Widok

fOSIDAL- ktoś podawał dziecku??? jakie opinie?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
mój dwuletni synek dostał od pediatry fosidal syrop na kaszel, i chyba od niego ma biegunkę, nie chce w ogóle jeść i jest straszliwie marudny. idę jutro do innego pediatry bo kaszel jak był tak jest. jak ktoś używał to proszę o opinię?
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja podaje mojej starszej Fosidal za kazdym razem jak bardziej ja jakas choroba zaczyna meczyc (nie tylko zwykly kaszel, ale ogolnie jakies przeziebienie) i pomaga. Nasza lekarka mowi, ?e mamy to traktowac jako cos pomiedzy witamina c a antybiotykiem i podawac nawet sami bez niepotrzebnego ciagania Mlodej do przychodni. I rzeczywiscie jest bardzo skuteczny i zadnych problemow po nim nie mielismy. Lekarka nam go wypisuje nawet na zapas na wszelki wypadek przy okazji zwyklej wizyty.

Ale kazde dziecko moze reagowac inaczej, dla jednego skuteczne a inne moze by? np. uczulone, wiec jak cos si? dzieje to moim zdaniem i tak tylko lekarz moze to prawidlowo ocenic.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
fosidal to to samo co pulneo elofen eurespal. Niektórym pomaga innym nie. Większość rodziców ma to w apteczce
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
nam pomaga, córka szybko dochodzi do zdrowia...ale co rodzic to opinia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Znajoma stosowała ten syrop i o ile na początku wszystko było ok to po kilku dniach pojawiła się u niej wysypka i drażliwe gardło. To podobno są standardowe skutki uboczne. Ja tam wole nie ryzykować nie wiadomo czy coś cię leczy czy truje;/
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
bo fosidal ma takie świństwo jak żółcień pomarańczową, barwnik E110, który w części krajów jest już zakazany. W Polsce dodawany jest do słodyczy i jak powyżej do leku dla dzieci i to od 2 roku życia, kiedy organizm malucha jest szczególnie wrażliwy i jego ciałko wchłania wszystkie rzeczy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moja córka miała po syropie biegunkę i wysypkę.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mój syn miał teraz ten syrop, nic mu po nim nie było, jedynie po prostu nie działa na niego, po tygodniu brania żadnych efektów nie ma.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Wypróbowałam ten fosidal bo bardzo go polecali, ale zupełnie nie pomógł :/ farmaceutka poleciła dicotuss i ten wyleczył kaszel po 4 dniach. Różnica ogromna
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja staram się nie przesadzać ze wszystkimi laki i podaje je kiedy są naprawdę potrzebne. Co do fosidalu to mojemu dziecku lepiej se po nim odrywa i nie dochodzi do rozwoju choroby.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja swojemu daje Dicotuss Baby i nie zauważyłam aby coś złego się działo. Wpływ ma tu pewnie skład leku, czy czytałaś ulotkę? Dicotuss jest z samych naturalnych składników więc nie obawiam się takich reakcji po podaniu a jeśli chodzi o działanie to jest super na każdy kaszel.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja swojemu dziecku podaję fosidal i uważam, że to bardzo dobry syrop i przede wszystkim skuteczny. Dwukrotnie uratował nas przed zapaleniem oskrzeli.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

krem nawilżający do twarzy (44 odpowiedzi)

Jaki krem jest dobry bo nie wiem jaki kupić używałam garniera ale mi nie służy i teraz mam taka...

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...

do góry