Widok

OBRĄCZKI...

Dziewczyny czy znacie dobrego taniego jubilera, który robi szybko obrączki??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej, ja bylam u jubilera tego na abrahama blizej 10 lutego, a czemu tamnie kupowac? Pani mila, ale maz wlasciciel owszem nie wzbudza sympatii...masz jakies doswiadczenie?
My kupiliśmy od od P Z Stelmach. Kolekcja Moments 236. Dzisiaj odebrałam i są cudowne.

Czarkowski

Polecamy jubilera Czarkowskiego (Grunwaldzka) - mieliśmy własną wizję a zrobił dokłądnie to o co nam chodziło, a może i lepiej;) jestem bardzo zadowolona, zwłaszcza, ze było to dość ryzykowne, brać coś właściwie trochę w ciemno. Ale widać, że facet się zna, ma doświadczenie i wie o co chodzi wydziwiającym klientom:) Polecam !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

my kupiliśmy w Modern Silver

My szukaliśmy obrączek na targach ślub i wesele w Gdańsku. Porównywaliśmy różne firmy i wypadło na modern silver, bo mieli zdecydowanie najlepsze ceny na Łazura. Sklep mają w Gdyni. Fajna obsługa, grawer był gratis. Przy okazji są też uczciwi, bo obrączki przyszły trochę lżejsze niż zakładano i zwrócili nam różnicę o czym sami byśmy nie pomyśleli.
Polecamy każdemu :)
jak beda lezaly tylko w pudelku to nie musisz dawac do polerki. nic z nimi sie nie stanie :)
odebralam już obrączki od p. Czarkowskiego i są prześliczne ;) miałam obawy, bo wzór był nasz własny i zastanawiałam się, czy Pan podała, ale podałał w 100%, obrączki są piękne, teraz jeszcze poleżą 5 miesięcy w pudełku więc pewnie przed samym ślubem oddam je jeszcze do polerki :P
a co do tych z Apart'u to są ładne i moim zdaniem nie powinno być większego problemu z powiększaniem, ale zastanów się nad soczewkowymi, są duzo wygodniejsze i nie odparzają ;)
obrączki Apartu nie są warte swoich cen, to tylko zadęcie wywołane reklamą za którą i tak płacą nabywcy, obsługa w salonach niekompetentna
to zależy ile gram złota masz swojego, ja robiłam obrączku u Czarkowskiego i nic nie dopłacałam, ani złotówki, bo miałam sporo swojego złota. Obrączki są piękne i solidne.
My czekaliśmy 30 dni, ten wzór bardzo ładny. Najlepiej bezpośrednio wypytaj o wszystko w Aparcie. My z naszych jesteśmy bardzo zadowoleni.
Śliczne, ale przy takich też jest chyba problem z regulacją w przyszłości (zmniejszaniem/zwiększanie).
Ale bardzo ładne.
A może ktoś ma takie obrączki ? Jestem w nich zakochana. Jak się noszą?
http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,3,7148
faktycznie czeka się 30 dni?
Mam diament, i w jednym odradzali innych nie, zobaczymy jak będzie w przyszłości.
a ja polecam allegro moge podac nawet link do firmy od ktorej ja bralam 650 za komplet naprawde ladne
jesteś pewna, że chcesz diament? nam odradził, bo potem podobno problemy ze zmianą rozmiaru :
Nasze obrączki, szerokość 5mm, wzór: łazur, subtelna, 5 mm, białe i żółte złoto na pół.

Dodatkowo matowione, plus jeden diament (150zł) i grawer, gdzie palce mamy nie małe, miało nas kosztować 1800 zł, ale mieliśmy własne złoto, więc 800 zł (robocizna, diament i grawer)

Więc jak zwykłe cienkie złote mogą kosztować u niego ponad 2000zł? Aż tak złoto od końca tamtego roku nie podrożało.

Nie wywyższam Czarkowskiego, nie chce mu robić reklamy. We Wrzeszczu niedaleko Dworca też jest bardzo doby jubiler, pod arkadami, ale am akurat było nie po drodze ;)

Za to Pana na przeciw Galerii Bałtyckiej jakoś nie polecam, był nie miły, nie chciał pokazać wzorów obrączek. A i sam swoim wyglądem nie zachęcam do kupna u niego.
Bielak odlicza 99 zł za gram złomu który przyniesiesz
jeśli chodzi u ceny u Czarkowskiego, to np. za klasyczne jakbys chciala u niego nowe to ponad 2000, ze swojego zlota to 750 (-10% z ulotki to 675), a jak masz wiecej swojego zlota to moze Ci jeszcze doplacic jak niektorym (85 zl za gram). jak dla mnie Pan wydaje sie mega mily i otwarty, za to mieszane uczucia mam do Pana z Goldexu na Pilotow.. jak asystentka chciala nam pokazac oferte skomentowal 'po co? panstwo tylko chcieli zapytac'... masakra..
W sumie wszędzie pytaliśmy się o jeden wzór, który jako jedyny wpadł w oko nam obydwojgu.

Nawet w aparcie za parę zwykłych cienkich można było dać 1000 zł, przynajmniej w tamtym roku, teraz znowu złoto poszło do góry, więc i ceny. A wiadomo, że apart jeszcze swoje marże narzuca.

~aga i marek
Bielak te obrączki ma odważne, woleliśmy skromniejsze, ale też nam polecały go inne pary. I cena też ciekawsza, jak oferta ;)
Czarkowski taki trochę zarozumiały, ale najważniejsze, że obrączki nam pasują i się podobają.
obeszliśmy wiele firm , nie pasują nam apart i yes, duże sklepy z "masówką" Klient traktowany jak numer, Czarkowski nie zrobił najlepszego wrażenia, oferuje obrączki dużych producentów, podobnie inni, z cenami zgadzam się z Olą, dość sympatycznie rozmawiało się z p. Marszalec - pokazała ofertę Bielaka, ale jeszcze się nie zdecydowaliśmy
I jeszcze jedno, chodziliśmy po wielu złotnikach w Gdyni i w Gdańsku, jeśli chodzi o cenę wzoru jaki chcieliśmy, wszędzie były takie same plus minus 100 zł. Jeśli chodzi o zwykłe proste złote to i cena mniejsza. Plus dodatki jak grawer czy diamenciki.

Inne tematy z forum Wesele

Co zamiast ciężkiego dymu na pierwszy taniec? (3 odpowiedzi)

Nie chcemy ciężkiego dymu przy pierwszym tańcu. Co innego można zorganizować, żeby dodać trochę...

Dj Waldzior (7 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (62 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

do góry