Widok
Od kiedy dziewczynki interesują sie lalkami?
Siostrzenica mojego męża dostała na Boże Narodzenie lalkę bobasa, miała wtedy właśnie 14 miesiecy. Od tego czasu wszędzie z nią chodzi, śpi. Jesli córeczka koleżanki chcę lalkę, to widocznie ma taką potrzebę. Dzieci są różne, tak jak my. Jedne wolą lalki, inne misie, każde w innym wieku dorasta do różnych rzeczy.
Nie ma ścisłych norm od kiedy dziecko lubi bawić się lalką.
Nie ma ścisłych norm od kiedy dziecko lubi bawić się lalką.
Mój synek opiekuje się miśkami i lalką odkąd skończył półtora roku. Wcześniej trochę bawiliśmy się razem, a jako półtoraroczniak zaczął mieć napady czułości i opiekuńczości - karmi, przewija i układa do snu (ale chętniej psa, kota i miśka, niż lalkę).
Wózka już mu nie kupiłam, bo to było za wiele dla reszty rodziny, ale trzęsie się do wszelkich wózków odkąd skończył rok.
Wózka już mu nie kupiłam, bo to było za wiele dla reszty rodziny, ale trzęsie się do wszelkich wózków odkąd skończył rok.
hehe My kupiliśmy Maksa kuzynce na poczek wlaśnie lalkę i wózio i całej jej przyjęcie urodzinowe Maksiu był super tatą nawet przez chwile chciałam mu kupic ale zostało na tarmoszeniu misiaka ktory jadl byl kolysany przewijany itp :P
Poli chcemy kupic 1 lale na dzien dziecka teraz ma mała szmaciankę i ją cudnnie tulka do snu
Poli chcemy kupic 1 lale na dzien dziecka teraz ma mała szmaciankę i ją cudnnie tulka do snu
HA byłam dzisiaj z ta kumpelą na zakupkach no i wybierała bobasa dla córy z tym że dla mnie było to komiczne bo dziecko zero zainteresowania a ona bite 15 min stoi nad tym dzieckiem z lalka i trajkocze do niej ''Chcesz te lalę?,ale chcesz czy nie? i tak w kółko a dziewczynka znudzona i wogóle niezainteresowana,wzięła lalkę ale mała cały cza wywalała lalkę wózka,w końcu kumpela zrezygnowała z zakupu gdyz mała słabo cos zainteresowana lalą.a poprzedniej to ręce powyrywała,i na tym polegało jej zabawa.:)
moja Majcia 14marca skonczyła 2 latka ale już chwile wcześniej bawiła sie swoją lalką (ma kilka ale tą sobie upodobała najbardziej, nawet ją nazwała-KAKA:)) ale dopiero gdy urodziłam 2 dziecko (1marca tego roku) to zaczeła się nią "zajmować". Na dzień dzisiejszy KAKA ma zmieniane pampersy (nawet poprawnie:)), jest ubierana, jeździ w rowerku, śpi i nawet Maja karmi ją piersią :)
Moja córcia uwielbia lalki i to od dobrych kilku miesięcy, ok 5 miesięcy jest szał :) Lula je w identyczny sposób jak ja ją te same ruchy ta sama mruczanka, chodzi z nią, całuje wozi w wózeczku. Ma takie mniejsze bobaski i dwie takie mięciutkie. Także dziewczynki szybko łapią instynkt macierzyński :)