszkańców osiedla rodzinnego oraz familijnego gettem jest obraźliwe, a na to jest już paragraf. Co o tym sądzicie? Znalezienie takiej osoby nie będzie problem, bo jest znane jej ip
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4
Masz rację, zgłoś to najpierw do wychowawczyni w swojej klasie. Nie będzie cię przecież ktoś bezkarnie przezywał. Może na wywiadówce poskarży się rodzicom i dostanie w skórę, że dokucza kolegom i koleżankom w Vb.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 13
A jakie to ma znaczenie czy stara mieszkanka czy nowa? Poziom Twojej wypiwiedźi jest żenujący: (
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
ludzie , Ja też jestem z osiedlowego getta i poprostu była to mała ironia i śmieje się z tych ludzi co piszą że my jesteśmy gettem ; ) no bo cóż zrobić inneg na ludzką głupotę ? Pozdrawiam i też polecam troche luzu ; )
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
Aaa i żeby nie było sklepik polecam , bo prowadzi go osoba , która zna się na tym co robi ; ) ; ) a Ciebie kaszub podam za podjudzanie tlumu ; )
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja tez mieszkam w tym getcie i fakt wyglada to jak ciąg getta. No jak to ktos kiedys powiedzial "taki mamy klimat" tzn tak sie teraz buduje osiedla, kiedys wielka plyta i 12 pieter a teraz osiedla kamienic 4 pietrowych albo szeregi tudziez blizniakow czy mieszkan 2 rodzinnych
do zapałki;

Ironia? i w dodatku mała?

Obrażasz w poście powyżej sąsiadkę, którą bardzo dobrze znasz pisząc:
cyt."Sklepik otworzyła Pani , która nie jest "starą "mieszkanką Banina , tylko Pani z getta. ; ) : )"

I pomyśleć,że takie wpisy idą na konto starych mieszkańców Banina.

Oj nieładnie, nieładnie i jeszcze masz pretensje do Kaszuba.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4
Znam z widzenia i nie miałam na myśli nikogo obrazić .... koniec dyskusji . Snoby ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7
piekarnia Eklerek juz jest zlikwidowana a ceny mieli konkurencyjne np. w porównaniu z cukierniami - piekarniami z Gdańska. Szkoda wielka

Inne tematy z forum Banino

Fotowoltaika problem (47 odpowiedzi)

Witam mam instalacje od 2 lat z tego co widzę w słoneczny dzień invertery siadają bo są za...

Poszukuję dobrego mechanika (59 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś z Was może polecić solidny warsztat w okolicy Banina? Chodzi mi o jakiś...

Aparat ortodontyczny (10 odpowiedzi)

Witam, chciałabym założyć aparat na zęby. W Baninie to chyba tylko dr Kamila Bubeła, czy jakieś...

do góry