Widok

Obrączki z bajerami

Wesele Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, zależy mi na wypowiedziach tych z Was, które kupiły już obrączki: dwukolorowe, matowe, z wzorkami lub kamieniem i noszą je już jakiś czas. Ciekawi mnie jakie są Wasze doświadczenia i opinie. Czy faktycznie wszystko szybko się ściera, jest problem z powiększeniem/pomniejszeniem (czy była taka konieczność?) lub kamyk wypada, traci blask z czasem.

Strasznie podobają nam się obrączki z "bajerami", ale rozum podpowiada, że nie będzie to zbytnio praktyczne, a serce - by zaszaleć i sprawić sobie wymarzone obrączki na tą specjalną okazję...

Co o tym myślicie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my mamy dwukolorowe, z białego złota, płaskie, matowione, z taką "żyłką" cieniutką w środku z żółtego złota. jubiler mówił, że o 1-2 rozmiary da się przerobić w razie potrzeby. mat niestety starł się prawie całkiem, ale dzięki temu, że są płaskie a nie zaokrąglone, nie błyszczą się zbyt mocno. i są nadal śliczne :)
Umchi, pocieszyłaś mnie strasznie, bo właśnie z brylancikami mi się maaaarzy:)
ja mam obraczki z brylancikami i wygladaja po roku jak nowe, juz nawet ja pomniejszałam, jedyny taki munus ze ma taki rowek i wchodzi jedzenie jak np robie pierozki, iwec musze pamietac zeby ja sciagac przed wejsciem do kuchni ;-). Kupowalimsy www.jubilermj.pl
ja nauczona własnym doświadczeniem mogę się wypowiedzieć na temat obrączek z żółtego złota z elementami matowymi. Scierają się i za czasem obrączka cała się błyszczy. Oczywiście można biegać co pół roku do jubilera żeby je poprawił ale chyba nie o to chodzi. Teraz moja obrączka poprostu ma rowek w środku i cała jest błyszcząca. A cały urok w tym,że rowek błyszczaj a boli się wyróżniały bo były fajnie zmatowione.
Taki model wybraliśmy:
kiedyś wyglądały tak, teraz niestety całe są błyszczące i po tym macie z boku ani śladu

image
Byłiśmy w sobotę zamawiać obrączki i też chcieliśmy takie z bajerami, ale po rozmowie z złotnikiem stwierdzieliśmy, że chyba zdecydujemy się na bardziej klasyczne. Podpowiedział nam, które będą się szybko ścierać, a które będą trwalsze.
W końcu wybraliśmy łączone, część jest z matowago białego złota część z błyszczącego.
Podczas gdy wybiraliśmy obrączki przyszły 2 pary do regeneracji swoich obrączek, a mieli je zaledwie po parę tygodni (tylko, że pomomo ostrzeżeń złotnika zdecydowali się na takie bajerancki) i oczywiście podpowiadali nam żebyśmy wzieli jak najbardziej klasyczne, bo oni teraz żałują, że wybrali takie a nie inne.
ja tez sie podlaczam :)
podlaczam sie pod pytanie bo mam dokladnie te same watpliwosci.

do góry