Widok

Objawy przedporodowe

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam jeszcze troszkę czasu,choć poród może nastąpić w każdej chwili,powiedzcie mi co mogę odczuwać na tym etapie ciaży?pobolewa mnie często podbrzusze,mam lużne stolce,do tej pory miałam zaparcia,noi brzuch raczej nisko,tylko nie wiem czy on się obniżył,bo cały czas miałam dość nisko usadowiony.Czuję również jak dziecko mi zadaje takie kłucia,chyba po szyjce,lub po pęchęrzu jak sie rusza.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ten czop to wygląda jak taka troszkę żelowa miesiączka;) mi odchodził 2 dni do samego porodu:) a do tego miałam skurcze, z przerwami kilka dni, w pewnym momencie zrobiły się poprostu tak silne,że miałam problemy z chodzeniem i wtedy pojechałam rodzić:) co do regularności to bym na tym tak do końca nie polegała bo ja miewałam np. pół dnia co 3 min, tyle,że przepowiadające to były, a te właściwe to jakieś takie nie za regularne były, tyle,że częste i bolesne bardzo, trudno przegapić:)
ja nie mialam zadnych objawow pod koniec ciazy. Zaczelo sie od skurczy. Czop odszedl dopiero w szpitalu jak przebieralam sie do porodu... Nie ma reguly no i nie ma co sobie wmawiac ze to juz chociaz wiem z wlasnego doswiadczenia ze bardzo by sie chcialo wkoncu urodzic:)!
ja mam termin na jutro i podobne objawy do twoich
mam nadzieje ze nie bede musiala jeszcze dlugo czekac
taka kulka śluzowa z krwią :)
Jak dokładnie wygląda czop?
mnie czop wcale nie odszedl, a kolezance 5 tygodni przed narodzinami :) hehe wiec reguly nie ma, chyba kazda z nas ma inaczej, tak jak i w ciazy :)
myślę, że odejście czopa jest przesłanką u mnie tak było, choć czekałam i czekałam na mojego malucha. czop a potem skurcze to moje jedyne objawy.
wszystkie te objawy to sa normalne na tym etapie, możesz jeszcze odczuwać skurcze nawet regularne, stały ból, podbrzusza i kregosłupa ;D na pewno od róznisz kiedy zacznie się prawdziwy poród :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

atopowe zapalenie skóry (17 odpowiedzi)

Dziewczyny co stosujecie dla swoich dzieci? chodzi o balsamy, kremy do twatzy i płyny do...

dom czy mieszkanie??? (435 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry