Widok

Oddaj krew :)

Żabianka Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Na weselniku już pisałam, może tutaj równiez uda mi się namówić chociaż kilka osób na kolejny odcinek akcji "oddaj krew"

10 LISTOPADA 2007, Żabianka godz. 10 - 14

My jedziemy :)

A tu informacje, które dostałam od kolegi z zaprzyjaźnionego forum:

"10 listopada 2007 w Gdańsku Żabiance, od godz. 10 do 14, kolo kosciola pw. Chrystusa Odkupiciela, będziemy po raz 10 (od 2005 roku) gościć ambulans Regionalnego Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa i trwać będzie akcja pod hasłem "Krew ratuje życie".

Po raz trzeci będziemy się starali zrobić coś więcej - nie tylko oddać krew.

8 września zorganizowaliśmy akcję krwiodawstwa i festyn pod hasłem "Bezpieczna droga" gdzie mówiliśmy o potrzebie bezpieczeństwa na drogach. Nasze zaproszenie przyjęły służby mundurowe, fundacje, stowarzyszenia i prywatne firmy.
Na naszej akcji 8 września 2007 krew oddało także kilku kierowców i stąd zrodził się pomysł kolejnej akcji z ich udziałem.

10 listopada pogoda na Pomorzu będzie już raczej nie specjalna więc na ten dzień planujemy akcje krwiodawstwa i zaproszenie kilkunastu trójmiejskich fanklubów różnych marek samochodów i motorów. Wiemy, że są to ludzie świadomi ciągłej potrzeby krwi w naszych szpitalach a jednocześnie na tyle otwarci i chętni do pomocy, że już mamy deklaracje uczestnictwa w tej dopiero planowanej imprezie.

Dla zmotoryzowanych - tych na czterech czy na dwóch kolkach ale nie tylko, bo dla każdego kto będzie chciał oddać krew, planujemy kawę, domowe ciasto, myślimy o jakiś konkursach, może zaproszeniu jakiegoś VIP-a.
Już pozyskaliśmy kilku sponsorów. Po prostu nie chcemy tylko ściągnąć tych ludzi do nas by oddali krew,
chcemy także coś dla nich przygotować, by poczuli się docenieni, by poczuli się u nas dobrze"

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja bym chciała ale nie mogę niestety a mój mąż oddał w środe więc tez jeszcze nie będzie mógł ale namawiam serdecznie

no ja też niestety nie mogę:(

image
Wiecie co jest najsmutniejsze w takich akcjach? To, że później ta krew oddana z dobrej woli, jest darem, jest sprzedawana za grubą kasiorę do szpitali.

image
piri o czym ty mówisz?
jak sie boisz ze sprzedadza to mozna zawsze iśc do punktu krwiodastwa przy szpitalu Akademi Medycznej i na bank twoja lrew nie zostanie sprzedana

madzia, kiedyś udzielałam się w takich akcjach i z doświadczenia wiem, że niektóre punkty krwiodawstwa robią na tym niezły biznes, nie mówię tu o punkach przy szpitalnych.

image
o tym nie wiedziałam
wiec dobrze ze mój mąż oddaje przy szpitalu przynajmniej na 100% pomaga za darmo innym

... wszędzie, gdzie pojawia się temat bezinteresownej pomocy, ktoś zaczyna temat kasy ... :(

Ja nie będę się wgłębiać w szczegóły i podejrzewać każdego, kto chce pomóc innym.

Pojadę w sobotę na żabiankę i męża zabieram ze sobą :)

Do tej pory jeździliśmy na Hoene Wrońskiego lub do punktu w naszym Miastku, ale teraz bus będzie na Żabiance, bliziutko naszego domu.
I nie wierzę, że ktoś na nas chce zarobić.

Tu wiadomości z poprzednich akcji :)

http://www.odkupiciel.net.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=608&Itemid=50

http://www.odkupiciel.net.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=613&Itemid=50

http://www.galeria.czywarto.pl/Krwiodawstwo/index.html

beatko, ja nie twierdze, że każda taka akcja jest skierowana na kase, ale niestety żyjemy w takich czasach i takie są realia. Busy z centrum krwiodawstw nie jeżdżą na wodę, jeśli masz 100% pewność, że Twój dar nie będzie później towarem za grubą kasiorę to oddaj krew :) ja niestety już takiej pewności nie mam i będę oddawać tylko w szpitalu.

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Czy ktoś miał styczność z hiszpańska mucha?? (38 odpowiedzi)

JW. Działa czy nie działa??

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (7 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

Od 1go do 1go... czy Wam udaje się cokolwiek oszczedzić? (225 odpowiedzi)

Cześć, mam takie nocne przemyślenia na temat szeroko rozumianych finansów domowych... Oboje mamy...

do góry