Widok

Oczepiny - robicie czy nie?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Bo ja chyba zrezygnuje... Troche to zenada z tymi glupawymi konkursami - pan mlody rozpoznaje panne mloda po kolanku itp....

A Wy jak robicie?
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
My będziemy mieć oczepiny.czasem naprawdę można nieźle się ubawić.Wesele chyba min.po to jest by pobawić się i nieco inaczej niż zwykle a potem powspominać jak ktos biegał,skakał...Zupełnie inny był niż na codzień..Dużo też zalezy od orkiestry co wymyśli.A co byś chciała zamiast oczepin?
my chyba tez zrezygnujemy...
ale nie wiemy co w zamian-moze jakies pomysly?
Pokaz tańca erotycznego.
Dziewczyny nie wyglupiajcie sie, przeciez oczpeiny to najfajniesza rzecz podczas slubu! Uwazam ze slub to slub, inna uroczystosc niz wszytskie i nie nalezy na to patrzec przez pryzmat mega nowoczesnosci i czy to jest zenujace czy nie. Ja bym sobie odpuscila takie mysli, zobaczycie ze bedzie supppper!!
oczywiście że robimy, ale nie chce aby były za długie i zaczely nudziś gości
myśmy też mieli i nawet nie umiem sobie wyobrazić żeby oczepin nie było, kto każe ci robić głupawe konkursy, uważasz że tylko takie istnieją? u nas były raptem tylko dwa, bez żadnego rozpoznawania po kolanku i naprawdę wszyscy fantastycznie się bawili, ale to pewnie też zależy od gości, jeśli wiesz, że nie zechcą w tym uczestniczyć to faktycznie zrezygnuj; ja nigdy się z tym osobiście nie spotkałam żeby nie było oczepin
My planujemy tylko rzucenie wiązanki (bo welonu nie będę miała) i muszki i do tego jakaś jedna fajna zabawa, ale jeszcze nie zdecydowaliśmy sie jaka.
oczepiny to oczepiny, a zabawy oczepinowe to już inna sprawa, jest duży wybór i nie muszą być takie same jak na każdym weselu. Ja chce wybrać takie zabawy, których nie było na weselach w rodzinie/u znajomych aby czymś zaskoczyć, a nie po raz dziesiąty słyszeć list od kolegów z włoch do Pana Młodego czy wybrać "Karetę" która zrobiła furore wśród rodzinki, i za każdym spotkaniem jest wspominanie który wujek był kim;)
oczepiny muszą być - to podstawa :D a glupie konkursy jakoś się przeżyje one sa po to by bylo smiesznie i tyle a to jest wazne :D
My oczepiny bedziemy mieli ale bez takich konkursów "troszke tandentnych"
i niewiemy czy bedziemy robic ten wykupny taniec co się zbiera na przysłowiowy wozek czy kołyske...
myśmy mieli też bez "tandetnych" konkursów ;)

było rzucanie welonu i krawata, taniec wykupny i jeden konkurs dla czterech facetów, takie z przekładaniem kapeluszy z głowy na głowę, bardzo śmieszny.
aha, i ten z krzesłami, ale lekko zmodyfikowany. ja była pewna, że go nie zrobimy, bo jest strasznie oklepany, ale goście chcieli ;))

wcześniej w trakcie wesela był jeden konkurs taneczny.

żadnych podtekstów seksualnych nie było w żadnym konkursie ;)
myślę, że oczepiny są przydatne, żeby trochę rozruszać gości i urozmaicić czas, bo tak jakby tylko cały czas tańczyli, to szybciej ogarnęłoby ich znużenie... ale może się mylę, to są moje spostrzeżenia jako gościa na weselach :)
Bo wesele w ogole jest dla gości, dla pary młodej jest ślub. Na weselu goście mają sie dobrze bawić, co dla was jest tandetne im sie epwnie bedzie podobac zwłaszcza po kielichu.
my na pewno robimy :)
byłam na weselu bez oczepinowych zabaw - i nudno było trochę...I ja nie na weselu.
Anka, nie przesadzałabym, ani mi jak byłam gościem, ani mojej rodzinie nie podobają się zabawy z przekładaniem jajka przez nogawkę albo skakaniem po balonach, nawet po dużym kielichu.
Cóż, widocznie masz drętwą rodzine. Taka jest prawda, wesele jest dla gości. Nie mowie ze ma być wieś i tandeta ale zabawy jakieś muszą być, a jak ktoś jest ą ę to trudno
cóż, widocznie mam.
tańczymy, śpiewamy, bawimy się, ale nie lubimy tego typu zabaw.
jeśli taką masz definicję drętwoty, to trudno. ja tam taką drętwotę cenię.
wiesz , zdaje się, że nie chodzi o bycie ą ę tylko o wyczucie smaku. To że tobie się wydaje że takie zabawy są śmieszne po kielichu jak to nazwałaś, to Twoja sprawa . Dla niektórych nadal są żenujące. i stwierdzenie że wesele jest dla gości jest niestety często u nas dość popularne- choć wg mnie bez sensu - robisz coś na siłę bo przychodzą goście ? nie da się z tym pogodzić twojej wizji wesela? jeśli tak to ja Tobie współczuje.
to było do Anki - jak by co :)
do góry