Widok

OBRĄCZKI...

Dziewczyny czy znacie dobrego taniego jubilera, który robi szybko obrączki??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja zamawiałam w Lotni na Zaspie - jubiler koło poczty. Dawalismy swoje zloto w rozliczeniui w sumie czekaliśmy chyba tydzień z tego co pamiętam. A obrączki bardzo ladne i niedrogie, dozywotnia gwarancja, zmiana rozmiaru itp. w cenie usługi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
dzieki za informacje:)
jubiler Czarkowski na Grunwaldzkiej w Gdańsku (pomiędzy manhatanem i jantarem) - nasze były do odbioru po tygodniu

dobre ceny, miła i profesjonalna obsługa - polecam!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://www.jubilermj.pl/ gorąco polecam, my mamy od nich obrączki i jesteśmy baaardzo zadowoleni:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
My także polecamy P.Jubilera Czarkowski.Miła obsługa,przystępne ceny.Obrączki odebraliśmy po tygodniu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a spradzalalas u konkurencji? Mnie wyszlo 600zł wicej niz mowil na poczatku. Chyba Pani Aga to żona właściciela!! Ja nie jestem zadowolony z ceny, jakosc ok.
Co wiecej okazalo się pozniej przy piwku ze znajomymi, ze kiedyś tez tam byli i też ich przyciał. ODRADZAM, bo wplacicie zaliczke i bedziecie mieli d... tak jak ja, chyba, ze lubicie przeplacać.
prawie 1000 zł za robocizne u złotnika w lotni to nie jest tanio
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
tylko nie APART!!!!!!!! Drogie i wadliwe! Zapałacilismy 3500 zł i 3 dni po ślubie wysłaliśmy reklamacje- obraczki wygladały koszmarnie- wstydziłam się pokazać rodzinie obrączki juz na poprawinach
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
a my dziś odebraliśmy obrączki z Abrahama w Gdyni
baaardzo polecam!
tylko nie tego od 10 lutego a bliżej Starowiejskiej.. idąc od Starowiejskiej po lewej str
bardzo sympatyczni
szybko, sprawnie, tanio
Robiliśmy obrączki ze swojego złota i zapłaciliśmy tylko za robociznę
300 + 100 za zmianę koloru złota z "radzieckiego" na nowoczesny żółty :)
razem 400zł
zrobione bez fochów w tydzień
to ich standardowe terminy bez poganiania
image
Znalazłam adres na pieczątce

Zakład Złotniczy
Andrzej Borek
Abrahama 8
Gdynia
tel 621 78 25

wzory Łazura

POLECAM!
image
a ile mniej wiecej kosztuja obraczki u normalnego zlotnika jak nie ma sie zlota swogo?? ktos wie jakie sa stawki?
My na Zaspie w Goldexie placilismy za swoje 1400 zl.
image
my mamy z kruka, klasyczne, na zewnątrz wypukłe, wewnątrz soczewkowe - płaciliśmy troszkę ponad 1.200zł za parę (5mm)
image
u "zwykłych" jubilerów ceny są "ruchome" - ustalane w dniu zakupu w zależności od ceny złota w danym dniu/tygodniu
większe firmy - kruk, apart (niepolecany na forum przez kilka mężatek), yes, schubert itd. mają ustalone ceny i generalnie nie podwyzszają ich
w tych sieciowych też łatwo złapać jakąś promocję (myśmy np. w kruku załapali się na promocję -20% na dzień matki; teraz widziałam jest -10%)
w schubercie (np. w carefour na morenie) czy jubiltonie (np. auchan Gdańsk, galeria bałtycka) też widziałam -20% w promocji wiosennej (jeszcze wcozraj wisiała ta promocja)
image
My też Mamy od Czrkowskiego z Wrzeszcza. zapłacilismy 1500zł a są śliczne:) Ma mieć ez biżuterie ślubną więc można wszystko załatwić od razu. polecam:)
Hej, ja bylam u jubilera tego na abrahama blizej 10 lutego, a czemu tamnie kupowac? Pani mila, ale maz wlasciciel owszem nie wzbudza sympatii...masz jakies doswiadczenie?
ups... my stamtąd mamy obrączki...

co było wadliwe?
tak Czarkowski robi w dwa tygodnie mi osobiście zrobił w tydzień :D wzór z aparta a cena już nie :) naprawde polecam szybko i tanio
My zamówiliśmy w Apart. Po pierwsze, ich ceny są znacznie niższe od Yes i Kruka (mówię o obrączkach klasycznych, bez udziwnień, piaskowań itd.). Po drugie, u Kruka czeka się 6 tygodni, w Yes 3-4, a w Apart 10 dni.

Ponadto jedynie tam naprawdę podobał mi się i kolor złota, i wzornictwo, i fachowość, z jaką nas obsłużono.

Podsumowując - polecam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Aha, cena za parę 900 z małym hakiem.
Apart wiekszosc swoich wyrobow (jesli nie wszystko) sprowadza z... Chin :))
To tez niestety ma przelozenie na jakosc. Poza tym, jak juz w innym watku wspomnialam, 'apart' to malo szczesliwa nazwa dla czegos, co ma byc symbolem wiezi miedzy malzonkami i stalego zwiazku..
imageimage
Kamiku, przy poprzednim małżeństwie miałam obrączkę z Kruka. Stopień jej zużycia, wycierania się itd był piorunujący i więcej nic w tym salonie nie kupię. Apart ma rozsądne ceny i ładne wzornictwo - mogę tylko powtórzyć, że w mojej ocenie był najlepszym wyborem. Co do nazwy - na litość boską... Na tej zasadzie powinnam mówić, że mój pierwszy związek rozdziobały KRUKi i wrony. :)))
hahha dobre Sosna z tymi krukami, też mamy już upatrzone obrączki w Aparcie ale trochę zniechęciły mnie niektóre wcześniejsze posty więc już sama nie wiem, A długo macie te obrączki ?
Jasne, kazdy ma prawo do swojej opinii :))

Mi tylko wydaje sie co najmniej podejrzane, jesli pracownicy Apartu odradzaja dyskretnie swoim bliskim znajomym zakupy u siebie w sklepach..
Tlumaczac wlasnie co to za jakosc i jakie sa narzuty :)))
Ale kazdy wybiera co chce..
imageimage
my zamawialiśmy w Yes- obrączki do odebrania już po tygodniu, szybko i naprawdę ładnie,
a Apart... nie mam dobrego zdania.
w Aparcie ceny niby dostępne ale wykonanie ich już nie bo są bardzo cienkie i powyginały się i dlatego były takie tanie ,my niestety daliśmy się nabrać i byliśmy zmuszeni wykonać jeszcze jedne ale już u innego jubilera a dokładnie u Czarkowskiego we Wrzeszczu na Grunwaldzkiej wzór zrobiliśmy taki sam tylko on zrobił je porządnie i teraz jestem naprawdę zadowolona i jeszcze 1 ciekawostka zapłaciliśmy jeszcze taniej niż w Aparcie a są szersze :) czekaliśmy na nie tylko 9 dni Gorąco Polecam Czarkowskiego
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzięki za informację, jak pisałam wczesniej chcielismy z apartu i juz prawie bysmy poszli zamówić ale teraz to raczej tam nie zamówimy , tylko jeszcze narzeczonego musze przekonać bo się uparł na apart. Widze na forach że Czarkowski i Goldex mają najwięcej pozytywnych opinii. A Czarkowski ma jakąs stonę internetową ?
POzdrawiam :)
p.s. a w aparcie zwrócili Wam pieniądze???
polecam obrączki od p. Bielaka , naprawdę super, jesteśmy b. zadowoleni, zresztą nie tylko my, wystarczy poczytać co piszą do niego inni klienci
Nam również Czarkowski robił obrączki i jesteśmy bardzo zadowoleni. Szybko, tanio i są dokładnie takie jak wybraliśmy. Profesjonalizm i miła obsługa. Polecam w 100%
Straszna nagonka jest na ten Apart. Obrączki są dobrej jakości, ale ja noszę z czystego złota żółtego, bez żadnych głupot typu łączone złoto, kamyki, piaskowanie i inne bajery. Nie porysowała mi się, nie wygięła, nic się z nią nie dzieje, a wykonuję normalne prace domowe i zapewniam was, że obrączki nie zdejmuję.

W Aparcie był krótki czas oczekiwania, dobra cena i miła obsługa. Ja polecam.
to ja już sama nie wiem czy tam kupić czy nie, ja koniecznie chcę łączone i to z różowego i białego złota, łączone to nie głupoty,,,mi się żółte po prostu strasznie nie podoba i najchętniej całe z białego bym kupiła ale Narzeczony nie chce.
Sabii, dla jednego głupoty, dla drugiego nie, zgoda - dla mnie żółte złoto jest klasyczne i ponadczasowe... Nie wiem, czy wiesz, ale obrączek z mieszanego złota nie można ani później w razie potrzeby ani zmniejszać, ani powiększać! Jeśli narzeczony chce taką, a ty siaką, to może po prostu kupcie sobie każdy swój model? Nie ma przymusu w obecnych czasach, żeby nosić identyczne. :)
Wczoraj akurat też oglądałam obrączki i nie ma problemu ze zmianami rozmiaru nawet w trzy kolorowych.
image
image
My od lipca nosimy obrączki z apartu i jak na razie jesteśmy bardzo zadowoleni:)
Mamy w miarę klasyczne z obramówką z białego złota zapłaciliśmy coś około 2 tysięcy za parę nie zdejmujemy ich zupełnie mąż pracuje rękami i jest ok więc z naszej strony polecam :)
Opinia została zablokowana przez moderatora
W aparcie zwrot pieniędzy można sobie tylko pomarzyć ,pani powiedziała że to z naszej winy się tak powyginały że chyba ciężko pracujemy fizycznie, masakra
z tego co dobrze kojarzę to u Czarkowskiego stronka była w budowie i dopiero wstawiali zdjęcia ale już ponoć istnieje http://www.jubilerczarkowski.pl
Opinia została zablokowana przez moderatora
Ja też ich polecam obrączki zrobione szybko i są idealne, dokładnie takie jak chcieliśmy
image
image
image

tez polecam Czarkowskiego
polecam jubilera Goldex z Gdyni, dzis odebralismy od nich obraczki i sa sliczne, wykonanie solidne w 2 tyg zrealizowali zamowienie, zaplacilismy 1500zl
http://zlotykrazek.pl/
wszędzie tylko nie KRUK!
zamówiłam 30 września i jeszcze ich nie mam(!)
a Pani kierwiniczka salonu powiedziała nam że nie wie kiedy będę !
My szukaliśmy w Kartuzach z racji zamieszkania. Z własnym złotem (ruskim) cena kształtuje się różnie od 150 zł do ok. 300 za parę oczywiście po zamianie złota na standardowe. Jeszcze sie znie zdecydowaliśmy gdzie będziemy robić ale myśleliśmy że ceny będą wyższe.
ja jak najbardziej polecam Jubilera Czarkowski na grunwaldzkiej w Gdansku... obrączki rewelacja wykonanie, obsluga super, i przystepna cena... polecam!
Polecam Czarkowskiego naprawdę wszystko jest w jak najlepszym porządku, wykonanie, jakość , cena i obsługa
polecam GOLDEX... ja zamawialam z Gdyni na 10-tego lutego :)
Polecam p. Szymona Arendarskiego - obraczki@arsen-art.pl:)
image
jeżeli ktoś szuka czegoś nietypowego -polecamy obrączki od p. Bielaka - http://www.inneobraczki.pl , mamy z zapisem głosu, ale robi rożne inne pomysły, jesteśmy bardzo zadowolenie z jakości i obsługi
Wczoraj odebraliśmy nasze obrączki - są po prostu cudne, idealnie takie jak wybraliśmy, pieknie wygrawerowane...koszt niewielki, bo mieliśmy własne złoto. No i ta obsługa - z chęcią tam wrócimy po jakieś świecidełka ;)

Polecamy Czarkowskiego z Wrzeszcza - pełen profesjonalizm!!
image
Apart bardzo szybko realizuje zamówienia, nawet te złożone przez internet . No i solidnie wykonuje biżuterię.
My też polecamy Czarkowskiego- bardzo profesjonalna obsługa, obrączki wykonane zgodnie z każdym naszym najmniejszym fochem (bo pomimo ogromneeeego wyboru, chcieliśmy jeszcze pomarudzić i nie było z tym problemu), do odbioru po równiutko 2 tygodniach, cenowo zgodnie z naszymi przewidywaniami, grawer, możliwość poprawek. Bardzo dobre wrażenie i obrączki są piękne!
ja tez polecam Goldex z tym ze my zamawialismy w Fashion House, byly gotowe w 2 tyg i o 170zl tansze niz takie same u Czarkowskiego
CZARKOWSKi tylko i wylacznie. Chyba najwiekszy wybor obraczek jaki spotkalismy. Mila obsluga szybko wszystko super. W zeszlym tygodniu odebralismy obraczki i sa super !

Polecamy w 100% !!!!

jak odbieralismy obraczki mail nowe modele i nowego sprzedawce
nowego wystawce moze tak to ujme :P
image
mamy obrączki od Bielaka, jesteśmy bardzo zadowoleni, świetna obsługa i pomysły , można zamówić w Gdańsku albo na jego stronie http://www.inneobraczki.pl
Ja również należę do klientów pana Czarkowskiego i już nigdy nie pójdę do innego jubilera jest naprawdę słowny i solidny, bardzo się cieszę że zamówiłam z narzeczony u niego obrączki bo są takie jak sobie wymarzyłam i na dodatek wyszły całkiem nie drogo , bardzo podobne a nawet bym powiedziała że prawie takie same jak w aparcie a kosztowały 3x mniej :) po co przepłacać .
Polecamy Czarkowskiego z Wrzeszcza - pełen profesjonalizm!!
Czarkowski na Grunwaldzkiej REWELACJA duży wybór i w ogóle wszystko co piszą o nim to prawda. POLECAM
Podpisuję się pod opinią dziweczyn dotyczącą Czarkowskiego :-)
image
ja podpisuję się pod opiniami o Bielaku
odradzam zlotnik lotnia - przycina na zlocie, drogo liczy przy wymianie. cena przy odbiorze kilkaset wyższa. Z resztą jak wejdziecie do środka zobaczcie dwóch gości, jeden wporzadku starszy a drugi to tez starszy koles ale w dresach obwieszony zlotem do tego nieprzyjemny - zaluje ze dalem zaliczke ale zapewniali ze wyjdzie tanio. Dlatego ODRADZAM
Jeśli obrączki to tylko u Czarkowskiego!!!
My tez zakupilismy u czarkowskiego - właśnie czekamy na odbiór i juz nie mogę, bo zmodyfikowaliśmy wzór na swój własny :)
image
my właśnie odebraliśmy swoje obrączki od Czarkowskiego i jesteśmy zachwyceni! były gotowe w 2 tygdnie, według naszego wzoru i z naszego złota, więc wyszły ekstra tanio! polecamy wszystkim którzy się nie moga zdecydować :)
Odebrałem dzisiaj obrączki od Czarkowskiego. Szybko, sprawnie i bez problemów. Złoto miałem swoje - rosyjskie, czerwonawe w kolorze. Nie było problemów z pozbyciem się czerwonego odcienia - wyszły piękne, żółto-złote obrączki w cenie robocizny. Oczekiwanie: 1,5 tygodnia.
A ile wynosi robocizna jak ma się własne złoto?
jestem zadowoloną klientką p. Bielaka, też go polecam, on też bierze złoto w rozliczeniu
zależy od tego ile masz złota, i ile ważą obrączki które chcesz zamóić, my mieliśmy 12g ruskiego złota, i zrobienie 8g obrączek ze złota żółtego kosztowało nas 200zł
czyli 200 zł plus 4 g złota , to w sumie jakieś 700 zł, jak wszędzie
http://www.goldmark.com.pl/
My kupowaliśmy tutaj,zapłaciliśmy 1650 zł z tylko ich złota. Wyglądają ślicznie, nie wiem jak z użytkowaniem bo na razie czekają na termin, ale znajomi tam zamawiali i są bardzo zadowoleni.
oglądam stronę Czarkowskiego i widzę że on nie ma żadnych swoich wzorów, tylko handluje obrączkami innych firm, ciekawa jestem czy ma chociażniższe ceny niż inny handlowcy ?
My mamy od Czarkowskiego, Łazur ale kolekcja nie pamiętam.

Czekaliśmy koło 2 tygodniu, robocizna ok 800 zł, plus nasze złoto.

Obrączki ładne, czy trwałe się okaże, na razie minęły 3 miesiące i lekkie rysy z naszej winy :)

Pozdrawiam
bo Czarkowski to nie jest złotnik to jak może mieć swoje wzory ja zamawiałam u złotnika z tradycjami i nie płaciłam 800zł za robociznę
Koleżanka też robiła u prawdziwego złotnika, polecanego tutaj zresztą, zapłaciła połowę mniej i miała dwu kolorowe. Po miesiącu rozpadły się na pół. Może miała pecha, może nie.
I jeszcze jedno, chodziliśmy po wielu złotnikach w Gdyni i w Gdańsku, jeśli chodzi o cenę wzoru jaki chcieliśmy, wszędzie były takie same plus minus 100 zł. Jeśli chodzi o zwykłe proste złote to i cena mniejsza. Plus dodatki jak grawer czy diamenciki.
obeszliśmy wiele firm , nie pasują nam apart i yes, duże sklepy z "masówką" Klient traktowany jak numer, Czarkowski nie zrobił najlepszego wrażenia, oferuje obrączki dużych producentów, podobnie inni, z cenami zgadzam się z Olą, dość sympatycznie rozmawiało się z p. Marszalec - pokazała ofertę Bielaka, ale jeszcze się nie zdecydowaliśmy
W sumie wszędzie pytaliśmy się o jeden wzór, który jako jedyny wpadł w oko nam obydwojgu.

Nawet w aparcie za parę zwykłych cienkich można było dać 1000 zł, przynajmniej w tamtym roku, teraz znowu złoto poszło do góry, więc i ceny. A wiadomo, że apart jeszcze swoje marże narzuca.

~aga i marek
Bielak te obrączki ma odważne, woleliśmy skromniejsze, ale też nam polecały go inne pary. I cena też ciekawsza, jak oferta ;)
Czarkowski taki trochę zarozumiały, ale najważniejsze, że obrączki nam pasują i się podobają.
jeśli chodzi u ceny u Czarkowskiego, to np. za klasyczne jakbys chciala u niego nowe to ponad 2000, ze swojego zlota to 750 (-10% z ulotki to 675), a jak masz wiecej swojego zlota to moze Ci jeszcze doplacic jak niektorym (85 zl za gram). jak dla mnie Pan wydaje sie mega mily i otwarty, za to mieszane uczucia mam do Pana z Goldexu na Pilotow.. jak asystentka chciala nam pokazac oferte skomentowal 'po co? panstwo tylko chcieli zapytac'... masakra..
Bielak odlicza 99 zł za gram złomu który przyniesiesz
Nasze obrączki, szerokość 5mm, wzór: łazur, subtelna, 5 mm, białe i żółte złoto na pół.

Dodatkowo matowione, plus jeden diament (150zł) i grawer, gdzie palce mamy nie małe, miało nas kosztować 1800 zł, ale mieliśmy własne złoto, więc 800 zł (robocizna, diament i grawer)

Więc jak zwykłe cienkie złote mogą kosztować u niego ponad 2000zł? Aż tak złoto od końca tamtego roku nie podrożało.

Nie wywyższam Czarkowskiego, nie chce mu robić reklamy. We Wrzeszczu niedaleko Dworca też jest bardzo doby jubiler, pod arkadami, ale am akurat było nie po drodze ;)

Za to Pana na przeciw Galerii Bałtyckiej jakoś nie polecam, był nie miły, nie chciał pokazać wzorów obrączek. A i sam swoim wyglądem nie zachęcam do kupna u niego.
jesteś pewna, że chcesz diament? nam odradził, bo potem podobno problemy ze zmianą rozmiaru :
Mam diament, i w jednym odradzali innych nie, zobaczymy jak będzie w przyszłości.
to zależy ile gram złota masz swojego, ja robiłam obrączku u Czarkowskiego i nic nie dopłacałam, ani złotówki, bo miałam sporo swojego złota. Obrączki są piękne i solidne.
a ja polecam allegro moge podac nawet link do firmy od ktorej ja bralam 650 za komplet naprawde ladne
A może ktoś ma takie obrączki ? Jestem w nich zakochana. Jak się noszą?
http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,3,7148
faktycznie czeka się 30 dni?
Śliczne, ale przy takich też jest chyba problem z regulacją w przyszłości (zmniejszaniem/zwiększanie).
Ale bardzo ładne.
My czekaliśmy 30 dni, ten wzór bardzo ładny. Najlepiej bezpośrednio wypytaj o wszystko w Aparcie. My z naszych jesteśmy bardzo zadowoleni.
obrączki Apartu nie są warte swoich cen, to tylko zadęcie wywołane reklamą za którą i tak płacą nabywcy, obsługa w salonach niekompetentna
odebralam już obrączki od p. Czarkowskiego i są prześliczne ;) miałam obawy, bo wzór był nasz własny i zastanawiałam się, czy Pan podała, ale podałał w 100%, obrączki są piękne, teraz jeszcze poleżą 5 miesięcy w pudełku więc pewnie przed samym ślubem oddam je jeszcze do polerki :P
a co do tych z Apart'u to są ładne i moim zdaniem nie powinno być większego problemu z powiększaniem, ale zastanów się nad soczewkowymi, są duzo wygodniejsze i nie odparzają ;)
jak beda lezaly tylko w pudelku to nie musisz dawac do polerki. nic z nimi sie nie stanie :)

my kupiliśmy w Modern Silver

My szukaliśmy obrączek na targach ślub i wesele w Gdańsku. Porównywaliśmy różne firmy i wypadło na modern silver, bo mieli zdecydowanie najlepsze ceny na Łazura. Sklep mają w Gdyni. Fajna obsługa, grawer był gratis. Przy okazji są też uczciwi, bo obrączki przyszły trochę lżejsze niż zakładano i zwrócili nam różnicę o czym sami byśmy nie pomyśleli.
Polecamy każdemu :)

Czarkowski

Polecamy jubilera Czarkowskiego (Grunwaldzka) - mieliśmy własną wizję a zrobił dokłądnie to o co nam chodziło, a może i lepiej;) jestem bardzo zadowolona, zwłaszcza, ze było to dość ryzykowne, brać coś właściwie trochę w ciemno. Ale widać, że facet się zna, ma doświadczenie i wie o co chodzi wydziwiającym klientom:) Polecam !
My kupiliśmy od od P Z Stelmach. Kolekcja Moments 236. Dzisiaj odebrałam i są cudowne.

Inne tematy z forum Wesele

Co zamiast ciężkiego dymu na pierwszy taniec? (3 odpowiedzi)

Nie chcemy ciężkiego dymu przy pierwszym tańcu. Co innego można zorganizować, żeby dodać trochę...

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (62 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

Kasyno (5 odpowiedzi)

Verde Kasyno to platforma, która zapewnia bezpieczne i ekscytujące doświadczenie w grach...

do góry