Widok

OKULARY dla maluszka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam dziewczyny!
Bylam dziś z dzieckiem u okulisty,no i po badaniach okazało się,że musi nosić okulary.
I teraz niewiem czy iść do innego lekarza i sprawdzić to jeszcze raz,czy kupić okulary(niewyobrazam sobie jak miało by to wyglądać-corcia jeszcze raczkuje,i wszędzie się wspina)
czy poprostu odczekać.
Czy ktores z Was maleństwo nosi okulary?
prosze o rade
pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ośrodek Okulistyki Klinicznej spektrum oferuje doskonałą opiekę okulistyczną dla każdego, Jest tam też optyk, gdzie znajdziecie świetne okulary. Polecam!

Dla córki kupiłam okulary http://dentysta.mazury.pl/index.php/2019/08/05/specjalistyczne-okulary-dla-dal/ nosi dumnie.
Moja córeczka chciała koniecznie czerwone oprawki, trochę się naszukaliśmy zanim znaleźliśmy takie, jakie chciała.
W salonie Fielmanna udało nam się dorwać fajny dziecięcy model.
Dobrze, że są 3 lata gwarancji, bo je trochę wygina i przegina.
to, że dziecko będzie nosić okulary to nie jest takie straszne. Ważne, żeby dobrze widziało, tylko pozostaje kwestia doboru okularów, jak będziecie potrzebować porad warto zajrzeć tutaj http://www.jzo.com.pl/pl/pages/content/8,dla-krotko-dalekowidzow.html fajnie napisane, czym się kierować przy doborze okularów dla dzieci.
hej wiem że dawno tu pisałaś ale mogłabym prosić o info na maila gdzie kupiłaś okularki??? mój mail djzabcia@gmail.com
Mamy bardzo podobne, chyba troszkę inny kształt szkieł (i kolor oprawek). Uszka trochę się "przyginały" jak oprawki były minimalnie za duże, teraz od dłuższego czasu jest OK.
image
image
moze wyginac w kazda stone i ich nie polamie
moja mala ma takie niestety przez te gumke troche uszy jej odstaja ale nie narzeka i nie sciaga http://allegro.pl/listing.php/search?string=oprawki&category=17285&sg=0&order=t
moniall z drugiej strony nie można dziecka zniechęcić. I bądź tu człowieku mądry ;-)
image
image
witam dziewczyny
ja równiez mam do sprzedania oprawki miękki plastki , okrągłe, z gumką z tyłu aby nie spadaly , z pojemnikiem i chyba powinnam miec jeszcze chusteczke. 100pln. kolor śliczny niebieski.
Własnie Gosiu_dim chyba trzeba byc nieustępliwą jak w innych rzeczach. Sama juz nie wiem co robić.....
image
Moja ma nadwzroczność i zeza. Pierwsze okulary w wieku około 7 miesięcy +2.0, potem po niecałym roku zmiana na +2.25, po kolejnych 5 miesiącach +2.75, a w tym roku być może zabieg na zeza. Do tego zaklejanie szkła na zmianę jednego dnia lewe, drugiego prawe.
moniall, u nas też był okres buntu (na same okulary i na zasłanianie plastrem lub obturatorem), ale przeszedł i mała sama prosi o okularki. Chyba pomogło to, że dzieci w żłobku nie zwracają uwagi a "ciocie" zakładają tak samo jak rodzice i nie ma odwołania ;-)
image
image
Mój synek ma wadę 2,25 i w lewym oczku astygmatyzm. Na poczatku, czyli jak miał chyba 7-8 miesięcy to nosił a teraz......jedna wielka walka, krzyk, płacz i nie wiem co jeszcze i przez to niestety odpuściliśmy i nie wiem co zrobić żeby zaczął nosić spowrotem :-(
image
u mojej córy wada jest niewielka, dostała okulary ze wzg na astygmatyzm 1,75 - dostała okularki korygujące w polowie czyli 0,75 z cylindrami.
a jakie wady mają Wasze maluchy?u mojego synka wyszła nadwzrocznosć 1,25 i lekki astygmatyzm, okulistka się wstrzymała i kazała skontrolować za p.oł roku, mały ma 2 latka
My mamy oprawki miraflex z gumką, używamy od półtora roku tych samych oprawek i są w porządku. Wzięliśmy trochę większe, nie dopasowane na styk, bo wiedzieliśmy że mała będzie nosić okulary przynajmniej przez kilka lat. Gumka minimalnie się rozciągnęła, ale ten plastikowy "zacisk" nadal działa bez zarzutu. Kształt szkieł jest zbliżony do "dorosłych" okularów, wymienialiśmy szkła juz dwa razy i zawsze były na miejscudo wymiany od ręki. W niektórych oprawkach są zupełnie okrągłe miejsca na szkła i teraz trzeba by było kupować nowe oprawki.
image
image
Dodam że ja córce kupiłam Centrostyle - wydaje mi sie ze to najfajniejsze okularki. Miraflexy są zbyt giętkie -wg mnie-no i ta guma pewnie będzie za jakiś czas wygladac tak sobie. Centrostyle sa minimalnie drozsze - o 50zl - ale sa z dodatkiem plastiku z przodu i wygladaja porzadniej, sa sztywniejsze, a mimo to b. bezpieczne. Fisher Price sa dla malych dzieci, tez cale z gumy i drozsze. Ja polecam te centrostyle - wejdzcie sobie na ich stronke i poogladajcie - wiem ze je mozna kupic u optyka na klinicznej, a u innych optykow nigdy nie ogladalam oprawek dzieciecych wiec neiwiem :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dla takich maluszków fajne są okulary na gumki, podobne jak te do pływania, ale nie wszędzie je maja... widziałam ostatnio w krewetce, koło Bomi...
image

Moja mała nosi już ponad pół roku okulary (a ma 16 miesięcy). Zaakceptowała je od razu - wyraźnie poprawilo jej to widoczność.
Zamówiliśmy Miraflex, są bardzo wytrzymałe i dużo tańsze od FP.
Nie ma na co czekać, lepiej żeby teraz wada sie poprawiła, a może nawet cofnęła, niż czekać aż się na maxa pogorszy.
Jeśli chcesz mam namiary na taniego dostawcę oprawek i szkiel - pisz na prv.
ja chodze z moimi corkami na zaspe do poradni i zawsze jak zmieniamy szkla dostajemy zniszke z nfz niewielka ,ale zawsze jest ,ja robilam mojej malej i zaplacilam niecale 200 zl ale to bylo 6 miesiecy temu ,na morenie u optyka na dole ,

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

perfumy.....gdzie kupujecie? (38 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

do góry