Widok

Odchudzanie- Meridia

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy któraś z Was stosowała ten środek na odchudzanie? Miałyście jakieś efekty uboczne? Ile schudłyście w jakim czasie?

Z góry dziękuje za odp.

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja brałam. Efekty uboczne odczuwałam przez dwa pierwsze dni przyjmowania. Bolała mnie głowa i miałam zgagę. Później wszystko ok. W ciągu 3 miesiecy schudłam 12 kg (zaznaczam, że miałam z czego chudnąc). Potem odstawiłam. Teraz zamierzam znowu zacząć :)
Pamiętaj, że jest to lek działający głównie na psychikę.

image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A jak z odżywianiem? stosowałaś jakąś dietę? czy tylko same tabletki?

image
ata przy tych tabletkach po prostu tracisz apetyt. A poza tym faktycznie jadłam same lekkie rzeczy. Po prostu na takie miałam ochotę :)

image

polecałabym jednak odchudzanie pozbawione takich specyfików. osobiście nie mam problemów z nadwagą, ale w związku z tym,że jestem dietetykiem preferuję po prostu racjonalną dietę.

:) już po :)
Popieram ostatnią wypowiedź! Dodajmy sobie trochę ruchu, odejmijmy to, co niekorzystne w naszej diecie i odchudzanie gotowe!!

dziewczyny meridia to bardzo inwazyjny lek powoduje problemy z wątrobą niestety nie chroni przed jo-jo a nawet po odstawieniu obserwuje się znaczny przyrost wagi! moja Mamcia chciała zastosowac ten środek ale lekarz jej powiedział że nie warto niszczyć sobie zdrowia bo na odchudzanie żadna chemia nie pomaga !!!!

image

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
A mi mój endokrynolog powiedział, że to wszystko sprawa indywidualna. Cześć jego pacjentek musiała przerwać przyjmowanie Meridii bo bardzo źle się czuły (wymioty, migrena itd.) Ja natomiast bardzo dobrze przyjmowałam ten lek. I poskutkował. I nawet przy mojej nidoczynności tarczycy efektu jojo nie było.

image

Jeeeny, po co stosować jakieś środki na odchudzanie przy niedoczynności? Przecież wystarczy uregulować hormony i ewentualnie przejść na lekką dietę...
Agatha, u mnie niestety problem polegał na tym, że przez 11 lat leczenia nic nie dawało rezulatatu. Ani diety ani nawet sport. Miałam wachania wagi, ale nigdy nie bylo tak zeby waga znaczaco spadła. Rok temu endokrynolog po wnikliwych badaniach przepisał mi meridię i efekt był natychmiastowy. Zmieniłam nawyki żywieniowe przede wszystkim. Od wiosny mam przerwę, ale od lipca zamierzam znowu brać.

image

A jesteś pewna, że Twój lekarz dobrze ustawiał Ci hormony? Jakie miałaś ft3 i ft4 podczas leczenia, gdy nie mogłaś schudnąć?
O matko :( nie powiem Ci bo nie mam przy sobie wyników i nie pamiętam. W każdym razie długo miałam skoki FT3 FT4 ATPO i TSH. Od 2 lat wyniki mam w normie i dlatego zdecydował się przepisać mi meridię.

image

Wiesz, "w normie" nie znaczy dobre... Codziennie spotykam w necie osoby, które zmagają się z wagą, a mają zwyczajnie kiepsko ustawione hormony.

Na gazeta.pl jest forum Hashimoto i forum Choroby tarczycy. Tam są setki postów na ten temat...
Skoro ginekolog i endokrynolog zgodnie stwierdzili, że warto spróbować to myślę, że wiedzieli co mówią. Nie będę podważac ich kompetencji bo uważam, że są dobrymi specjalistami. U mnie zadziałało, więc tymbardziej nie mam podstaw do narzekania.

image

Tasia, ja generalnie podważam kompetencje lekarzy, jeśli chodzi o suplementację hormonów tarczycy. Może z 5% lekarzy "specjalistów" umie to robić, reszta dręczy pacjętki latami pozostawiając je w niedoczynności... Sama w to nie mogłam uwierzyć, ale na własnej skórze to odczułam.

Co prawda, skoro miałaś zlecane ft3 i ft4 to już masz szansę, że jednak trafiłaś na sensownego lekarza, ale z kolei problemy z wagą i przesuszone włosy to nadal oznaki niedoczynności...

"Skoki" TSH i przeciwciał to choćby w Hashimoto norma, czyżby lekarze twierdzili, że to coś dziwnego?
ja probowalam roznych cudownych tabletek na odchudzanie no i co nic.teraz jestm na diecie tzn.ogrniczylam jedzenie jem mniej i czesciej.nie glodze sie nie czuje ogromnego apatytu.ale przede wszystkim psychika.tzreba sie przygotowac do odchudznia.no i podstawa cwicznie ruch.ale to nie na tym polega ze jednego dnia bede cwiczyla do upadlego a kolejne odpoczywam.systematycznosc.cwicze codziennie.i stopniowo co dwa tyg zwieszam sobie ilosc cwiczen.no i najwzniejsze w koncu chudne.minelo 1.5 m-ca ja juz schudlam 10 kilo.no i dalej cwicze.mam z czego:)
ale to wszystko jest kazdego indywidualna sprawa:)
pozdraiwam i zycze odchudzania z pozadamymi efektami:)

image
gratuluję mądrego podejścia do sprawy :D

papilio1@op.pl
moja siostra bierze meridie ale ona nie moze sobie poradzic z ograniczeniem jedzenia przy normalnej diecie.Czuje sie dobrze ale moja kuzynka tez brala i czula sie okropnie jakby na haju byla ,nie mogla sie na pracy skupic

image
a propos tych tabletek na odchudznie dla mnie to jeden wielki chwyt reklamowy.nie wierze!chcesz byc piekna trzeba cierpiec:)na poczatku jest ciezko a pozniej uzalezniasz sie od cwiczen:)
pozdrawiam i milego dzionka:)

image
Tasia a dlaczego od lipca znów zaczynasz je brać skoro już straciłaś na wadze i zmieniłaś nawyki żywieniowe?

a co do ćwiczeń to słyszałam, że najskuteczniejsze ćwiczenia są wtedy, gdy dane ćwiczenie jesteśmy w stanie powtórzyć w takiej samej ilości w 12 seriach ( niezależnie od tego czy seria składa się z 5 czy 20 powtórzeń). niestety nie jestem w stanie potwierdzić tego z autopsji, ale skoro powiedział to ktoś związany ze sportem to jest to chyba w miarę wiarygodne ;)

a w sprawie chudnięcia to myślę, że największy kłopot jest właśnie z psychiką. przy czym i tak nie jestem zwolenniczką leków typu Meridia. prawidłowo powinno się chudnąć 1 - 1,5 kg na tydz. co zapewnia, że nie wrocimy do efektu jo-jo. pozatym dziewczyny dieta ma na celu zmianę nawyków żywieniowych!!! bo to, że będziemy się odchudzać jakiś czas, trzymać nawet dokładnie tego co jest w dietach "cud" nic nie da jeśli wrócimy potem do poprzedniego sposobu jedzenia.

osobiście polecam Wam spisanie sobie tego co zjadacie w ciągu całego tyg. dzień po dniu. spróbujcie też zaobserwować w jakich momentach podjadacie (niestety jest to częsty blędny nawyk): czy np. oglądając Tv, czytając etc. bo gdy zdacie sobie sprawę kiedy jecie najwięcej będzie łatwiej kontrolować to. nawyki podświadome są nawykami trudniejszymi do zwalczenia!

i jeszcze coś każda racjonalna dieta to dieta, która nie powinna pozwolić czuć się głodnym. pamiętajcie, że okresy głodówki są dla organizmu sygnałem pt.: "skoro mnie głodzą to jak już mi dadzą zjeść to zrobie zapasy na wypadek gdyby znów chcieli mnie głodzić" (to właśnie przyczyna wspomnianego już wcześniej efektu jo-jo) i do tego powinna być urozmaicona. wbrew pozorom nie musi być też dietą, w której będziecie musiały jeść tylko i wyłącznie produkty, których nie lubicie!

i jeszcze środek z natury bezpiecznych pomagaczy w odchudzaniu to czerwona herbata :] pozatym między posiłkami polecam dużo pić!

lato jest też o tyle dobre, że jeść chce się mniej więc myślę, że łatwiej rozpocząć dietę - racjonalną oczywiście.

ok starczy tych referatów :) pozdrawiam!

iciak, żeby pozbyc sie reszty złych nawyków typu: jedzenie późnym wieczorem. Niestety ze wzgledu na moją poprzednią pracę nie byłam w stanie tego wyeliminować bo wracałam późno do domu a jeść coś musiałam.

image

praca faktycznie bywa ogranicznikiem. i jak zawsze wszystko trzeba rozpatrzyć indywidualnie. wydaje mi się, że można przy silnej woli chociaż częściowo zmienić nawyki. a jeśli teraz masz inna pracę, ułatwiającą ich zmianę powinno pójść łatwiej. zwłaszcza, ze skoro piszesz, że częściowo już się udało to chyba i wola silniejsza?

Iciak, pisałaś że jesteś dietetykiem chciałam zapytać co sądzisz o głodówkach oczyszczających np 1- lub 3-dniowych?

image
ata211 napisał(a):

> Iciak, pisałaś że jesteś dietetykiem chciałam zapytać co
> sądzisz o głodówkach oczyszczających np 1- lub 3-dniowych?
>
>

tak prawie jestem - w poniedziałek mam dyplom potwierdzający kwalifikacje zawodowe :)

co do głodówek - 1 dniowa głodówka nikomu nie zaszkodzi :) nieraz jest też wskazana dla zdrowia, by organizm sie odtruł. osobiście polecałabym tylko dzień przed głodówką wprowadzić organizm - czyli zjeść coś lżejszego. i dzień po głodówce też nie rzucić się na jedzenie tylko delikatnie wprowadzić organizm.
niektórzy podczas głodówki stosują tylko picie wody ale są też inne sposoby na oczyszczenie.
ja stosowałam 3 - dniową dietę oczyszczjącą, która polegała na tym, że 1 dnia wypijało się od 2 - 2,5l kefiru z sucharkami razowymi, 2 dnia zamiast kefiru był sok świeżo wyciśnięty w miejsce kefiru, a 3 dnia wchodziły warzywa z wody. czułam się lekko nie byłam głodna i fajnie się sprawdziło.

a jeśli 1 dniowa głodówka tylko na wodzie to radzę wybrać lużniejszy dzień - sobotę lub niedzielę lub inny w który nie będziesz pracować - trzeba pamiętać, że organizm będzie tego dnia pozbawiony energii (poza tą którą wyciągnie z tk. tłuszczowej) i nie należy go wówczas przemęczać ;)

PS. zjadło mi się - sok był wyciśnięty z jabłek :)

Chciałabym zaznaczyć że składnik działający meridii to syntetyczna pochodna amfetaminy, która przy dłuższym stosowaniu może powodować uzależnienie - bo jakoś nikt o tym nie mówi, ale lekarze za często zapisują ten "lek". Powinien on być stosowany jedynie w leczeniu chorobliwej otyłości uniemożliwiającej normalne funkcjonowanie, wrecz szkodliwej dla zdrowia. Dlatego odradzam jego stosowanie osobom które chcą bez wysiłku zgubic pare kilo

[url=http://www.ezticker.com/]
image
[/url]

Inne tematy z forum Wesele

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

Garnitur ślubny dobrej jakości gdzie mogę kupić??? (99 odpowiedzi)

szukamy z moim przyszłym mężem dobrej jakości garnituru.... czy ktoś coś wie??

do góry