Widok

Ocena oplacalnosci zakupu

nie jestem posrednikiem ani nie reklamuje oferty. wiec posze nie usuwac tego posta

Witam juz z rok szukam mieszkania do kupienia. Do tej pory nic nie moge znalesc bo by mi sie podobało, czesto trafiaja sie fajne oferty jednak poza moim zasiegiem, teraz znalazlem cos ciekawego

http://domy.pl/mieszkanie/gdynia-maly_kack-witolda-2-pokoje-299999-pln-52m2-sba/dol1704678406

rok 2010. Mi sie podoba, młode mieszkanie, nie ukrywam ze kosztuje troche wiecej niz mam $. ilosc metrów ok. dzielnica tez nie bardzo od centrum. standard ok

Jak uwazacie jakie sa wady i zalety tego mieszkania ? Prosze o pomoc
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
przykładowa oferta z netu, linka nie podam, stron z projektami jest mnóstwo - poniższe, są to koszty ŚREDNIE, da sie taniej, da sie drożej, nie są to ceny minimalne... jak weźmiesz zamiast drewianych podłóg jakieś plastikowe góano albo wykładzine, to tym tropem idąc ze wszystkim zaoszczędzisz jeszcze z ~15%, ale nie wiem, czy chciałbym mieszkać w domu ze słomy ;)))

dom w stanie surowym postawisz za ~130 tysięcy :) (140m^2 podłóg)
za stolarke kolejne ~30k
instalacje kibelka, wanien, prądu, skrętki (wifi ssie), i innych pierdół ~35k
ocieplene + tynk + malowanie ~50k
podłogi + kafelki + jakieś podwieszane sufity i inne stolca ~30k

z czego ~60% to cena materiałów, więc część z pozostałych 40% zaoszczędzisz, jak zamówisz firme 'my ze szwagrem' - i dodatkowo 80% z tych rzeczy możesz odłożyć na czas jak będziesz miał kase.

problemem jest działka w centrum miasta, która np. w gdańsku niedaleko moreny kosztuje 2 000 000 (2mln) :)))))

jak masz działke, to problem z głowy...

edit: wpisz sobie w google: projekty domów :)
mówie, problemem jest działka... + ew. dojazd, jak nie masz auta
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
no to jak jestes taki cwany to wklej link do jakies dobrej oferty ; )
do 300k. Ja sie bez bicia przyznaje ze nie potrafie znalesc

50m, dobry standard za mniej niz 300k . w miare nowe niedaleko centrum...

chwarzno /pogorze odpada za daleko
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
300 koła za 2 pokoje na zadupiu

meble / parkiety / kafelki NIE są warte 100k :))) a zastanawiał bym się, czy dać 200 tys na mieszkanie w takiej dziurze

jak już chcesz ~tam mieszkać, to kup sobie działkę kawałek dalej, za ~200k i postaw dom za kolejne ~150 + wykończenie (wykończenie: drugie ~150k - ale można rozłożyć na długi okres)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Jaki program do wizualizacji mieszkania?? (22 odpowiedzi)

Hejka, może ktoś polecić jakiś fajny program gdzie bede mogla zaprojektować całe mieszkanie?...

Jak mieszka się w bloku? (17 odpowiedzi)

Czesto słyszy się, że mieszkanie w bloku to same udręki. Szczególnych powodów do zmartwień...

Rabata z różami (5 odpowiedzi)

Chciałbym założyć przy domu osobną rabatę z różami, tak aby wyglądała pięknie nie tylko w okresie...

do góry