Widok

Objaw ciąży?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej, tak się zastanawiam, czy to możliwe, że taki biały śluz (twarożkowaty) - utrzymujący się już prawie dwa tygodnie po owulacji i nie zaniknął - jest objawem ciąży? Miałyście tak?

Nie wiem, czy w ewentualnie tak wczesnej ciąży są jakiekolwiek objawy?
Które mogłyby coś wskazywać lub rzucać podejrzenie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kropeczki... doskonale Cie rozumiem! ja tak samo i chciałabym i boję się. Rozsądek mi nakazuje ze to juz ten wiek, ale chyba psychicznie nie jestem do końca przekonana. Na razie postanowiliśmy nie uważać i jak będzie to bedziemy się cieszyć. Nie bój sie nie jesteś sama w swoich przemyśleniach. Wiem ze jest tu sporo dziewczyn które bardzo by chciały i im nie wychodzi i bardzo im współczuję a jednoczesnie zazdroszcze że wiedzą czego chcą ;)

A co do infekcji - miałam kiedys czesto takie problemy, moja doktor powiedziała, że taką grzybice mogą wywoływać tampony, chodzenie na basen itp. ale też czasem nosicielami niektórych bakterii moze być Twój mąż i nie mieć zadnych objawów a Ty co jakis czas cierpisz. Dlatego najlepiej idź do lekarza, dostaniesz najprawdopodobniej jakieś czopki a jeśli problem bedzie się powtarzał to wyślij na badania swojego męża.

pozdrawiam
Doruś
dziewczyny ja doskonale was rozumiem:)spójrzcie na suwaczek,jestem prawie na mecie:)i uwazam ze ciaza to jeden z najpiekniejszych okresów w zyciu kobiety a dziecko kocham ponad zycie mimo iż jeszcze jest we mnie...ale podejscie moje do ciazy było zupełnie inne przed tym jak zaszłam...my w ogole nie podjelismy decyzji ze chcemy dziecko-poprostu tak wyszło,ja juz nawet miałam mysli typu:"nie chce miec dzieci,dzieci beda przeszkoda w karierze,mam super prace rozwojowa ale tez czasochłonna i nie ma miejsca na dziecko,dobijam do 30 i przed bym nie chiała a po juz jest ryzyko wiec moze jak bedziemy mieli 35 to adopcja..."teraz uwazam ze byłam głupia-poprostu:)i ciesze sie ze mała zagnieździła sie we mnie,bo zycie byłoby puste bez tego:)...kazda kobieta dojrzewa do decyzji o dziecku,czasami bedac u schyłku ciazy,czasami dopiero po rozwiazaniu:)wiec wasze obawy sa zupełnie naturalne:)..mnie euforia dopadła jak zobaczyłam 2 kreski na tescie-szybko,potem juz tylko rosła irosła,na pierwszym usg jak zobaczyłam serduszko bijace poprostu sie popłakałam z radosci a teraz...hmm ...starsznie nnie moge sie doczekac małej:)zycie przewrociło sie do gory nogami,ale pozytywnie,nabrało innego wyrazu i sensu:)teraz jest cudowniej niz kiedykowiek wczesniej:)nasza rodzinka jest juz pełna:)mam cudownego meza i cudowna córeczke-jeszcze w brzuszku ale juz niedługo:)

Ja na samym poczatku ciazy mialam lekka infekcje ale przeszlo po globulkach ktore przepisal mi lekarz.
Ja chciałam mieć dziecko, ale po tym jak zobaczyłam 2kreski to mi całe zycie przeleciało przed oczami i pierwsza reakcją było:.. "ja nie jestem na to gotowa, chyba jeszcze nie chce..!" ale wszystko sie zmieniło.. z dnia na dzień jest coraz piękniej, M traktuje mnie jak swoją księżniczkę, martwi sie dba, (chociaż czasem szlak go juz trafia jak rycze ze jestem juz gruba), masuje mnie, stopki i nawet zaczął sprzątac i zmywac sam z siebie naczynia, jestem z niego dumna ! :) i to chyba dzieki M czuje sie jak zaczarowana, aż strach pomyśleć że jak urodze wszystko wróci do normy :)wszyscy sa dla mnie tacy mili hihi

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
witam.
powinnam dostac miesiączke 5 dni temu. ale zamiast niej pojawiły sie brazowe uplawy- bardzo skape.

czy to mozliwe ze to ciaza???
Z tego co mówił mi lekarz to raczej nie. Mi też zdarzały się takie upławy, a za 2-3 dni dostawałam @.
Nie denerwuj się zrób test albo najlepiej idź do lekarza.

mi tez sie zdarzaly infekcje (choc dbam o higiene) nawet teraz gdy jestem w ciazy to mi sie zdarzyly i lekarz przepisal mi czopki dopochwowe ktore skutecznie ta infekcje wyleczyly...

udaj sie do lekarza i powiedz ze masz podejrzenia ciazy i te uplawy jezeli jest jeszcze za wczesnie by lekarz wykryl ciaze i gdyby ci powiedzial ze nic tam nie widzi ani nie wyczowa ciazy a to by byla zwykla infekcja to popros zeby dla bezpieczenstwa wypisal ci takie tabletki ktore maga brac kobiety w ciazy...

image
ja miałam przez pierwszy miesiac ciazy straszne upławy...i wlasnie nie byla to zadna infekcja tylko CIAZA :-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry