Widok

Odparzenia- pomocy!!!!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, nie mam pojęcia skąd u mojej córci wzięły się odparzenia. Codziennie jest kąpana, smaruję jej pupcię sudocremem, zmieniam pieluszki zaraz jak tylko wyjdzie jakaś grubsza sprawa a pieluszki od początku te same- Pampersy. A odparzenia jak były tak są i to jeszcze gorsze. Czy możliwe, że pojawiły się w związku z innym jedzeniem? Chodzi mi o skład tego, co ląduje w pieluszce.....może wietrzyc to jakoś.....polata bez pampersiaka, to może zejdzie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
u nas pomogła maść bepanthen, po sudocremie właśnei odparzenia się zrobiły
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Choc to stary post to muszę odpisać bo jeszcze 2 miesiące temu byłam w tej samej sytuacji, okazało się że to przez kupy spowodowane bebilonem 1 sieć pani doktor oczywiście na wizycie prywatnej to odkryła bo lekarki na NFZ to całkowicie zbagatelizowały że mały robić przy każdym karmieniu nawet 3 kupy. Przeszedł na bebilon pepti i kupy się unormowaly, alenie w tym rzecz na le żenię odparzeń i to naprawdę aż rany były to tylko tormentalum oraz clotrizolum na zmianę co przewinięcie oraz raz dziennie antybiotyk triderm i pupa po 2 tygodniach śliczna. Oczywiście najważniejsze to znaleźć powód odparzenia. Z całego serca każdej mamusi polecam tormentalum na jakieś zaczerwienienia na pupie a profilaktycznie to bepanthen baby

Do przemywania pupy przyda się mydło Aleppo Szamir, lecznice mydło a olejek laurowym polecam

przy odparzeniach super sie sprawdza mydło aleppo shamir do mycia.. kupuje je na stronie pachnacakraina

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry