Widok

Odparzenia- pomocy!!!!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, nie mam pojęcia skąd u mojej córci wzięły się odparzenia. Codziennie jest kąpana, smaruję jej pupcię sudocremem, zmieniam pieluszki zaraz jak tylko wyjdzie jakaś grubsza sprawa a pieluszki od początku te same- Pampersy. A odparzenia jak były tak są i to jeszcze gorsze. Czy możliwe, że pojawiły się w związku z innym jedzeniem? Chodzi mi o skład tego, co ląduje w pieluszce.....może wietrzyc to jakoś.....polata bez pampersiaka, to może zejdzie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
u nas pomogła maść bepanthen, po sudocremie właśnei odparzenia się zrobiły
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Choc to stary post to muszę odpisać bo jeszcze 2 miesiące temu byłam w tej samej sytuacji, okazało się że to przez kupy spowodowane bebilonem 1 sieć pani doktor oczywiście na wizycie prywatnej to odkryła bo lekarki na NFZ to całkowicie zbagatelizowały że mały robić przy każdym karmieniu nawet 3 kupy. Przeszedł na bebilon pepti i kupy się unormowaly, alenie w tym rzecz na le żenię odparzeń i to naprawdę aż rany były to tylko tormentalum oraz clotrizolum na zmianę co przewinięcie oraz raz dziennie antybiotyk triderm i pupa po 2 tygodniach śliczna. Oczywiście najważniejsze to znaleźć powód odparzenia. Z całego serca każdej mamusi polecam tormentalum na jakieś zaczerwienienia na pupie a profilaktycznie to bepanthen baby

Do przemywania pupy przyda się mydło Aleppo Szamir, lecznice mydło a olejek laurowym polecam

przy odparzeniach super sie sprawdza mydło aleppo shamir do mycia.. kupuje je na stronie pachnacakraina

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Czy zostawiacie wasze 7-latki w 1 klasie? (22 odpowiedzi)

Chodzi mi o dzieci z rocznika 2009

do góry