Widok

OWCZAREK NIEMIECKI DŁUGOWŁOSY

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam.
Mam pytanie, ale nie wiem jak je fachowo zadać :-)
Więc tak po prostu zapytam, czy pies może żyć no wiecie.... bez suczki....,,bez sexu" ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nikt nie wie? Nikt nie ma psa?
Martwię się, bo mój pies ma 3 lata i może robię błąd, że go nie dopuszczam. Poradźcie coś
może żyć, ale co to za życie ;)

teraz jak jest zakaz rozmnażania psów to najlepiej takiego delikwenta wykastrować i przynajmniej problemu nie ma
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
jaki zakaz? Pierwsze słyszę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ogólnie pies "powinien" sobie móc ulżyć, ale jeden raz na całe życie na pewno mu nie starczy. Wtedy dopiero posmakuje co to znaczy i wtedy dopiero zaczną się jego szaleństwa.

Dlatego tak jak pisałam najlepiej wykastrować. I pies problemu mieć nie będzie ze swoim niespożytym libido i z ewentualnymi problemami zdrowotnymi i Ty nie bedziesz mieć problemu z psem.
no co ty, nie mów że nie słyszałaś?

Nie wolno rozmnażać psów w celach zarobkowych (nie wolno sprzedawać szczeniąt) jeżeli nie pochodzą z autoryzowanych hodowli.
Są organizacje, które tego ostro pilnują. Są kary, itp, itd.

A wobec tego nikt Ci suczki nie "udostępni", tylko po to żeby sobie pies ulżył ;)
Aby nie mieć problemu ze szczeniakami kupiłam psa. A teraz wychodzi na to, że też mam problem :-( Wykastrować nie mam serca :-(
ale to jest pies, on nie rozumie że jest kastrowany, że "straci męskość" czy coś w tym rodzaju. To tylko my ludzie robimy z tego moralny problem. Dla psa to naprawdę lepiej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale ten zakaz mnie zdziwił, bo córka 2 miesiące temu kupiła Labradora malutkiego.
kupowanie jest dozwolone ;)

może nie wiedzieli o zakazie tak jak Ty? ustawa weszła w zycie 1 stycznia tego roku

Teraz czesto widuje się ogłoszenia w stylu "Sprzedam szampon dla yorków za 700 zł, yorka dorzucam gratis" ;)
Ja nigdy psów nie sprzedawałam to się nie martwię o ten przepis. Jak mi Nelka zaskoczyła to za darmo wszystkie oddałam. Jednak teraz pilnuję , aby więcej szczeniaków nie było, bo nie będę w stanie ich utrzymać.
mój pies też nigdy nie miał suczki, ale na kastrację mąż się nie zgadza :P
ale na rozmnażanie bym się nie zdecydowała, bo to duży pies, nie chcę aby potem jego dzieci męczyły się w budzie, albo wylądowały w schronisku :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
,,Teraz czesto widuje się ogłoszenia w stylu "Sprzedam szampon dla yorków za 700 zł, yorka dorzucam gratis" ;)"

Ha ha...
Ja go nie chcę sprzedawać, bo to tak jakbym dziecko sprzedała.
winogronka
mój też duży, cały czarniutki , długowłosy.
Jest teraz przy budzie, ale nie non stop. Jest często spuszczany, bawi się z dziećmi. Zimą jednak jest w domu.
Jeśli chodzi o libido to kastracja nie zawsze daje efekt. Ja mam owczarka długowłosego i ze względu na to że mamy też labradora suczkę to po pierwszej ciązy ( nie wiadomo jak i kiedy-wg nas zawsze dopilnowane) daliśmy wykastrować psa(też po to żeby nie był taki terytorialny). Przy następnej cieczce spokojnie razem je wypuszczamy do ogrodu i pewnego wieczoru mąż woła mnie i mówi tylko się nie denerwuj ale mine miał nietęgą. Pies wisiał na suni i ewidentnie sobie używał tylko jego mina też jakby taka zdziwiona, że jakby ciś nie zagrało. Oczywiście ja szybko google, tel do weta a on mówi że tak moze być tylko że pies nie ma zdolności zapłodnienia. I poradził trzymać psiaki oddzielnie bo ją zajeździ :( no i po cieczce której się niebawem spodziewamy napewno wysterylizyjemy też sunie:)
Myślę, że krzywdą byłoby zamknąć takiego wielkiego psa w domu. Na podwórku ma dużo miejsca do biegania przynajmniej.
Gdybym mieszkała w bloku nie zdecydowałabym się na psa.
alias mój też próbował z Nelką, ale nie dał rady, bo ona za mała. W sumie może i lepiej, bo cóż by to wyszło? Ufo jakieś :-)
A nasza sunia jest wysterylizowana i co ja widzę pewnego pięknego dnia na spacerze?Dobiera się do niej jakiś wielki czarny,kundlowaty pies.Jęzor mu wisi do pasa i poważnie zabiera się do sprawy.Ale sunia warknęła ostro,otrząsnęła się i poszła.Wet powiedział,że mimo iż jest wysterylizowana,to w "te dni"(a raczej w czasie,kiedy byłyby te dni)zapach zostaje.Na szczęście popęd jej minął bezpowrotnie.Ale u Ciebie może się zdarzyć,że wykastrowany z wysterylizowaną będą sobie bezkarnie hulać:)
brom im zaaplikujcie ;P
"Dobre rodzicielstwo to w dużej części umiejętność radzenia sobie z własną bezradnością. (..) Trzeba rozstać się z wyobrażonym i wymarzonym dzieckiem po to, by spotkać się z tym, które ma się we własnym domu." A. Stein
Kasia akurat dla mojego psa nie wskazany jest zbyt duży wysiłek fizyczny, mimo że to tylko 3 latek, mieszkamy na 4 piętrze i nasza wet zakazała nawet chodzić po schodach, i to właśnie głównie bardzo duże rasy dla własnego dobra wysiłek fizyczny muszą mieć dawkowany z umiarem, także nie zawsze to co nam wydaje się najlepsze dla zwierzaka jest takim faktycznie

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

płyta indukcyjna czy gazowa? (26 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

do góry