Widok

Obrączki z bajerami

Wesele Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, zależy mi na wypowiedziach tych z Was, które kupiły już obrączki: dwukolorowe, matowe, z wzorkami lub kamieniem i noszą je już jakiś czas. Ciekawi mnie jakie są Wasze doświadczenia i opinie. Czy faktycznie wszystko szybko się ściera, jest problem z powiększeniem/pomniejszeniem (czy była taka konieczność?) lub kamyk wypada, traci blask z czasem.

Strasznie podobają nam się obrączki z "bajerami", ale rozum podpowiada, że nie będzie to zbytnio praktyczne, a serce - by zaszaleć i sprawić sobie wymarzone obrączki na tą specjalną okazję...

Co o tym myślicie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ano będzie, choć tak błyszcząca jak niematowione wcześniej obrączki też moja obrączka nie jest i mam nadzieję, że nie będzie :)
Podoba mi się w nich, że są takie masywne, szerokie, grube, a zarazem te oczka dodają delikatności.
Nie znosimy żółtego złota, więc u nas tylko białe.
my mamy najzwyklejsze, z żółtego złota, bardzo wąskie (3mm). Są płaskie, bez żadnych zaokrągleń. Nie rysują się, nie haczą, nic w nie nie włazi. Do tego nie opatrzą mi się. No ale ja stawiam na klasykę i minimalizm. Poza tym obrączka miała pasować mi do pierścionka, bo noszę je na jednym palcu. No i mąż też chciał jak najskromniejsze.
Takie, tylko nieco węższe:
image
a my chcieliśmy najbardziej klasyczne z klasycznych i mamy:)

image

Przynajmniej od razu wiadomo, że to obrączka, bo czasem można mieć wątpliwości ;)
My kupiliśmy obrączki z białego i żóltego złota, są nacinane laserem. Nacięcie jest w środku obrączki, co sprawia że się ładnie mieni, i się nie wyciera.
Kupiliśmy w Rumi u jubilera koło Kredensu, grawer dostaliśmy wtedy gratis :) moja od oryginału jest zwężona bo ja mam drobne palce, męża jest szeroka taka jak oryginalnie :)
Ktoś jeszcze ma obrączki z bajerami? Jakie wrażenia??
Czy naprawdę są tak niepraktyczne??
Ja mam obrączkę łączoną żółte złoto + białe z motywem roślinnym...
Taka sobie wymarzyłam i taka też mam :) Nic się nie ściera, brudzi, rysuje, itp. jedynie zdjejmuję ją, gdy używam mydła w kostce do mycia rak, bo się wbija w szczelinki i cięzko doczyścić, tak samo przy kremach, balsamcha i oliwkach... Jestem bardzo zasowolona i polecam!

Zdjęcie slabej jakości (nie mam innego), nie oddaje całego uroku obrączek...
image
Mialo być zdejmuję** :)
Czyli widzę nie taki "diabeł" straszny, jak o nim mówią...

`Silje, ciekawa ta Twoja obrączka i w sumie nie będziesz miała raczej problemów z powiększeniem/pomniejszeniem, bo z łatwością można ją rozszerzyć/zmniejszyć.
z tego co wiem, to do chyba do 3 (czy 2) rozmiarów moglabym ją powiększyć lub zmniejszyć bez problemu i uszkodzenia graweru :)

Ale ja się zabezpieczyłam na przyszłość, zamówiliśmy sobie o rozmiar większe niż powinny być. Wiadomo teraz jest gorąco, palce puchną i dzieki temu oboje z mężem nie czujemy dyskomfortu związanego ze zmiana temp., poza tym mojemu mężowi trochę się przytyło, więc też się nie przejmujemy :)

Moja siostra rok czasu nosi już obrączkę lączoną ale zamiast wzorku ma diamencki wtopiony i też sobie chwali.

Jednak wszystko zależy od sposobu wykonania, wiadomo każdy jubiler robi po swojemu...
A wiesz może gdzie siostra robiła, bo ten diamencik ciągle chodzi mi po głowie...
Silje, naprawdę bardzo ładna i ciekawa jest Twoja obrączka. Ja mam już niedługo do odbioru swoje, ale tak z ciekawości, gdzie ją kupiłaś? bo jak chodziłam po jubilerach, to nie widziałam takich. Pozdrawiam:)
Moja siostra mieszka w Białymstoku, więc kilkaset km od Trójmiasta. Ale mogę polecić Ci swojego jubilera, bo jest sprawdzony, poza tym może będzie w stanie cos Ci doradzić. Moje koleżanki obrączki od niego noszą juz po 2 i 3 lata i są nadal zadowolone.
A gdzie robiliście swoje?
Niezapomniajka8, kupiłam ją w Gdańsku u jubilera na Kołodziejskiej... :)
szukaliśmy z mężem czegoś oryginalnego i masywniejszego, tylko u niego wzory były bardzo ciekawe (nie mogliśmy się na początku zdecydować na konkretny, tyle ich było :P).
my byliśmy wczoraj zamówić obrączki- po długich naradach wybraliśmy klasyczne płaskie, tylko przez środek laserem jest wyżłobiony rowek :) Też chciałam z diamentami, ale pani naprawdę odradzała- bo taką obrączkę można powiększyć tylko1-2 rozmiary. Więc ze względu na to że zaręczynowy mam też obrączkę- całą wysadzaną cyrkoniami i będę nosić te dwie obrączki na jednym palcu postawiliśmy na klasykę i myślę że dobrze zrobiliśmy :)
Do jakiegokolwiek jubilera bym nie napisała mejla, każdy odradza kamienie, wzorki, łączenia, rowki, bo potem nie można z tym nic za bardzo zrobić.
Ciągle się zastanawiam...Chyba wszyscy z mojej rodziny/znajomych noszą całe życie jedne i te same obrączki, nie było potrzeby zmniejszania/powiększania itp.
Chciałabym, żeby były wyjątkowe...Hm, ciężka decyzja.
oglądałaś obrączki Bielaka ?, on robi różne bajery, może Ci się coś spodoba i z tego co słyszałam podejmuje się zmieniać rozmiary
Tak, widziałam.
Nawet p.Bielak pisał, że takie obrączki są niepraktyczne.
Ale...w końcu raz się żyje, no nie?;)
do góry