Widok

ODPRAWY DLA PRACOWNIKÓW Z OLSZTYNA

Bomi Temat dostępny też na forum:
bardzo proszę o informacje o odprawach z Olsztyna.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak samo czekam ja ty z tymi odprawami to jest kilkanaście wersji te babsztyle to już się w tym wszystkim pogubiły ,ja rozumiem dużo ludzi ale jeśli wnioski wpłynęły 28.09 a dziś jest 15.10 to juz powinny zacząć przelewac kasę dla ludzi nie wiem na co czekają .Wszyscy nie mamy za co żyć .
sprawdzacie konta? może dziś zaczną przelewać kasę.Zastanawia mnie tylko jedno skąd tyle wersji o wypacaniu kasy ??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeśli wnioski wpłynęły 28.09 to mają min.30 dni na wypłatę taka jest procedura
czy ktoś z Olsztyna dostał odprawę? piszcie bo to gorący temat
dlaczego gorący ja nie mam ?? czy coś się wydarzyło ?
jest tyle wersji o odprawach wiec już serio nie ma sensu czytać tylko sprawdzać konto ,bo można zgłupieć od tych wszystkich informacji ,każdy wie i pisze co innego je dni że przelewy na wczoraj ,drudzy ,ze do końca tego tygodnia i tak w kółko .................mam juz dosyć wymiękam spadam z forum żegnajcie i powodzenia wszystkim.
W zeszłym tygodniu Pani z Funduszu świadczeń gwarancyjnych udzieliła informacji, że zostały zamówione w ministerstwie pieniądze na odszkodowania dla pracowników Bomi, w tym także z Olsztyna. W tym tygodniu fundusz ma przelać pieniądze na kanto Bomi. Bomi z kolei ma maksymalnie 7 dni by przelać te pieniądze na konta pracowników.. czyli za jakieś 2 tygodnie powinniśmy je dostać (początek listopada)
ja słyszałem że szybciej ponieważ księgowość bomi boi się trzymać pieniądze na odprawy i przelewa je tego samego dnia gdy dostaje je z funduszu.
Dziś kasa poszła do kadr Bomi,wiem bo przed chwilą dzwoniłem do funduszu i tak mi Pani powiedziała,dla Olsztyna też.Pozdrawiam
witajcie:) same dobre wieści ,jak by Panie się postarały kaska mogłaby być juz jutro.
To wcale niejest takie proste przygotować kase dla 800 osób miejmy nadzieje,że w piątku kasa będzie na jutro to niema co liczyć.
moze i nie jest proste ale w takim razie jak co miesiąc dokonywały przelewów naszych wypłat i od naszych kadrowych z Olsztyna dostawały naliczone płace 7-go i dawały radę przelać na 10 tego dla ponad tysiaca ludzi więc o czym tu deliberować.Wszystko jest mozliwe.
Pieniedze z funduszu zostały w dniu dzisiejszym przelane na konto Bomi
Poniżej pismo:

Gdańsk, dnia 23 października 2012r.

W odpowiedzi na zapytanie otrzymane drogą elektroniczną w dniu 22.10.2012r. w sprawie wypłaty świadczeń należnych byłym pracownikom Bomi S.A. w upadłości układowej w Gdyni informuję, iż po rozpatrzeniu wykazów uzupełniających złożonych przez Zarząd spółki zgodnie z art. 15 ustawy z dnia 13 lipca 2006r. o ochronie roszczeń pracowniczych w razie niewypłacalności pracodawcy (Dz. U. z 2006 r., Nr 158, poz. 1121 z późn. zmian.), zostały przekazane w dniu dzisiejszym środki na wypłaty należności pracowniczych, które pracodawca ma obowiązek wypłacić pracownikom w ciągu 7 dni.

Z up. DYREKTORA
Wojewódzkiego Urzędu Pracy w Gdańsku

Ryszard Wikarjak
Wicedyrektor ds. Organizacyjnych

Wszelkich dodatkowych informacji udzielamy od poniedziałku do piątku w Gdańsku przy ul. Rzeźnickiej 58 w godzinach od 7.30 do 15.30 lub telefonicznie pod numerem telefonu 58 32 09 109 do 110.

Tak jak powiedział przedmówca, Bomi ma 7 dni na przelanie odpraw, miejmy tylko nadzieje że nie będą czekali do ostatniego dnia:)
Czy ktoś dzwonił dzisiaj do kadr żeby je pośpieszyć z wypłaceniem nam kasy?
ja dzwoniłem nikt nie odbiera .
Dodzwoniłam się do kadr i pani tam mi powiedziała,że dostali pieniądze za osoby z 31 sierpnia 1 września i 15 września teraz czekaja na informatyków żeby podłączyli im program ale powiedziała też ,że to jest tak dużo pracowników i pieniędzy ,że mają czas do 31 października i do tego czasu napewno wypłacą nam kase niewiadomo czy wyrobią sie wcześniej chociaż mówiła że będą pracowały dzien i noc żeby jak najszybciej nam wypłacic tą kase.
Nie wierzę w ich pracę dzień i noc, także mogliby sobie darować takie gadanie. To tylko zbywanie, tych którzy dzwonią i chcą się dowiedzieć czegokolwiek (bo przecież w tej firmie nigdy nic nie wiadomo).
jeżeli Panie Kadrowe złożyły taką deklarację pieniążki powinny dziś być na kontach chociaż kilku osób ,z pewnością kto dostanie pochwali sie na forum.Wtedy zobaczymy.Dajcie znak .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
jezeli beda placily alfabetycznie to ja powinnam dostac szybko napewno dam znac
do góry