Widok

O karmieniu piersią

http://forum.gazeta.pl/forum/w,567,130911504,130911504,O_karmieniu_piersia_troche_inaczej.html

Są rzeczy zabawne i są też takie, przez które nie można złapać tchu dłuższą chwilę. To ta druga.
Wszak oto odczuwam poniekąd obawę,
Że zaraz zwariuję albo też niebawem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
aha , no babka ma ciekawe zdanie na temat kobiet ktore nie karmia piersia, to nie prawdziwe matki! i jak dla mnie chyba nad wyraz troche, bo to idzie pozniej tak mechanicznie, bierzesz dzieciaka i wywalasz cyca,dziecko je , dziekuje chowam cyca- koniec! chyba zeeeeeee....

to jest jedna z tych babek, ktora podczas karmienia przezywala orgazm sutkowy, i stąd ten "cudowny" wiersz poswiecony karmieniu [piersią, czekam na dalszą czesc

"gdy zmieniam okupkaną pieluszke", " gdy synek ulewa", "znów kochanie nie zdazyles na nocniczek"
Teraz pomnóż to przez nieskończoność, rozciągnij na wieczność, a będziesz miał pojęcie o czym mówię.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
akurat babka, która założyła ten wątek i zacytowała wiersz raczej nie miała poważnego podejścia do tematu. Być może autorka wiersza również nie. Mimo to jest dużo ludzi, którzy biorą to śmiertelnie poważnie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak dla mnie autorka wątku smiertelnie powaznie traktuje temat karmienia piersia, (ale to moje odczucie ;0)

" Wszystkim zolzom nabijajacym sie z matek karmiacych ..."

jakkolwiek irytuja mnie baby ktore siedza na ławce przy najbardziej obleganych alejkach i wywalaja cyce na wierzch,
Teraz pomnóż to przez nieskończoność, rozciągnij na wieczność, a będziesz miał pojęcie o czym mówię.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
to ironia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
a po czym wnioskujesz ze to ironia? ja z liter nie umiem wyczytac , taka super nie jestem , a babka sama jest zwolenniczka karmienia piersia, wiec czemu miala by ironizowac na swoj temat?
oczywiście, że ironia
:))))
cytuję z linka Stvorka
"Cyś na śniadanie, cyś na kolację
I nie wybrzydzaj, matka ma rację!
Za lat dwadzieścia gdzieś nad frytami
Zatęsknisz, smarku, i ty za cysiami!

A w noc poślubną, seksem zmorzony,
przyssie się młody do cysia żony!"
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
dobre mnie się podoba :))

i nie mam nic przeciwko matką karmiącym w miejscach publicznych,przeszkadza-to nie patrz :)))))
przeszkadza psie guano na trawniku? to w nie nie wchodz, swietne masz argumenty i bardzo logiczne no i nie do podwazenia... jak cos przeszkadza to wystarczy nie patrzec lub omijac, i nie bedzie ani rzeczy ani sytuacji ktore nam przeszkadzaja! cudowne rozwiazanie !! HURRAAA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
chyba trochę przesadziłaś z tym porównaniem , ale to twoje zdanie masz do niego prawo HURRAAA!!!!!!
karmienie dziecka cyckiem jest tak sprawą intymna, ze wg mnie nie powinno sie wywalac cyców na wierzch i karmic, jak chce komus sie sikac lub tez cos grubszego to tez nie zrobi na srodku prawda, jakby nie bylo toalety czy cos wybierze krzaki, i nie bez powodu przy czynnosciach dosyc intymnych powinni ludzie wybierac miejsca ustronne .... :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Sposób karmienia piersią (miejsce) to nic innego jak kwestia wychowania, kultury osobistej czy też szacunku do drugiego człowieka.
W takim razie wiele matek nie ma szacunku do innych ludzi bo wywalają cyce przy ludziach w centrach i galeriach.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Może gdyby miasto zadbało o więcej miejsc dla karmiących matek to nie musiałyby jak to napisałaś 'wywalać cyców' w miejscach publicznych. Nie wyobrażam sobie żeby karmiąca kobieta miała iść z małym dzieckiem do śmierdzących publicznych toalet, aby tak nakarmić swoje dziecko. Jednak coś musi Cię bardzo interesować w tym zjawisku skoro zerkasz w stronę karmiących. Może to zazdrość? Ja osobiście nie zauważyłam, aby matki karmiące piersią w miejscach publicznych robiły to w sposób bardzo ordynarny. Najczęściej zasłaniają pierś pieluszką, czy szmatką.
Więcej po ulicach chodzi nastolatek z piersiami na wierzchu, niż matek z dziećmi... Ale oburzenie musi być, bo przecież jak ona śmiała swego cyca wywalić tak pod publikę! ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ass
Mój komentarz tyczy się „chamskiego” sposobu karmienia.
Zawsze można choć odrobinę zrobić to w bardziej cywilizowany sposób.
Delikatnie się oddalić czy choćby przysłonić pieluszką. To tak wiele?

Chwalenie się biustem tu nie ma nic do rzeczy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
racja, wiekszosc bab jest niewychowana bo sa zasady savoir vivre , i nakazuje takie zachowania, które nie powodują żadnego dyskomfortun,a odciagnac sobie mleko to chyba tez nie problem,?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Odciąganie moczu to też nie problem ?
Konstantynopolitańczykówno, Ty i savoir vivre- proszę Cię, nie rozśmieszaj mnie :)
savoir vivre dotyczy zycia w spoleczenstwie a nie na forum, no chyba ze znasz jakies matki ktore karmia cyckiem online, to super.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Śmieszne jest to, że wspominasz o czymś, co jest Ci zupełnie obce. Oczywiście nie zrozumiałaś przesłania.

Inne tematy z forum Hydepark

Własna firma? (57 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was prowadzi własna firmę i pracuje jako Wirtualna asystentka? Z tego co słyszałam to...

Kawa czy Herbata - rano (220 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

Grajdołki (330 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry