Widok

OT: przygarnę labradora lub golden retrievera

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Bardzo chcemy psa, ponieważ planujemy dzieci w niedalekiej przyszłości, to zależy nam na: Golden Retriver lub Labrador, bez rodowodu ale rasowy ( wiem, wiem, znawcy powiedzą zaraz, że to się wyklucza, ale wiecie o co chodzi )

nie chcielibyśmy wydawac teraz kilku stów na psa, ale z miłościa się nim zajmiemy, jeśli ktoś ma do oddania, lub sprzedania za nieduże pieniądze, proszę o kontakt

papilio1@op.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
My wzielismy Labradorke ze schroniska..Piekan i zadbana teraz jest:)niestety, pieski ze schroniska maja marne szanse na znalezienie domu, a są bardzo przywiazane i warto uratowac takiemu maluchowi zycie;)

dziś przeglądałam ogłoszenia o adopcji psów ze schroniska, uryczałam sie jak dziecko ... wszystkie takie biedne i kochane. .. ale jednak barzdziej o dziecku myślę, że piesek który przeżył coś złego u poprzednich właścicieli, jest niewiadomej rasy i usposobienia ma większe szanse być agresywny lub coś takiego ... wiem, ze to nie reguła, i jeśli labradora byśmy w schronisku znaleźli, to bardzo chętnie, ale ja się boję ze z innym psem (lub psami) z tamtąd wrócimy

papilio1@op.pl
aha:)wiec tak--wezcie szczeniaczka..labradory nie nadaja sie do bloku00zreszta ktoremu pieskowi jest tam dobrze:0---lubia biegać, hasac na polach, w lesie... Trzeba je szczotkowa, czesto...Sa "humorzatse"..ale niezwykle wierne i oddane;)

ja całe życie miałam dużego psa i to myśliwskiego, mieszkalam z rodzicami w bloku w dużym mieszkaniu, pies był codziennie pare godzin na dworze, w koło były lasy, staw, nei sądze by się męczył z nami :)), więc mimo tego, że nie mamy domu z ogrodem, to i tak chcemy dużego psa :) umiem się takim zajać i na pewno nie skazywałabym go na zamknięcie w 4 ścianach :)

papilio1@op.pl
Up to you:)

wbre wszelkim opiniom
labradory i goldeny nie są "łatwymi" pieskami
najlepiej poczytaj najpierw o tych rasach i wtedy zdecyduj :)

a do schroniska warto sie udać, można znaleźć psy rasowe
ludzie oddają, porzucają różne psiaki :(

image
właśnie już się naczytałam i znam jednego labradora :)) jest przesłodki, kochany, uwielbia dzieci, jest grzeczny i nic nie niszczy :)))

papilio1@op.pl
tak to prawda
tylko labador musi się wybiegac i o dużo
i wtedy rzeczywiście energie spali i nie niszczy nic

jak jestes zdecydowana to trzeba znaleźć psiunka
czasem na tójmieście są ogłoszenia albo allegro

image
tak, właśnie przeglądałam dziś, ale akurat znalazłam tylko sprzedaż od hodowcy, wpisałam też w google "oddam labradora" bardzo dużo ogłoszeń, ale część sprzed nawet 2-3 lat, te aktualne obdzwoniłam, wszytskie nieaktualne, tego samego dnia znajdywały włąściciela

papilio1@op.pl
no tak to popularne psiaki :)

image
Tak sobie myślę, że za darmo to ciężko jest szczeniaka dostać czystej krwi ( choć bez rodowodu). A mieszańce są niestety niepewne i jak myślisz o dziecku to chyba nie warto ryzykować, że piesek może kiedys zaatakować dziecko....

Matyda, ur. 15.10.2008; 3430g, 54 cm
wiem, że cieżko dostać, dziś przejrzałam net, zdażają sie takie oferty, bo ktoś z przyczyn losowych (wyjazd, uczulenie na sierść ) musi oddać, ale własnie dzwnoniłam w 2 miejsca, w dniu wystawienia ogłoszenia odrazu ktoś się znajduje kto chce przygarnąć

papilio1@op.pl
labek to super wybór. mam czarnego rozrabiakę który nie ma jeszcze roku. Mieszkam w bloku i piesio ma się dobrze, nie wiem czemu chodzą takie opinie że labek nie może mieszkać w bloku tym bardziej że jest to rasa która musi być blisko człowieka więc odpadają kojce itp. otaczają go dzieci najmłodszy ma 4 latka i mój kofik jest bardzo do nich przywiązany praktycznie mogą z nim robić wszystko włącznie z ciągnięciem za uszy i ogon :) jeżeli zdecydujesz się na labka musisz pamiętać aby jeden spacer w ciągu dnia był dluższy żeby mógł sie wychasać. Jeżeli chodzi o goldeny to nie sa takie jak labki mogą kłapnąć zębami wiem bo mojego łobuza taki jeden golden poturbował :) Jedyną wadą labka jest to że za bardzo ufa ludziom psom i innym stworzeniom czasami konczy sie to katastrofą czlowiek kopnie, pies pogryzie a kot podrapie a ciapa nie umie się obronic:) i jeszcze jedno labki rzadko szczekają mają z tym kłopoty. acha zapomniala bym woda wszystkie kałuże oczka jeziora stawy baseny morze nie zależnie od pory roku są jego :) Labradory są wspaniale nie dominują wspaniali przyjaciele :)
Powodzenia

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

Energylandia (10 odpowiedzi)

Witam. Chciałabym się wybrać z dziećmi do Energylandii,a ponieważ to dość daleko od...

Wrzucanie fotek - ktok po kroku ver.2.0 (47 odpowiedzi)

Jako, że imageshack się zepsuło, wersja z innym hostingiem: 1. Wchodzimy na fotoo.pl...

do góry