Widok

Od kiedy kupowac wyprawke dla noworodka?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Od kiedy kompletowalyscie wyprawke dla dziecka? Ja jestem w 11 tyg, ok 2 tyg temu kupilas ciuszki okazyjnie i slysze od wszystkich "to za szybko" "po co tak szybko" "wszystko sie jeszcze moze wydarzyc" irytuje mnie to .. to chyba moja sprawa. Od kiedy kupowalyscie i czy tez slyszalyscie komentarze ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ja zaczęłam kupować w drugiej połowie ciąży, kilka ciuszków tak na poprawę humoru ;p Po 7 m-cu zamówiłam takie rzeczy jak wózek, łóżeczko z wyposażeniem, pościele, kocyki i zaczęłam dokładnie sprawdzać co już mam a co muszę dokupić.

Nie chciałam zbyt szybko szaleć, bo niestety do 3go miesiąca ciąży często zdarzają się poronienia i głupio by mi było patrzeć na ciuszki ze świadomością, że dzidzi nie będzie (u mnie akurat 2 pierwsze ciąże szczęśliwie przebiegały ale trzecią straciłam i na szczęście nie zdążyłam jeszcze robić wyprawki).
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

W 11 tygodniu nawet mi do glowy nie przyszlo by cos kupowac. Wyprawke zaczelam kupowac w okolicach 30 tygodnia ciąży.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja tez kupowałam od razu - w ogóle się tymi tekstami nie przejmuj :) gratulacje i wszystkiego dobrego
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Badania mówią, że "średnio 1 na 6 potwierdzonych ciąż ulega poronieniu w pierwszych 12 tygodniach ciąży" z tąd wiele kobiet przynajmniej do pierwszego usg genetycznego wstrzymują się z powiadaniamiem rodziny o ciąży i kupnem wyprawki.
Po drugie, zabobon(90% społeczeństwa to katolicy, a w ten zabobon każda babcia wierzy), żeby nie zapeszyć...
Ja osobiście czekałam do tego pierwszego usg a potem po cichutku kupowałam malutkie skarpeteczki, bodziaki, to bardzo poprawia humor.
Wszystkiego dobrego, niech dzidzia się zdrowo rozwija.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Poza tym jak to tak innych razi to poprostu nie rozpowiadaj, że coś kupiłaś i będziesz mieć spokój ;-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja jestem w 27 tygodniu i się zastanawiam czy nie za szybko.....w 11 tygodniu.nke myślałam o tym
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja również 27tc i praktycznie nic jeszcze nie mam...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja jestem w 14-tym i jeszcze nic nie kupiłam. I z kupowaniem i w ogóle mówieniem znajomym i w pracy o ciąży czekałam do drugiego trymestru. Teraz jestem już w drugim, ale też jakoś na razie się boję kupować. Chyba poczekam chociaż do 5 miesiąca. Ale to kwestia totalnie indywidualna :) Mówi się, że byle nie w pierwszym trymestrze... Głównie dlatego żeby się nie wiązać za mocno emocjonalnie, bo jednak statystyki są w tej kwestii smutne..

Pierwsza rzecz jaka kupilam to byl sliniaczek i bylam po usg polowkowym. Ciuszki zaczelam kompletowc kolo 30 tc. Wozek i lozeczko kupilismy jak maluszek byl juz w domu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja jestem w 25 tc i mam dopiero wuzek i łyżeczki trochę rzeczy czy to nie za sxybko
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Co to jest wuzek?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wuzek jak wuzek, ale ma już łyżeczki hehe. Przecież dla noworodka łyżeczki to podstawowa wyprawka hehe
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

ha ha ha ha ha ha ale się uśmiałam :)

Ja kupowałam wyprawkę po ok 5 miesiąca. Wcześniej jakoś nie miałam do tego głowy bo miałam remont mieszkania. Najpotrzebniejsze rzeczy do wyprawki kupiłem tu https://www.onoplus.pl/pl/c/Dziecko/1213
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Spadaj z tą reklamą
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

...kupowałam... kupiłem....
Wciskasz reklamę i nawet nie wiesz czy jesteś facetem czy babką?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Gdzie ubieracie swoje dzieci (36 odpowiedzi)

Witam, zastanawiam sie gdzie mogłabym nakupowac swojej córce troche rzeczy, chodzę szukam i...

Gdzie mozna poogladać filmy online?? (47 odpowiedzi)

Znacie jakąś darmową stronke z fajnymi filmami online?

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...

do góry