Widok
Obrączki z bajerami
Dziewczyny, zależy mi na wypowiedziach tych z Was, które kupiły już obrączki: dwukolorowe, matowe, z wzorkami lub kamieniem i noszą je już jakiś czas. Ciekawi mnie jakie są Wasze doświadczenia i opinie. Czy faktycznie wszystko szybko się ściera, jest problem z powiększeniem/pomniejszeniem (czy była taka konieczność?) lub kamyk wypada, traci blask z czasem.
Strasznie podobają nam się obrączki z "bajerami", ale rozum podpowiada, że nie będzie to zbytnio praktyczne, a serce - by zaszaleć i sprawić sobie wymarzone obrączki na tą specjalną okazję...
Co o tym myślicie?
Strasznie podobają nam się obrączki z "bajerami", ale rozum podpowiada, że nie będzie to zbytnio praktyczne, a serce - by zaszaleć i sprawić sobie wymarzone obrączki na tą specjalną okazję...
Co o tym myślicie?
Byłiśmy w sobotę zamawiać obrączki i też chcieliśmy takie z bajerami, ale po rozmowie z złotnikiem stwierdzieliśmy, że chyba zdecydujemy się na bardziej klasyczne. Podpowiedział nam, które będą się szybko ścierać, a które będą trwalsze.
W końcu wybraliśmy łączone, część jest z matowago białego złota część z błyszczącego.
Podczas gdy wybiraliśmy obrączki przyszły 2 pary do regeneracji swoich obrączek, a mieli je zaledwie po parę tygodni (tylko, że pomomo ostrzeżeń złotnika zdecydowali się na takie bajerancki) i oczywiście podpowiadali nam żebyśmy wzieli jak najbardziej klasyczne, bo oni teraz żałują, że wybrali takie a nie inne.
W końcu wybraliśmy łączone, część jest z matowago białego złota część z błyszczącego.
Podczas gdy wybiraliśmy obrączki przyszły 2 pary do regeneracji swoich obrączek, a mieli je zaledwie po parę tygodni (tylko, że pomomo ostrzeżeń złotnika zdecydowali się na takie bajerancki) i oczywiście podpowiadali nam żebyśmy wzieli jak najbardziej klasyczne, bo oni teraz żałują, że wybrali takie a nie inne.
ja nauczona własnym doświadczeniem mogę się wypowiedzieć na temat obrączek z żółtego złota z elementami matowymi. Scierają się i za czasem obrączka cała się błyszczy. Oczywiście można biegać co pół roku do jubilera żeby je poprawił ale chyba nie o to chodzi. Teraz moja obrączka poprostu ma rowek w środku i cała jest błyszcząca. A cały urok w tym,że rowek błyszczaj a boli się wyróżniały bo były fajnie zmatowione.
Taki model wybraliśmy:
kiedyś wyglądały tak, teraz niestety całe są błyszczące i po tym macie z boku ani śladu
Taki model wybraliśmy:
kiedyś wyglądały tak, teraz niestety całe są błyszczące i po tym macie z boku ani śladu
my mamy dwukolorowe, z białego złota, płaskie, matowione, z taką "żyłką" cieniutką w środku z żółtego złota. jubiler mówił, że o 1-2 rozmiary da się przerobić w razie potrzeby. mat niestety starł się prawie całkiem, ale dzięki temu, że są płaskie a nie zaokrąglone, nie błyszczą się zbyt mocno. i są nadal śliczne :)
no to ja tez kilka slow...poczatkowo koniecznie chcialam obraczki dwukolorowe, mialam juz nawet model wybrany :) ale po wizycie w aparcie, gdzie rozmawialismy z bardzo milą panią, zmienilam zdanie !!
Pamietajcie, ze przed zamowieniem jakichkolwiek obraczek trzeba koniecznie sprawdzic, czy jest mozliwosc powiekszenia lub zmniejszenia, gdyz tylko niektore modele daja taka mozliwosc. a potem ciazka, paluszki ciutek spuchna... :) a i pamietajcie rowniez ze obraczka to symbol wiec musi chociaz ciutek obraczke przypominac :)
Pamietajcie, ze przed zamowieniem jakichkolwiek obraczek trzeba koniecznie sprawdzic, czy jest mozliwosc powiekszenia lub zmniejszenia, gdyz tylko niektore modele daja taka mozliwosc. a potem ciazka, paluszki ciutek spuchna... :) a i pamietajcie rowniez ze obraczka to symbol wiec musi chociaz ciutek obraczke przypominac :)
Mam matowane - kolor szampan, wiec z dodatkiem białego z cyrkoniami
Tak szybko sie nie zcierają, oczywiscie trochę, ale nawet po kilku latach nie są jeszcze błyszczące
Błyszczą sie tylko ściete brzegi, ale taki efekt był zamierzony :)

pytałam ostatnio o zmatowienie pierścionka - koszt ok. 30zł
nie wiem niestety jaką metodą to robią, bo jest ich kilka
Tak szybko sie nie zcierają, oczywiscie trochę, ale nawet po kilku latach nie są jeszcze błyszczące
Błyszczą sie tylko ściete brzegi, ale taki efekt był zamierzony :)

pytałam ostatnio o zmatowienie pierścionka - koszt ok. 30zł
nie wiem niestety jaką metodą to robią, bo jest ich kilka
kupowaliśmy obrączki matowe :)
teraz są już błyszczące :)
moją (z 3 cyrkoniami) można powiększyć o 1-2 rozmiary - pytałam na początku ciąży, kiedy to zaczęły puchnąć mi palce ;)
jednak ten 1-2 rozmiary to tyle co nic ;) dlatego teraz noszę srebrny odpowiednik mojej ślubnej obrączki - zrobiony przez Szwagra :)
(srebrną obrączkę na czas ciąży zamiast zmiany rozmiaru doradził mi Pan Suchowier u którego kupowaliśmy obrączki)
teraz są już błyszczące :)
moją (z 3 cyrkoniami) można powiększyć o 1-2 rozmiary - pytałam na początku ciąży, kiedy to zaczęły puchnąć mi palce ;)
jednak ten 1-2 rozmiary to tyle co nic ;) dlatego teraz noszę srebrny odpowiednik mojej ślubnej obrączki - zrobiony przez Szwagra :)
(srebrną obrączkę na czas ciąży zamiast zmiany rozmiaru doradził mi Pan Suchowier u którego kupowaliśmy obrączki)