Widok

O której wasze 2-latki chodzą spać?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dzień mojej dwulatki wygląda tak:
godz. 8-9 pobudka
godz. 13-15 (lub 14-16) drzemka
godz. 22 zasypia

Uważam, że wieczorem chodzi spać zdecydowanie zbyt późno. Chciałabym to zmienić. Jak to wygląda u Was?
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mój 21-miesięczny syn budzi się ok.8.00 drzemkę ma około 14.00 ale śpi przeważnie tylko 30-45 min noi o 20.00 idzie spać.Jak chcesz żeby Ci szybciej dziecko zasypiało to nie możesz póżnym popołudniem kłaść spać,bo pewnie śpi 2 godziny więc pózniej wyspane,przerabiałam to z pierwszym synem,a jak wogóle przestał spać w dzień to już o 20.00 mi szybko zasypiał i był spokój a tak to o 21.00 dopiero.
U nas podobny problem tylko jest jeszcze gorzej bo drzemka w dzień trwa 3 godziny albo i dłużej i nie da rady go obudzić wcześniej z niej bo jest płacz przez pół dnia!! Bez drzemki też się nie da go przetrzymać :/ i zasypia 22.30 albo i 23 ostatnio :/ Wstaje między 7 a 9 i niezależnie o której wstanie drzemkę zaczyna po 13 :/ zawsze był nocnym markiem i na jakiś czas udało mi się go przestawiać na wcześniejsze zasypianie ale prędzej czy później wracal do swojego ulubionego rytmu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moja córa za 2 miesiące skończy 2 latka. Wstaje o 7.30
drzemkę ma od 13 do 15
wieczorem idzie spać o 20.30
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mój ma 2 lata i 3 mies
nie spał w dzień już od pół roku, teraz znów śpi (co mi średnio pasuje) bo chodzi do żłobka... wstajemy ok 7-7.30, śpi w żłobku od 13 do 14 i zasypia ok 21-22
wcześniej, be drzemki w dzień spał od 19-20 do 7.30-8.30
Nasza dwulatka wstaje koło 6.30, w dzień ostatnio rzadko sypia (czasem śpi 2 godziny, czasem 30 min, czasem w ogóle, ale to się porobiło z jakiś niecały miesiąc temu. Wcześniej spała normalnie w dzień 2-3 godziny). Wieczorem chodzi spać przed 19.
Moja jak miala dwa latka to wstawala kolo 7-7:30, kolo 13-14:30 byla drzemka i kolo 21 szla spac...
Teraz od pol roku zrezygnowala z drzemek i wstaje kolo 8-8:30 i chodzi spac 20-20:30.
Dzieci są niezniszczalne :))
U mnie pobudka o 5:40, codziennie, jakby miała budzik wbudowany w d*pkę ;), drzemka od 11:30 do około 13:30. Czasem krócej, czasem dłużej, zależy od dnia. I od 20 już śpi. Mycie od 19, robię mleko (tak jeszcze pije mleko i to z butelki ;)), i idzie spac.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
syn wstaje 6:30 -7:30 , zawsze o 11:30 kładę go do łóżeczka i do 14:30 śpi wieczorem 19:30 kąpiel i najpóźniej o 20-tej śpi

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Gdzie ubieracie swoje dzieci (36 odpowiedzi)

Witam, zastanawiam sie gdzie mogłabym nakupowac swojej córce troche rzeczy, chodzę szukam i...

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...

Gdzie kupię duże kartony? (18 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

do góry