Widok

Obfita miesiączka po porodzie pomocy:(

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam bardzo obfita miesiączkę ze skrzepami wielkości orzechów, zaczeło się we wtorek lekkim brązowym plamieniem(nigdy nie miałam tak przed okresem) od czwartku leje się ze mnie że cały czas muszę zmieniąć podpaski:(
Zawsze miałam okres góra 5dni i nie był tak intensywny czy to narmalne? dodam że to moja 5-ta miesiączka po porodzie, a rodziłam 10m-cy temu i wcześniejsze miesiączki były normalne... Czy ktoś może tak miał bo się denerwuje że to jakiś krwotok..
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
słyszałam że po porodzie krwawienie może się nasilać ale wcześniejsze miesiączki po porodzie były normalne. Dodam że strasznie boli mnie brzuch przy tym okresie natomiast wcześniej rzadko kiedy odczuwałam ból miesiączkowy..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
idz do lekarza, nawet chyba do szpitala bo do gina sie nie doczekasz,
ja mialam pierwsze 2-3 obfitsze nawet 2 tyg trwajace ale potem juz sie normalizowalo.zapytac lekarza nie zaszkodzi
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
mialam tak samo na poczatku
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
jeżeli co godzinę musisz zmieniać podpaski, to lepiej idź do lekarza, jeszcze skrzepy, to może ci się organizm nie oczyścił, lub co gorsze kawalek lożyska został,może usg będzie potrzebne, bo to jednak już nie pierwsza a 5 miesiączka to trochę dziwne
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
no właśnie dziwnę bo wcześniej miesiączki po porodzie były normane, dziś się przestraszyłam bo to już 5ty dzień intensywne krwawienie i pojawiły się skrzepy na dodatek:(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
WIesz co powiem Ci moją historie:
20 dni po porodzie o godz. 15 zaczełam krwawić ze skrzepami wielkości pięści. o 18 jak poszłam do toalety tyle krwi już ze mnie wypłyneło że straciłam przytomność. Pojechałam do szpitala okazało się że nie usuneli mi całkowicie łożyska i skrobanka. Lekarz powiedział mi że takie coś może się nawet zrobić rok po porodzie. Radzę jechac do szpitala
imageimage
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
miałam dokładnie to samo

po jakis 7miesiacach po porodzie mialam straznie obfite i czeste krwawienia, trwały dwa tyg z tygodniową przerwą
pierwsze 3 okresy byly normalne

pojechalam do lekarza zrobil usg i niby wszystko ok zlecil badanie betahcg ktore moglo wykryc czy przypadkiem nie zostalo cos w srodku
jednak wynik wyszedl ujemny wiec dostalam silne tabletki na zatrzymanie krwawienia
nie poskutkowały, dopiero tabletki anty podziałały
image
ja mialam rowniez mega obfita, jak dziewczyny pisaly skrzepy wielkosci dna od szklanki... ale sie unormowalo a pierwsza dostalam 2 tyg po pologu :))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
och...ja druga @ po porodzie i tez duzo gorzej niz przed ciazą, dłuzsza, z bólem brzucha i intensywniejsza://// ale jak piszecie ze to jeszcze sie powinno unormowac to pol biedy:)
image
Ale mnie nastraszyłyście jeszcze
bardziej dziewczyny:(
miałam zamiarjechać do lekarza jutro z samego rana , bo dziś był tylko na rano ale teraz chyba nie zasne:(
te moje skrzepy nie są takie wielkie jak Wy opisujecie, są takiej wielkości mniej więcej jak orzechy.
tydzień przed okresem byłam na kontroli u gina i stwierdził że mam zapalenie i przepisał ginalgin i miałam go wziąć pomiesiączce, wię może to przez to zapalenie:( ból brzucha mam okropny a normalnie przy okresie nie mam go prawie wcale, teraz cały czas na ibupromie jestem:/
mam nadzieje że do jutra rana przeżyje:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
niemartw sie tak moze byc przez miesiąć.tak miałam po porodzie.
image

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
magda, a byc moze jest to poronienie? w ciagu 5mcy od porodu moglo juz cos tam zafasolkowac... ja mialam taki @ o ktorym piszesz zaraz po pologu, 2 pierwsze byly masakryczne, ale to normalne. choc po 5mcach juz chyba nie do konca... daj znaka co i jak!
image

image
agitka jakie tabletki brałaś i ile pytam z ciekawisci bo tez mi przepisale ginekolog.

kobitka ale miałaś tak jak ja za którąś miesiączką z kolei po porodzie?

poronienie jest niemozliwe bo sie zabezpieczamy z partnerem.

byłamw szpitalu dostałam tabletki przeciw krwotoczne i mam się zgłosić do ginekologa jak krwawienie ustanie.

lekarka była tak nie miła ze wydusiłam z niej tylk że to nadmiernie obfita miesiączka i mam isc do swojego gina. usg wyszlo dobrze.

boje sie tylko ze przyczyna jest jakis rak albo inne choroby:(

wiem że na zapas nie ma sie co martwic ale mialam jakis czas temu cytologie 3-kę a niedawno byłam znów u gina powtórzyłam badanie czekam na wynik

jak nie urok to s****zka|:(
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (69 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

do góry