Widok

OWCZAREK NIEMIECKI DŁUGOWŁOSY

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam.
Mam pytanie, ale nie wiem jak je fachowo zadać :-)
Więc tak po prostu zapytam, czy pies może żyć no wiecie.... bez suczki....,,bez sexu" ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
winogrona7, no, ale to chyba na coś chory jest?
Generalnie to dużemu psu nie potrzeba jakiejś super przestrzeni tylko "wybiegania"
Kkasia, duże rasy, zwłaszcza molosy mają zalecone aby nie dawkowac im dużego ruchu, oczywiście wszytsko w graniach rozsądku :)
To wcale nie oznacza że te psy są chore.
Mi to się zawsze kojarzyło, że tylko jamniki nie mogą chodzić po schodach. Jak widać całe życie człowiek się uczy:)
Do autorki wątku: jak najbardziej pies czy suczka nie musi być rozmarzana i jak najbardziej będzie żyć szczęśliwie. Jest taka fajna zasada: "nie wszystko co żyje musi być rozmorzone" i tego się trzymaj.
I tak jest już za dużo psów w schroniskach.
Najlepszym wyjściem jest kastracja psa. Nie ma tu dla niego żadnej krzywdy, pies się wyciszy, nie będą nim rządziły emocje i hormony. Nie kastrując psa wręcz go męczysz bo powstrzymujesz jego popęd seksualny który nie jest spełniony. To go stresuje, czesto psy nie kastrowane żyją krócej. Kastracja zapobiega też wielu chorobom np. rakowi jąder.
I zgadza się od 01.01.2012 jest ustawa zakazująca rozmnarzania i sprzedawania psów poza zarejstrowanymi hodowlami.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mam buldoga francuskiego i też nie moze chodzić po schodach :)
jak jesteśmy na spacerze i są schody to idzie zjazdami dla wózków :)
Novia właśnie :) ja mam psiaka ze schroniska i jest krzyżówką molosowatych :) 65 kg kanapowca :)
fajny psiak :))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry